Söka efter platser i närheten och utforska området

Du kan söka efter intresseområden, saker att göra eller anmärkningsvärda platser i Google Maps. Hitta platser som museer, nya restauranger och populära barer och klubbar i närheten. Du kan också hitta betyg och beskrivningar av dessa platser i Maps.

Viktigt!

• Innehållet i Google Maps hämtas från olika källor. Sökresultaten kan innehålla information från våra partner, våra användare eller den offentliga webben. Google kan komma att ta bort innehåll om vi ser att det bryter mot våra innehållspolicyer eller mot gällande lagar.
  • Lokala sökresultat i Maps baseras främst på relevans, avstånd och prominens. Tillsammans bidrar de här faktorerna till att vi hittar den bästa matchningen för din sökning. Googles algoritmer kan till exempel fastslå att ett företag som ligger längre bort har större chans att ha det du söker efter än ett företag som ligger på närmare håll. Därför rankas det högre i de lokala resultaten.
  • Resultaten i Google Maps påverkas inte av betalningar från andra företag. Betalt innehåll i Google Maps visas med en etikett.

Bläddra bland lokala sevärdheter

Tips! Den här funktionen finns inte tillgänglig överallt.

Du kan söka efter företag och platser i närheten, som populära barer, bensinstationer och bankomater. Du kan dessutom hitta öppettider, telefonnummer, betyg och annan information om företaget.

Så här söker du i kategorier nära dig:

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på ett förslag under sökfältet, till exempel ”Restauranger”, ”Kaffe” eller ”Hotell”.
    • Du kan scrolla för att hitta fler alternativ. Tryck på Fler Mer om du vill visa fler kategorier.
Hantera information som delas med Google

Informationen om dina platser hämtas från din platshistorik. Med hjälp av platshistoriken kan Google visa användbar information och ge dig rekommendationer. Platshistoriken baseras på var du har varit med dina enheter. Informationen delas endast om du har aktiverat platshistorik och loggat in med ditt Google-konto. Ingen annan än du kan se dessa rekommendationer.

Om du vill stänga av platshistoriken och avsluta prenumerationen på framtida rekommendationer kan du läsa mer om hur du hanterar din platshistorik.

Utforska senaste nytt nära dig

För att se senaste nytt i ditt område från lokalinvånare, företag i närheten och andra:

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din Android-enhet.
  2. Längst ned trycker du på Utforska Utforska.

Tips: Läs mer om fliken Utforska.

Flagga en plats för granskning

Du kan flagga ett företag eller en plats för identitetsstöld, spam eller olämpligt innehåll.

Tips! Vid juridiska problem, som tvister gällande upphovsrätt eller varumärke, kan du skicka in en rapport.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din Android-enhet.
  2. Leta reda på platsen som du vill flagga för granskning.
  3. Tryck på platsen följt av Föreslå en ändring följt av Platsen är stängd eller inte här.
  4. Välj anledningen till att platsen ska tas bort.
  5. Tryck på Skicka.