Maiden rajojen ja nimien tulkitseminen

Kun tutustut maailmaan Google Mapsissa, saatat nähdä kartalla erilaisia tyylejä, rajoja ja tunnisteita.

Kansainväliset maiden rajat

Kansainväliset rajat on merkitty karttaan eri tyyleillä rajan poliittisen aseman mukaan.

Kansainväliset rajat

Kiistattomat kansainväliset rajat, kuten Yhdysvaltojen ja Kanadan välinen raja, on merkitty yhtenäisellä harmaalla viivalla.

Sopimukseen perustuvat ja de facto ‑tyyppiset rajat

Väliaikaiset, sopimukseen perustuvat tai tilapäiset rajat on merkitty harmaalla katkoviivalla.

• Sopimukseen perustuva raja on sopimuksessa määritelty raja, jota ei ole vahvistettu lailla.
  • De facto ‑raja on raja, jota ei ole määritelty sopimuksessa mutta jonka kaikki osalliset valtiot tunnustavat.

Kiistanalaiset rajat

Kiistanalaiset rajat on merkitty karttaan harmaalla katkoviivalla. Tällaisissa tapauksissa valtioilla, joita kiistanalainen raja koskee, on erimielisyyksiä rajasta.

Maiden/alueiden nimet

Maiden nimet, kuten Saksa tai Japani, näytetään suoraan kartalla. Paikannimet näytetään Google Mapsissa automaattisesti selainasetuksissasi määritetyllä kielellä. Lue lisätietoja Google Mapsin kielistä ja verkkotunnuksista.

Osavaltioiden tai maakuntien rajat

Osavaltioiden tai maakuntien rajat, kuten New Jerseyn ja Albertan rajat, näytetään ohuina, vaaleanharmaina pisteviivoina valtion sisällä.