Lähellä olevien paikkojen hakeminen ja alueeseen tutustuminen

Google Mapsissa voit hakea kiinnostavia alueita, tekemisvinkkejä tai merkittäviä paikkoja. Voit etsiä esimerkiksi lähellä olevia museoita, uusia ravintoloita sekä suosittuja baareja ja klubeja. Mapsista näet myös paikkojen kuvaukset ja tähtiluokitukset.

Tärkeää:

• Google Mapsissa on sisältöä eri lähteistä. Maps-hakutuloksesi voivat sisältää tietoa, joka on peräisin kumppaneiltamme, käyttäjiltämme tai internetistä. Google voi poistaa sisältöä, jos se on sisältökäytäntöjemme tai sovellettavien lakien vastaista.
  • Mapsin paikalliset hakutulokset perustuvat ensisijaisesti osuvuuteen, etäisyyteen ja näkyvyyteen. Kun nämä tekijät yhdistetään, saadaan hakua parhaiten vastaavia tuloksia. Googlen algoritmit saattavat esimerkiksi päätellä, että kauempana sijaitseva yritys tarjoaa etsimääsi tuotetta tai palvelua todennäköisemmin kuin lähempänä sijaitseva yritys. Siksi kauempana sijaitseva yritys voi sijoittua paikallisissa hakutuloksissa korkeammalle.
  • Yritysten tekemät maksut eivät vaikuta Google Mapsin hakutuloksiin. Maksettu sisältö on merkitty Google Mapsissa erikseen.

Paikallisten kiinnostavien paikkojen selaaminen

Huom. Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä kaikkialla.

Voit hakea lähellä olevia yrityksiä ja paikkoja, kuten suosittuja baareja, huoltoasemia ja pankkiautomaatteja. Näet myös aukioloajat, yrityksen puhelinnumerot, tähtiluokitukset ja muita tietoja.

Näin voit hakea lähellä olevia paikkoja kategorian mukaan:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta hakukentän alapuolelta ehdotusta, esimerkiksi Ravintolat, Kahvilat tai Hotellit.
    • Näet lisää vaihtoehtoja vierittämällä kategorioita. Jos haluat nähdä vielä enemmän kategorioita, napauta Lisää Lisää.
Googlelle jaettujen tietojen hallinnoiminen

Paikkojasi koskevat tiedot ovat peräisin sijaintihistoriastasi. Sijaintihistorian avulla Google voi kohdistaa sinulle hyödyllisiä tietoja ja suosituksia. Sijaintihistoria perustuu siihen, missä olet ollut laite mukanasi. Tiedot jaetaan vain, jos olet laittanut sijaintihistorian päälle ja kirjautunut Google-tilillesi. Nämä suositukset näkyvät vain sinulle.

Jos et halua enää nähdä suosituksia ja haluat laittaa sijaintihistorian pois päältä, katso ohjeet sijaintihistorian ylläpitoon.

Katso uusimmat päivitykset alueellasi

Näin näet alueesi viimeisimmät päivitykset esimerkiksi lähellä olevilta yrityksiltä ja paikallisilta:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-laitteella.
  2. Napauta alareunasta Tutki Tutustu.

Vinkki: Lue lisää Tutustu-välilehdestä.

Ilmoituksen tekeminen paikasta, joka kaipaa tarkistusta

Voit tehdä yrityksestä tai paikasta ilmoituksen, jos havaitset sopimatonta sisältöä, roskasisältöä tai toisena henkilönä esiintymistä.

Vinkki: Jos kyseessä on oikeudellinen ongelma, kuten tekijänoikeuksiin tai tavaramerkkiin liittyvä kiista, lähetä siitä ilmoitus.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-laitteella.
  2. Etsi paikka, jonka haluat merkitä tarkastettavaksi.
  3. Napauta paikkaa ja sitten Ehdota muokkausta ja sitten Paikka on suljettu, tai se ei sijaitse täällä.
  4. Valitse, miksi paikka pitäisi poistaa.
  5. Napauta Lähetä.