Zoeken naar plaatsen in de buurt en de omgeving verkennen

U kunt in Google Maps zoeken naar interessegebieden, lokale evenementen, trendy restaurants, activiteiten of bijzondere locaties. Vind in de buurt plaatsen zoals museums, nieuwe restaurants of populaire bars en clubs. Er worden ook beoordelingen en beschrijvingen weergegeven.

Opmerkingen:

• Google Maps bevat content uit verschillende bronnen. Uw Maps-resultaten kunnen informatie bevatten van onze partners, onze gebruikers of het openbare web. Google kan content verwijderen als we constateren dat deze in strijd is met ons inhoudsbeleid of met de toepasselijke wetgeving.
  • Lokale zoekresultaten in Maps zijn voornamelijk gebaseerd op relevantie, afstand, prominentie en uw persoonlijke interesses. Deze factoren worden gecombineerd om de beste overeenkomst voor uw zoekopdracht te vinden. De algoritmen van Google kunnen bijvoorbeeld bepalen dat een bedrijf dat verder bij u uit de buurt ligt, waarschijnlijk eerder heeft wat u zoekt dan een bedrijf vlakbij. Daardoor krijgt het een hogere positie in de zoekresultaten.
  • Resultaten in Google Maps worden niet beïnvloed door betalingen van andere bedrijven. Betaalde content in Google Maps is gelabeld.

Plaatsen in een specifiek gebied vinden

Volg onderstaande stappen om plaatsen te vinden in een gebied waarnaar u heeft gezocht.

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Zoek naar een plaats.
  3. Druk op Enter of klik op Zoeken .
  4. Klik op 'In de buurt' In de buurt zoeken.
  5. Typ het soort plaatsen waarnaar u wilt zoeken, zoals hotels of luchthavens.
  6. Druk op Enter of klik op Zoeken . U ziet zoekresultaten als rode minispelden en rode stippen De minispelden geven de beste resultaten weer. De paarse spelden zijn advertenties. Meer informatie over de betekenis van minispelden.
  7. Klik op X In de buurt zoeken annuleren om terug te gaan naar het oorspronkelijke zoekresultaat.

U kunt ook 'in de buurt van' gebruiken. Met de zoekopdracht koffie in de buurt van Vondelpark vindt u bijvoorbeeld plaatsen in de buurt van het Vondelpark waar u koffie kunt drinken.