Söka efter platser i närheten och utforska området

Du kan söka efter intresseområden, saker att göra eller anmärkningsvärda platser i Google Maps. Hitta platser som museer, nya restauranger och populära barer och klubbar i närheten. Du kan också hitta betyg och beskrivningar av dessa platser i Maps.

Viktigt!

• Innehållet i Google Maps hämtas från olika källor. Sökresultaten kan innehålla information från våra partner, våra användare eller den offentliga webben. Google kan komma att ta bort innehåll om vi ser att det bryter mot våra innehållspolicyer eller mot gällande lagar.
  • Lokala sökresultat i Maps baseras främst på relevans, avstånd och prominens. Tillsammans bidrar de här faktorerna till att vi hittar den bästa matchningen för din sökning. Googles algoritmer kan till exempel fastslå att ett företag som ligger längre bort har större chans att ha det du söker efter än ett företag som ligger på närmare håll. Därför rankas det högre i de lokala resultaten.
  • Resultaten i Google Maps påverkas inte av betalningar från andra företag. Betalt innehåll i Google Maps visas med en etikett.

Hitta platser i ett visst område

Så här hittar du platser nära ett område som du har sökt efter:

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Sök efter en plats eller adress.
  3. Klicka på I närheten Sök i närheten.
  4. Välj eller ange vilken typ av plats du vill hitta, som hotell eller flygplats
    • Resultaten visas som röda mininålar och röda punkter. Mininålarna visar de bästa resultaten. Kvadratiska nålar är annonser. Läs mer om vad mininålarna innebär.
    • Om du vill gå tillbaka till det ursprungliga sökresultatet efter att ha valt en nål klickar du på Avbryt sökning i närheten Avbryt sökning i närheten.

Tips

• Du kan använda termen "nära" i din sökning. Du kan till exempel söka efter kaffe nära Kungsträdgården om du vill hitta kaféer i närheten av parken.
  • Använd kategoriknapparna högst upp på skärmen för att se sökförslag.
  • För att kunna erbjuda de bästa alternativen ändras kategoriknapparna beroende på ditt transportsätt. Om du exempelvis kör bil visas alternativ som Bensin, Laddning av elfordon och Hotell.

Flagga en plats för granskning

Du kan flagga ett företag eller en plats för identitetsstöld, spam eller olämpligt innehåll.

Tips! Vid juridiska problem, som tvister gällande upphovsrätt eller varumärke, kan du skicka in en rapport.

Så här ser du till att en plats granskas:

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Leta reda på platsen som du vill flagga.
  3. Klicka på Föreslå en ändring och sedan Ta bort platsen.
  4. Välj anledningen till att platsen bör tas bort.
  5. Klicka på Skicka.

Bläddra bland lokala sevärdheter

Viktigt: Den här funktionen finns endast tillgänglig för vissa platser.

Du kan söka efter företag och platser i närheten, som populära barer, bensinstationer och bankomater. Du kan också hitta information som öppettider, företags telefonnummer och betyg.

Så här söker du i kategorier nära dig:

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Tryck på ett förslag vid sökfältet, till exempel Restauranger, Kaffe eller Hotell.