Hitta, lägga till eller dölja dina Google Kontakter på kartan

Om du har adressen till en person i Google Kontakter kan du hitta adressen på kartan genom att söka efter personens namn. Om du söker efter en adress visas alla kontakter som matchar adressen.

Hitta en Google-kontakt

1. Öppna Google Maps-appen Google Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på ditt Google-konto.
  3. Sök efter kontaktens namn eller adress. Matchande kontakter visas i förslagen.
  4. Välj ett namn eller en adress om du vill se kontakten på kartan.
  5. Tryck längst ned på skärmen om du vill se kontaktuppgifterna.

Lägga till en adress till en Google-kontakt

1. Öppna Google Maps-appen Google Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Sök efter en adress.
  3. Tryck på adressen längst ned.
  4. Tryck på Etikett.
  5. Skriv namnet på en av dina Google Kontakter. Tryck på Skapa kontakt om du vill skapa en ny kontakt.
  6. Välj ett alternativ:
    • Lägg till hem: Lägg till adressen som kontaktens hemadress.
    • Lägg till arbete: Lägg till adressen som kontaktens jobbadress.
    • Lägg till andra adresser: Skapa en ny etikett för kontaktens adress, till exempel Fritidshus.

Obs! Endast personer som du har sparat i Google Kontakter visas som förslag. Du ser inte kontaktuppgifter till personer som du har lagrat på din telefon eller surfplatta.

Dölja eller radera adressen till en Google-kontakt

1. Öppna Google Maps-appen Google Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Sparad Spara plats. Tryck på Har etikett under Dina listor.

3. Tryck på Mer Mer bredvid kontakten.
    • Om du vill dölja en kontakt från att visas i Google Maps trycker du på Dölj kontakt i Maps följt av Dölj.
    • För att ta bort en adress för kontakt på Google trycker du på Ta bort kontaktadress följt av Ta bort.

Tips! Om du vill dölja alla dina adresser i Google Kontakter på kartan öppnar du appen Google Maps Google Maps följt av trycker på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Inställningar följt av Personligt innehåll följt av bredvid Google Kontakter och stänger av reglaget. Reglaget blir grått när det är avstängt.

Felsökningstips

Om du inte ser dina kontakter i sökresultaten eller när du väljer en adress kan du pröva de här tipsen: