Forklaring av landegrenser og geografiske navn

Når du utforsker verden i Google Maps, oppdager du kanskje forskjellige stiler, grenser og etiketter.

Internasjonale landegrenser

Internasjonale landegrenser vises i forskjellige stiler i samsvar med den politiske statusen til grensen.

Internasjonale grenser

Ubestridte internasjonale grenser, for eksempel grensen mellom Norge og Sverige, vises som heltrukne grå linjer.

Grenser etter traktater og de facto-grenser

Grenser etter traktater og midlertidige grenser vises som stiplede grå linjer.

• Grense etter traktat: En grense som er fastlagt etter en traktat eller tilsvarende avtale, men som ikke er endelig fastsatt ved lov.
  • De facto-grense: En grense som ikke er fastlagt etter en traktat eller tilsvarende avtale, men som brukes av alle involverte stater.

Omstridte grenser

Omstridte grenser vises som stiplede grå linjer. Det er ikke enighet om grensen mellom de involverte områdene.

Navn på land eller områder

Navn på land, for eksempel Tyskland eller Japan, vises direkte på kartet. Google Maps viser automatisk stedsnavn på språket som er konfigurert i nettleserens innstillinger. Finn ut mer om språk og domener i Google Maps.

Grenser for fylker eller delstater

Grenser for fylker og delstater, for eksempel grensen til Møre og Romsdal i Norge eller Texas i USA, vises som tynne, lysgrå, stiplede linjer inne i et land.