Zoeken naar plaatsen in de buurt en de omgeving verkennen

U kunt in Google Maps zoeken naar interessegebieden, lokale evenementen, trendy restaurants, activiteiten of bijzondere locaties. Vind in de buurt plaatsen zoals museums, nieuwe restaurants of populaire bars en clubs. Er worden ook beoordelingen en beschrijvingen weergegeven.

Opmerkingen:

• Google Maps bevat content uit verschillende bronnen. Uw Maps-resultaten kunnen informatie bevatten van onze partners, onze gebruikers of het openbare web. Google kan content verwijderen als we constateren dat deze in strijd is met ons inhoudsbeleid of met de toepasselijke wetgeving.
  • Lokale zoekresultaten in Maps zijn voornamelijk gebaseerd op relevantie, afstand, prominentie en uw persoonlijke interesses. Deze factoren worden gecombineerd om de beste overeenkomst voor uw zoekopdracht te vinden. De algoritmen van Google kunnen bijvoorbeeld bepalen dat een bedrijf dat verder bij u uit de buurt ligt, waarschijnlijk eerder heeft wat u zoekt dan een bedrijf vlakbij. Daardoor krijgt het een hogere positie in de zoekresultaten.
  • Resultaten in Google Maps worden niet beïnvloed door betalingen van andere bedrijven. Betaalde content in Google Maps is gelabeld.

Browsen door interessante plaatsen in de buurt

U kunt snel zoeken naar bekende bedrijven en plaatscategorieën in de buurt, zoals populaire bars en restaurants, tankstations en pinautomaten. U krijgt dan openingstijden, zakelijke telefoonnummers, beoordelingen en andere informatie te zien.

1. Open de Google Maps-app op uw iPhone Google Maps.
  2. Tik onderaan het scherm op Verkennen Plaatsen.
  3. Als u een plek zoekt om iets te eten of te drinken, tikt u op een van de opties, bijvoorbeeld Restaurants of Koffie.
  4. Tik op Meer en kies een categorie om andere opties te bekijken of andere plaatsen te zoeken, zoals hotels en tankstations.

Opmerking: Deze functie is niet overal beschikbaar.

Hoe Google Maps uw plaatsen kent

Informatie over uw plaatsen komt uit uw Locatiegeschiedenis. Google kan aan de hand van uw Locatiegeschiedenis nuttige informatie aan u weergeven, zoals aanbevelingen voor plaatsen. Deze zijn gebaseerd op plaatsen waar u met uw apparaten bent geweest. Uw informatie wordt alleen gedeeld als u Locatiegeschiedenis heeft ingeschakeld en u bent ingelogd met uw Google-account. Deze aanbevelingen zijn alleen voor u zichtbaar. Als u Locatiegeschiedenis wilt uitschakelen en geen aanbevelingen meer wilt zien, leest u hier hoe u uw Locatiegeschiedenis beheert.

Lijsten met populaire plaatsen bekijken

U kunt een beheerde lijst volgen met lokale plaatsen, zoals de beste koffiebars of de best beoordeelde restaurants.

1. Open de Google Maps-app op uw iPhone Google Maps.
  2. Tik onderaan het scherm op Verkennen Plaatsen.
  3. Scroll omlaag naar Lijsten.
  4. Tik op een uitgelichte lijst of tik op Meer lijsten weergeven om een andere lijst te zoeken.
  5. Tik op Volgen. De lijst wordt nu weergegeven onder uw opgeslagen plaatsen. U leest hier meer informatie over hoe u uw favoriete plaatsen opslaat. Als u de lijst niet meer wilt volgen, tikt u op Je volgt.

Evenementen verkennen

U kunt met Google Maps zoeken naar geplande evenementen. Opmerking: Informatie over evenementen is niet altijd en niet voor alle locaties beschikbaar.

1. Open de Google Maps-app op uw iPhone Google Maps.
  2. Tik onderaan het scherm op Verkennen Plaatsen.
  3. Scroll omlaag naar Evenementen. Tik op een item in de lijst voor meer informatie.