Söka efter närliggande platser och utforska området

Du kan söka efter intresseområden, lokala evenemang, trendiga restauranger, saker att göra eller anmärkningsvärda platser i Google Maps. Hitta platser i närheten, till exempel museer, nya restauranger och populära barer och klubbar. Du får också se betyg och beskrivningar.

Anmärkningar:

• Innehållet i Google Maps hämtas från olika källor. Sökresultaten kan innehålla information från våra partner, våra användare eller den offentliga webben. Google kan komma att ta bort innehåll om vi ser att det bryter mot våra innehållspolicyer eller mot gällande lagar.
  • Lokala sökresultat i Maps baseras främst på relevans, avstånd och prominens, men även på personliga intressen. Tillsammans bidrar de här faktorerna till att vi hittar den bästa matchningen för din sökning. Googles algoritmer kan till exempel fastslå att ett företag som ligger längre bort har större chans att ha det du söker efter än ett företag som ligger på närmare håll. Därför rankas det högre i de lokala resultaten.
  • Resultaten i Google Maps påverkas inte av betalningar från andra företag. Betalt innehåll i Google Maps visas med en märkning.

Bläddra bland lokala sevärdheter

Obs! Den här funktionen finns inte tillgänglig överallt.

Du kan snabbt söka efter vanliga företags- och platskategorier i närheten, som populära barer och restauranger, bensinstationer och bankomater. Du kan se öppettider, telefonnummer, betyg och annan information.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Om du vill söka efter kategorier nära dig trycker du på ett förslag som restauranger, kaffe eller hotell under sökfältet.
  3. Om du vill bläddra bland andra alternativ eller hitta olika kategorier som parker eller bensinstationer kan du bläddra igenom ytterligare alternativ. Tryck på Mer 더보기 om du vill se ytterligare kategorier.
Så får Maps information om dina platser

Informationen om dina platser hämtas från din platshistorik. Med hjälp av platshistoriken kan Google visa användbar information, till exempel rekommendationer om platser. Detta baseras på var du har varit med dina enheter. Informationen delas endast om du har aktiverat platshistorik och loggat in med ditt Google-konto. Ingen annan än du kan se dessa rekommendationer.

Om du vill stänga av platshistoriken och sluta få rekommendationer kan du läsa om hur du hanterar din platshistorik.

Hitta listor över populära platser

Du kan följa en lista med utvalda platser, till exempel de bästa kaféerna eller restaurangerna.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din Android-enhet.
  2. Längst ned trycker du på Utforska Utforska.
  3. Rulla till Rekommenderade listor.
  4. Tryck på en rekommenderad lista.
    • Om du vill hitta en annan lista trycker du på Tillbaka Back.
  5. Tryck på Följ. Nu visas listan under Sparade platser. Läs mer om hur du sparar favoritplatser. Tryck på Följer om du vill sluta prenumerera på en lista.

Utforska evenemang och aktiviteter

Du kan hitta kommande händelser och aktiviteter med Google Maps.

Obs! Information om evenemang och aktiviteter finns inte för alla platser eller hela tiden.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din Android-enhet.
  2. Längst ned trycker du på Utforska Utforska.
  3. Tryck på Evenemang eller Aktiviteter. Tryck på ett objekt på listan för att se mer information.
  4. Tryck på Se fler evenemang eller Se fler aktiviteter om du vill se fler evenemang eller aktiviteter i närheten.

Flagga en plats för granskning

Du kan flagga företag och platser för identitetsstöld eller som stötande, falskt, spam eller olämpligt innehåll.

Obs! Vid juridiska problem, som tvister gällande upphovsrätt eller varumärke, kan du skicka in en rapport.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din Android-enhet.
  2. Leta reda på platsen som du vill flagga för granskning.
  3. Tryck på platsen följt av Föreslå en redigering Ta bort platsen.
  4. Välj anledningen till att platsen ska tas bort.
  5. Tryck på Skicka.