Zoeken naar plaatsen in de buurt en de omgeving verkennen

Je kunt op Google Maps zoeken naar interessegebieden, activiteiten en bijzondere locaties. Vind plaatsen zoals museums, nieuwe restaurants of populaire bars en clubs in de buurt. In Maps kun je ook beoordelingen en beschrijvingen van deze plaatsen vinden.

Belangrijk:

• Google Maps bevat content uit verschillende bronnen. Uw Maps-resultaten kunnen informatie bevatten van onze partners, onze gebruikers of het openbare web. Google kan content verwijderen als we constateren dat deze ons contentbeleid of de toepasselijke wetgeving schendt.
  • Lokale zoekresultaten in Maps zijn voornamelijk gebaseerd op relevantie, afstand en prominentie. Deze factoren worden gecombineerd om de beste overeenkomst voor je zoekopdracht te vinden. De algoritmen van Google kunnen bijvoorbeeld bepalen dat een bedrijf dat verder bij je uit de buurt ligt, waarschijnlijk eerder heeft wat je zoekt dan een bedrijf vlakbij. Daardoor krijgt het een hogere positie in de zoekresultaten.
  • Resultaten in Google Maps worden niet beïnvloed door betalingen van andere bedrijven. Betaalde content in Google Maps is gelabeld.

Plaatsen in een specifiek gebied vinden

Plaatsen vinden in de buurt van een gebied waarnaar je hebt gezocht:

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Zoek naar een plaats of adres.
  3. Klik op In de buurt In de buurt zoeken.
  4. Selecteer het type plaats dat je zoekt of voer het in, zoals hotel of luchthaven
    • De resultaten verschijnen als rode minispelden en rode stippen. Minispelden tonen de beste resultaten. De vierkante spelden zijn advertenties. Meer informatie over de betekenis van minispelden
    • Klik op In de buurt zoeken annuleren In de buurt zoeken annuleren om terug te gaan naar het oorspronkelijke zoekresultaat nadat je een speld hebt geselecteerd.

Tips:

• Je kunt de term 'in de buurt' gebruiken in je zoekopdracht. Als je bijvoorbeeld koffiebars in de buurt van het Vondelpark wilt vinden, zoek je naar koffie in de buurt van Vondelpark.
  • Gebruik de categorieknoppen bovenaan het scherm voor zoeksuggesties.
  • De categorieknoppen veranderen op basis van je vervoermiddel, zodat je de beste opties krijgt. Bij autorijden krijg je bijvoorbeeld opties zoals Tanken, Opladen van EV's en Hotels.

Een plaats markeren voor beoordeling

Je kunt een bedrijf of plaats markeren vanwege nabootsing van identiteit, spam of ongepaste content.

Tip: Je kunt ook juridische kwesties, zoals auteursrecht- of handelsmerkgeschillen, melden.

Een review van een plaats activeren:

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Selecteer de plaats die je wilt markeren.
  3. Klik op Bewerking voorstellen en dan Deze plaats verwijderen.
  4. Selecteer de reden waarom de plaats moet worden verwijderd.
  5. Klik op Verzenden.

Browsen door interessante plaatsen in de buurt

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar op bepaalde locaties.

Je kunt zoeken naar bedrijven en plaatsen in de buurt, zoals populaire bars, tankstations en geldautomaten. Je kunt ook informatie vinden zoals openingstijden, zakelijke telefoonnummers en beoordelingen.

Zo zoek je naar categorieën bij jou in de buurt:

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Tik naast de zoekbalk op een suggestie, zoals Restaurants, Koffie of Hotels.