Locaties zoeken op Google Maps

Je kunt met Google Maps zoeken naar plaatsen en locaties.

Als je inlogt bij Google Maps, krijg je gedetailleerdere zoekresultaten. Je kunt dan ook bekijken welke plaatsen je eerder hebt opgezocht en contacten zoeken op naam.

Een plaats zoeken op Google Maps

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Typ het adres of de naam van een plaats.
  3. Druk op Enter of klik op Zoeken Zoeken.
    • Gebruik de dropdownmenu's onder het zoekvak om de zoekresultaten te filteren.
De zoekresultaten verschijnen als rode minispelden of rode stippen. De minispelden tonen de beste resultaten. De vierkante spelden zijn advertenties. Meer informatie over de betekenis van minispelden

De volledige kaart bekijken

Als je de hele kaart wilt bekijken en het zijvenster wilt verbergen, klik je aan de rechterkant van het venster op de pijl Zijvenster samenvouwen.

Je zoekresultaten filteren op Google Maps

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Zoek een type bedrijf, restaurant of plaats.
  3. Kies een filter:
  • Prijs: zoek op basis van de prijs van restaurants.
  • Openingstijden: zoek naar plaatsen die momenteel zijn geopend voor klanten.
  • Hotelinformatie: bekijk incheckdatums en sterbeoordelingen.

Recente zoekopdrachten vinden

Op het tabblad Recent kun je recente zoekopdrachten vinden, opslaan en delen.

Zo check je je recente zoekopdrachten:

1. Ga op je computer naar Google Maps.
  2. Klik links op Recent .
    • Tip: Bovenaan het tabblad Recent groepeert Maps zoekopdrachten op basis van geografische locatie.

Zo sla je recente zoekopdrachten op in lijsten:

1. Klik links op Recent .
  2. Selecteer de zoekopdrachten die je wilt opslaan.
  3. Klik onderaan op Opslaan Plaats opslaan.
    • Als je iets wilt opslaan in een bestaande lijst, klik je op die lijst.
    • Klik op Nieuwe lijst als je iets wilt opslaan in een nieuwe lijst.

Zo deel je recente zoekopdrachten:

1. Klik links op Recent .
  2. Selecteer de zoekopdrachten die je wilt delen.
  3. Als je de zoekopdrachten naar het klembord van je computer wilt kopiëren, klik je onderaan op Delen .
  4. Je kunt de zoekopdrachten in een e-mail of document plakken.

Tip: Als je de zijbalk wilt uitzetten, klik je linksboven op Menu Menu en dan zet Zijbalk tonen uit.

Zoeksuggesties voor plaatsen bekijken

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Typ een zoekopdracht in het zoekvak, zoals restaurants.
    • Onder het zoekvak kunnen gepersonaliseerde zoekresultaten worden getoond.
  3. Kies een plaats om deze op de kaart te checken en meer informatie te krijgen.
Zoeksuggesties verwijderen

Op een computer:

1. Klik op het zoekvak.
  2. Plaats de cursor op een zoeksuggestie.
  3. Klik op Verwijderen .

Op Android:

1. Tik op het zoekvak.
  2. Houd je vinger op de zoeksuggestie.
  3. Tik op Verwijderen.

Op iPhone en iPad:

1. Tik op het zoekvak.
  2. Swipe de zoeksuggestie naar links of rechts.

Tip: Beheer al je gegevens en activiteit via Mijn activiteit.

Tips:

• Je zoekresultaten bevatten plaatsen waarnaar je eerder hebt gezocht. Als je bent ingelogd maar geen gepersonaliseerde zoekresultaten krijgt, zet je Web- en app-activiteit aan.
  • Gebruik de categorieknoppen bovenaan het scherm voor zoeksuggesties.
  • De categorieknoppen veranderen op basis van je vervoermiddel, zodat je de beste opties krijgt. Bij autorijden krijg je bijvoorbeeld opties zoals Tanken, Opladen van EV's en Hotels.

Tips voor zoekopdrachten via Google Maps

Voorbeelden:

• Specifieke bedrijven: Starbucks.
  • Typen plaatsen: koffie in de buurt van Vondelpark.
  • De resultaten verfijnen door de plaatsnaam op te geven: supermarkt in Leiden.
  • De resultaten verfijnen door een postcode op te geven: tankstation in 2514.
  • Een kruispunt zoeken: Rokin en Spui.
  • Adres, plaats, provincie, land of luchthaven: Parkhaven 20 Rotterdam, AMS, luchthaven Amsterdam of Mount Everest, Nepal.
  • Coördinaten voor de breedte- en lengtegraad: 41.40338, 2.17403.
  • Vrienden en andere contacten (hiervoor moet je zijn ingelogd): Alex Kuipers.
  • Andere namen van mensen in je G Suite-contacten.

Meer informatie over een plaats

Als je meer informatie wilt over een plaats, kun je het volgende doen:

• Selecteer een minispeld op de kaart.
  • Plaats een speld op de kaart.
  • Zoek naar een specifieke plaats.

Bekijk informatie over de plaats, zoals het adres, de openingstijden, het telefoonnummer, de website en eventuele beoordelingen of reviews.

Tip: Met een iPhone 6s en hoger kun je 3D Touch gebruiken om de website van een plaats te vinden, een plaats op te slaan, een routebeschrijving op te zoeken en een plaats te delen. Als je 3D Touch wilt aanzetten, ga je naar de app Instellingen en dan Algemeen en dan Toegankelijkheid en dan 3D Touch. Open vervolgens Google Maps en druk stevig op een plaats.

Hoe lokale resultaten worden weergegeven in Google Maps

Algemene plaatsen op de kaart

Lokale resultaten worden weergegeven voor mensen die zoeken naar bedrijven en plaatsen in de buurt van hun locatie. Ze worden weergegeven op verschillende plaatsen in Maps en Zoeken.

Zo zie je mogelijk lokale resultaten als je op je mobiele apparaat naar 'Italiaans restaurant' zoekt. Google laat restaurants in de buurt zien die je misschien wilt bezoeken.

Er zijn verschillende factoren die de lokale resultaten beïnvloeden, met name de relevantie, afstand en prominentie. Deze factoren worden gecombineerd om de beste overeenkomst voor je zoekopdracht te vinden.

Als je bijvoorbeeld zoekt naar iets wat bij een verder gelegen restaurant te vinden is, kunnen de algoritmen van Google besluiten dit restaurant een hogere positie te geven in lokale zoekresultaten.

Meer informatie over lokale zoekresultaten op Google

Tip: Betalingen van andere bedrijven hebben geen invloed op de resultaten in Google Maps. Betaalde content in Google Maps is gelabeld.

Plaatsen die voor jou relevant zijn

Je kunt op Google Maps gepersonaliseerde zoekopdrachten bekijken.

Mogelijke bronnen van deze informatie:

In Google Maps

Mogelijke bronnen voor gepersonaliseerde plaatsen:

Als je geen zoeksuggesties wilt zien in Google Maps, zet je Web- en app-activiteit uit.

Andere Google-producten

Mogelijke bronnen voor gepersonaliseerde plaatsen:

Als je geen zoeksuggesties wilt vinden in Google Maps, moet je je voorkeuren in de andere Google-producten updaten.