Zoeken naar plaatsen in de buurt en de omgeving verkennen

U kunt in Google Maps zoeken naar interessegebieden, lokale evenementen, trendy restaurants, activiteiten of bijzondere locaties. Vind plaatsen in de buurt, zoals museums, nieuwe restaurants of populaire bars en clubs. U kunt ook beoordelingen en beschrijvingen vinden.

Opmerkingen:

• Google Maps bevat content uit verschillende bronnen. Uw Maps-resultaten kunnen informatie bevatten van onze partners, onze gebruikers of het openbare web. Google kan content verwijderen als we constateren dat deze in strijd is met ons contentbeleid of met de toepasselijke wetgeving.
  • Lokale zoekresultaten in Maps zijn voornamelijk gebaseerd op relevantie, afstand, prominentie en uw persoonlijke interesses. Deze factoren worden gecombineerd om de beste overeenkomst voor uw zoekopdracht te vinden. De algoritmen van Google kunnen bijvoorbeeld bepalen dat een bedrijf dat verder bij u uit de buurt ligt, waarschijnlijk eerder heeft wat u zoekt dan een bedrijf vlakbij. Daardoor krijgt het een hogere positie in de zoekresultaten.
  • Resultaten in Google Maps worden niet beïnvloed door betalingen van andere bedrijven. Betaalde content in Google Maps is gelabeld.

Browsen door interessante plaatsen in de buurt

Opmerking: Deze functie is niet overal beschikbaar.

U kunt snel zoeken naar bekende bedrijven en plaatscategorieën in de buurt, zoals populaire bars en restaurants, tankstations en pinautomaten. U krijgt dan openingstijden, zakelijke telefoonnummers, beoordelingen en andere informatie te zien.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-apparaat.
  2. Tik onderaan op Verkennen Plaatsen verkennen.
  3. Als u een plek zoekt om iets te eten of te drinken, tikt u op een van de opties, bijvoorbeeld Restaurants of Koffie.
  4. Als u andere opties wilt bekijken of naar andere plaatsen (zoals hotels en benzinestations) wilt zoeken, tikt u op Meer 더보기 en dan kies een categorie.
Hoe Google Maps uw plaatsen kent

Informatie over uw plaatsen komt uit uw locatiegeschiedenis. Google kan aan de hand van uw locatiegeschiedenis nuttige informatie aan u weergeven, zoals aanbevelingen voor plaatsen. Deze zijn gebaseerd op plaatsen waar u met uw apparaten bent geweest. Uw informatie wordt alleen gedeeld als u Locatiegeschiedenis heeft ingeschakeld en u bent ingelogd met uw Google-account. Alleen u kunt deze aanbevelingen vinden.

Als u Locatiegeschiedenis wilt uitschakelen en geen aanbevelingen meer wilt zien, lees dan hoe u uw locatiegeschiedenis beheert.

Lijsten van toplocaties zoeken

U kunt een beheerde lijst van lokale plaatsen volgen, zoals de beste koffiebars of de best beoordeelde restaurants.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-apparaat.
  2. Tik onderaan op Verkennen Plaatsen verkennen.
  3. Scroll naar Lijsten.
  4. Tik op een uitgelichte lijst.
    • Tik op Terug Backen dan Alle lijsten bekijken om een andere lijst te zoeken.
  5. Tik op Volgen. De lijst wordt nu weergegeven onder uw opgeslagen plaatsen. U leest hier meer informatie over hoe u uw favoriete plaatsen opslaat. Als u de lijst niet meer wilt volgen, tikt u op Je volgt.

Evenementen en activiteiten verkennen

U kunt met Google Maps zoeken naar geplande evenementen of activiteiten.

Opmerking: Informatie over evenementen en activiteiten is niet altijd en niet voor alle locaties beschikbaar.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-apparaat.
  2. Tik onderaan op Verkennen Plaatsen verkennen.
  3. Tik op Evenementen of op Activiteiten. Tik voor meer informatie op een item in de lijst.
  4. Als u meer evenementen of activiteiten in de buurt wilt bekijken, tikt u op Meer evenementen bekijken of op Meer activiteiten bekijken.

Een plaats markeren voor beoordeling

U kunt bedrijfs- of plaatsnamen markeren als nabootsing van identiteit, aanstootgevend, nep, spam of ongepaste content.

Opmerking: Voor juridische kwesties, zoals auteursrecht- of handelsmerkgeschillen, dient u een melding in.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-apparaat.
  2. Zoek de plaats die u voor beoordeling wilt markeren.
  3. Tik op de plaats en dan Een bewerking voorstellen en dan Deze plaats verwijderen.
  4. Kies de reden waarom de plaats moet worden verwijderd.
  5. Tik op Verzenden.