Brug navigation i Google Maps

Google Maps-appen giver dig nem og detaljeret rutevejledning, så du kan finde frem. Maps viser dig en rutevejledning og bruger trafikoplysninger i realtid til at finde den bedste rute til din destination.

Du kan få trafikmeldinger via talenavigation med oplysninger om, hvor du skal dreje, hvilken bane du skal vælge, og om der er en bedre rute.

Vigtigt! Navigation og oplysninger om, hvilken bane du skal bruge, er ikke tilgængelige i alle lande og regioner eller på alle sprog. Navigation er ikke beregnet til brug med meget store køretøjer eller udrykningskøretøjer.

Krav i forbindelse med brug af navigation

Gør følgende på din telefon eller tablet:

• Tænd din GPS.
  • Giv Google Maps adgang til at registrere din aktuelle geografiske lokation og bruge lydanlæggets højttalere.

Start eller stop navigation

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Søg efter et sted, eller tryk på det på kortet.
  3. Tryk på Rutevejledning nederst til venstre. Hvis du i stedet holder knappen nede, starter du navigationen, og du kan i så fald springe trin 4-6 over. Få flere oplysninger om, hvordan du tilføjer flere destinationer.
  4. Vælg transporttype.
  5. Hvis der er andre ruter, vises de med gråt på kortet. Hvis du vil følge en alternativ rute, skal du trykke på den grå linje.
  6. Tryk på Start Start for at starte navigationen. Hvis der vises "Søger efter GPS", forsøger din telefon at finde et GPS-signal. Det kan f.eks. skyldes, at du befinder dig i eller i nærheden af en tunnel, et parkeringshus eller på en lokation, hvor der ikke er noget GPS-signal.
  7. Tryk på Luk Luk nederst til venstre, hvis du vil stoppe eller annullere navigationen.

Tip!

Vis 3D-bygninger langs din rute

Du kan vælge at få vist 3D-bygninger langs ruten. Sådan får vist 3D-bygninger i Maps:

1. Log ind på Google Maps Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på dit profilbillede eller forbogstav og derefter Indstillinger og derefter Navigationsindstillinger.
  3. Slå Vis 3D-bygninger til eller fra for ruter.

Find flere handlinger, når du navigerer

Sådan finder du flere handlinger, når du navigerer til et sted:

1. Gå til informationskortet nederst på skærmen.
  2. Stryg op.
  3. Stryg ned på informationskortet for at skjule menuen.
    • Del rejsestatus : Del din aktuelle lokation, indtil du ankommer. Få flere oplysninger om deling af lokation i realtid.
    • Søg langs ruten : Find et sted langs ruten, f.eks. en restaurant eller en tankstation. Få flere oplysninger om, hvordan du søger langs ruten.
    • Rutevejledning : Få en liste med en rutevejledning trin for trin.
    • Vis trafik på kortet (kun i bil): Find trafikforsinkelser på ruten, f.eks. trafikuheld eller vejarbejde.
    • Vis satellitkort : Se kortet med flere detaljer ved hjælp af satellitbilleder.
    • Vis 3D-bygninger : Få vist 3D-bygninger langs din rute.
    • Indstillinger Settings: Skift dine indstillinger, f.eks. hvornår du vil skifte mellem miles og kilometer, eller undgå betalingsveje.

Få rutevejledning via talenavigation

Når du navigerer til et sted, kan du få rutevejledning via talenavigation. Få flere oplysninger om, hvordan du løser problemer med talenavigation.

Skru op eller ned for lydstyrken

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på dit profilbillede eller dine initialer Kontocirkel og derefter Indstillinger Settings og derefter Navigationsindstillinger og derefter Lydstyrke for talenavigation.
  3. Vælg Høj, Normal eller Lav.

Slå lyden fra, slå lyden til, eller få trafikmeldinger

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Start navigation.
  3. Tryk på Lyd Lyd øverst til højre. Vælg derefter en af følgende muligheder:
    • Slå lyden fra: Tryk på Slå lyden fra Ignorer.
    • Få trafikmeldinger: Tryk på Trafikmeldinger Underretninger. Du får derefter trafikmeldinger, f.eks. om vejarbejde og ulykker. Du får ikke læst detaljeret rutevejledning op.
    • Slå lyden til: Tryk på Lyd Lyd.

Slå lyden fra rutevejledningen via talenavigation fra under en telefonsamtale

Hvis du modtager et telefonopkald, mens du er i gang med at bruge navigation, kan du besvare opkaldet, men rutevejledningen via talenavigation fortsætter, hvis du ikke slår lyden fra.

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på dit profilbillede eller forbogstav Kontocirkel og derefter Indstillinger Settings og derefter Navigationsindstillinger.
  3. Slå "Afspil talenavigation under telefonsamtaler" til eller fra.

Skift oplæsningsstemme

Du kan muligvis skifte til en anden oplæsningsstemme i din telefons eller tablets indstillinger for oplæsning.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon eller tablet.
  2. Tryk på Sprog og input.
  3. Tryk på Oplæsning.
  4. Vælg en anden indstilling for oplæsning under "Foretrukken maskine".
  5. Talenavigationen bruger den stemme, du vælger. Dette ændrer også stemmen i andre apps.

Skift sprog

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på dit profilbillede eller forbogstav Kontocirkelog derefter Indstillinger Settings og derefter Navigationsindstillinger.
  3. Tryk på Valg af stemme under "Lyd og tale".
  4. Vælg et sprog.

Andre muligheder ved brug af navigation

Rapportér om den aktuelle trafiksituation

Rapportér fartkontrol og trafikulykker

Du kan være med til at gøre Maps endnu bedre for dig selv og andre ved at dele oplysninger vedrørende din rute. Du kan rapportere:

• Køkørsel Trafikprop
  • Trafikuheld Trafikuheld
  • Fartfælder Fartfælder

Bemærk! Du må kun oprette en rapport, hvis det er sikkert at gøre det.

Tilføj en rapport

1. Åbn Google Maps-appen Maps.
  2. Start navigation.
  3. Tryk på Rapportér Rapportér og så Vælg en mulighed.
  4. Der vises en rapport på kortet på det sted, du befinder dig på ruten. Rapporten er anonym.

Find underretninger fra andre

Hvis en anden person har rapporteret noget, kan du se det på kortet, når du kommer nærmere på det aktuelle sted. Afhængigt af dine indstillinger for underretninger hører du muligvis også en advarsel.

Når du når hen til det sted, som underretningen vedrører, bliver du spurgt om følgende: "Er dette stadig aktuelt?" Tryk på Ja eller Nej for at gøre andre opmærksomme på, om rapporten stadig er aktuel.

Tips til, hvordan du sparer på batteriet, når du bruger navigation

Batteriforbruget øges, når du bruger navigation, da Maps bruger følgende ting på din telefon eller tablet:

• Din aktuelle lokation
  • Din skærm
  • Dine højttalere

Tips til, hvordan du sparer på batteriet

• Brug en oplader: Hvis din telefon er i opladeren, slipper du for at bekymre dig om batteriforbruget. Vi anbefaler, at du sætter din telefon i opladeren, især hvis rejsen varer længere end 30 minutter.
  • Sluk skærmen: Hvis du ikke har behov for at se skærmen, mens du bruger navigation, kan du deaktivere den ved at trykke på afbryderknappen på din telefon eller tablet. Du får stadig rutevejledning via talenavigation.