Använda navigering i Google Maps

Använd Google Maps-appen för att få enkla och detaljerade vägbeskrivningar till olika platser. Maps visar vägbeskrivningar och hittar den bästa rutten till destinationen med hjälp av trafikinformation i realtid.

Om du använder röstnavigering får du trafikmeddelanden, information om var du ska svänga, vilket körfält du ska välja och om det finns en bättre rutt.

Viktigt! Navigering och information om körfält finns inte i alla länder, regioner eller på alla språk. Stora fordon och utryckningsfordon är inte avsedda användare av navigeringsfunktionen.

Vad du behöver för att använda navigering

På din telefon eller surfplatta:

• Aktivera GPS.
  • Låt Google Maps använda din nuvarande plats och dina högtalare.

Starta eller stoppa navigering

1. Öppna Google Maps-appen Maps.
  2. Sök efter en plats eller tryck på den på kartan.
  3. Tryck på Vägbeskrivningar längst ned till vänster. Den visar en bil, buss, cykel, vinkande person eller person som går. Läs om hur du lägger till fler destinationer.
  4. Välj transportmedel.
  5. Om det finns andra rutter visas de i grått på kartan. Tryck på den grå linjen om du vill följa en annan väg.
  6. Starta navigeringen genom att trycka på Starta Start. Om meddelandet Söker efter GPS visas försöker telefonen hitta en GPS-signal. Det kan bero på att du befinner dig i eller i närheten av en tunnel, ett parkeringsgarage eller en annan plats där det inte finns någon GPS-signal.
  7. Stoppa eller avbryt navigeringen genom att dra nedifrån och upp och trycka på Avsluta.

Tips!

Visa 3D-byggnader längs rutten

Du kan välja om du vill se 3D-byggnader längs rutten. Om du vill att Maps ska visa 3D-byggnader:

1. Logga in på Google Maps Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på din profilbild eller Initial följt av Inställningar följt av Navigeringsinställningar.
  3. Aktivera eller inaktivera Visa 3D-byggnader för rutter.

Hitta fler åtgärder medan du navigerar

Om du vill hitta fler åtgärder medan du navigerar till en plats:

1. Öppna informationskortet längst ned på skärmen.
  2. Svep uppåt.
  3. Du kan dölja menyn genom att svepa informationskortet nedåt.
    • Dela resans förlopp  : Dela din plats i realtid tills du kommer fram. Läs mer om platsdelning i realtid.
    • Sök längs rutten  : Hitta en plats längs rutten, som en restaurang eller bensinstation. Läs om hur du söker längs rutten.
    • Förhandsgranska rutt : Visar en förhandsgranskning av rutten från din aktuella plats till destinationen.
    • Vägbeskrivning  : Se en lista över detaljerade anvisningar.
    • Inställningar Settings : Ändra inställningarna, som att visa 3D-byggnader längs rutten eller växla från mile och kilometer.

Spela upp röstvägledning

Du kan följa röstvägledningen när du navigerar till en plats. Läs mer om hur du åtgärdar problem med röstnavigering.

Ändra volymen på en iPhone eller iPad

När du har startat navigering på din iPhone eller iPad kan du trycka på volymknapparna för att höja medievolymen.

Tips: Om du ser ett meddelande om ringsignalsvolym på skärmen kan du trycka på knapparna medan röstvägledningen hörs. Du kan också ändra inställningarna:

1. Välj Inställningar på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Ljud och haptik följt av Ändra med knappar.

Ändra navigeringsvolymen i Google Maps

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Inställningar Settings följt av Navigeringsinställningar.
  3. Välj Högre, Normal eller Lägre.

Ändra volymen när du är ansluten till CarPlay

Om du vill ändra volymen när du är ansluten till CarPlay använder du bilens volymkontroller när röstvägledningen hörs.

Stänga av eller slå på ljudet eller endast höra varningar

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Starta navigeringen.
  3. Tryck på Ljud Ljud högst upp till höger. Tryck sedan på något av följande:
    • Ljud av Ignorera.
    • Aviseringar Trafikmeddelanden Du får trafikmeddelanden, information om vägarbeten och olyckor. Detaljerade vägbeskrivningar spelas inte upp.
    • Ljud på Ljud. Du får uppdateringar och detaljerade vägbeskrivningar.

Byta språk

1. Gå till enhetsinställningarna på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Allmänt följt av Språk och region följt av iPhone-språk.
  3. Välj ett annat språk.

Tips!

• Då ändras språket på telefonens menyer och i andra appar.
  • Gatunamn kanske inte hörs när du byter språk.

Fler saker du kan göra med navigering

Rapportera trafikvarningar

Rapportera fartkameror och trafikolyckor

Du kan hjälpa till att förbättra Maps för både dig själv och andra genom att dela information längs din rutt. Du kan rapportera

• Köbildning Bilkö
  • olyckor Olycka
  • Fartkontroller Fartkontroller

Obs! Rapportera händelser bara om det är ofarligt att göra det.

Lägga till en rapport

1. Öppna Google Maps-appen Maps.
  2. Starta navigeringen.
  3. Tryck på Rapportera Anmälföljt av välj ett alternativ.
  4. Det visas en rapport vid platsen där du befann dig på kartan. Rapporten är anonym.

Hitta varningar från andra

Om någon annan har rapporterat något ser du det när du börjar närma dig platsen. Beroende på dina varningsinställningar kan du också höra en varning.

När du når platsen för varningen blir du tillfrågad om problemet finns kvar. Tryck på Ja eller Nej för att informera andra om huruvida rapporten fortfarande gäller.

Tips för att spara batteri när du navigerar

Batteriet förbrukas snabbare när du navigerar eftersom Maps använder följande på telefonen eller surfplattan:

• din nuvarande plats
  • din skärm
  • dina högtalare

Tips för att spara batteri

• Använd en nätadapter: Du behöver inte oroa dig för att batteriet ska ta slut om telefonen laddas. Vi rekommenderar att du använder en nätadapter, i synnerhet om resan är längre än 30 minuter.
  • Stäng av skärmen: Om du inte behöver se skärmen under navigeringen kan du stänga av den genom att trycka på strömbrytaren på telefonen eller surfplattan. Röstvägledningen hörs ändå.