Maps‑toiminnan ylläpito

Jos verkko‑ ja sovellustoiminta on päällä, Google Maps tallentaa toiminnan tilillesi, jotta saat personoidumman käyttökokemuksen kaikissa Googlen palveluissa. Esimerkkejä tällaisesta käyttökokemuksesta:

• Hakujen tekeminen Mapsissa
  • Reittiohjeiden hakeminen paikkaan tai paikasta
  • Paikan katsominen sen valitsemisen jälkeen
  • Maps‑linkin jakaminen paikkaan
  • Paikkaan soittaminen Mapsista

Maps‑toiminnan kohteiden katsominen ja poistaminen

1. Avaa tietokoneellasi Google Maps.
  2. Kirjaudu tilillesi.
  3. Klikkaa Valikko Valikko ja sitten Maps‑toiminta.
  4. Yksittäisten kohteiden poistaminen: Valitse poistettavien kohteiden vierestä Poista Remove.
  5. Kohteiden poistaminen ryhmittäin: Valitse oikealta Poista.
    • Tämän päivän toiminnan poistaminen: Valitse Poista tämä päivä.
    • Poistaminen päivämäärän mukaan:
      1. Valitse Poista oma aikaväli.
      2. Valitse poistettavat päivämäärät ja valitse Seuraava.
      3. Vahvista klikkaamalla Poista.
    • Kaiken toiminnan poistaminen: Valitse Poista koko aika. Vahvista klikkaamalla Poista.

Paikan Maps‑toiminnan katsominen ja poistaminen

1. Avaa tietokoneellasi Google Maps.
  2. Kirjaudu tilillesi.
  3. Hae paikkaa ja klikkaa sitä, jotta näet sen yhteenvedon.
  4. Valitse vasemmasta paneelista Maps‑toiminta.
  5. Voit poistaa kyseiseen paikkaan liittyvän toiminnan valitsemalla Uusin Maps‑toiminta ‐kohdan vierestä Poista.
    • Voit katsoa koko Maps‑toimintasi sekä verkko‑ ja sovellustoiminnan muissa Googlen palveluissa siirtymällä Omat tapahtumat ‐sivulle.

Miten toimintasi voidaan poistaa

Kun poistat toiminnan manuaalisesti tai kun se poistetaan automaattisesti poistoasetustesi perusteella, pyrimme poistamaan toiminnan heti tuotteesta ja järjestelmistämme.

Ensiksi pyrimme poistamaan sen näkyvistä, jolloin dataa ei enää käytetä yksilöllisen Google‑kokemuksen luomiseen.

Seuraavaksi aloitamme prosessin, jossa data poistetaan kokonaan ja turvallisesti tallennusjärjestelmistämme.

Google auttaa sinua poistamaan dataa manuaalisesti tai automaattisesti. Lisäksi se voi poistaa tietyntyyppisiä toimintoja aiemmin, mikäli niistä ei ole enää hyötyä käyttökokemuksen parantamisessa.

Tietyistä rajoitetuista syistä (esim. liiketoiminta‑ tai lakivaatimusten täyttämiseksi) Google voi säilyttää tiettyjä datatyyppejä pidempään.

Maps‑toiminnan poistaminen ei vaikuta esimerkiksi

• sijaintihistoriaan tallennettuihin käynteihin
  • muuhun Verkko‑ ja sovellustoimintaan, kuten samantyyppisiin hakuihin tai verkkosivuston klikkauksiin
  • lisäämiisi tallennettuihin listoihin tai tunnisteisiin
  • lähettämiisi arvosteluihin, kuviin, muokkauksiin ja palauteraportteihin
  • muuhun Maps‑dataan, jota ei ole yhdistetty tiliisi.