Uw Google Contacten zoeken, toevoegen of verbergen op de kaart

Als iemands adres in Google Contacten staat, kunt u de bijbehorende locatie op de kaart vinden door te zoeken op naam. Zoekt u op adres, dan ziet u de contacten die dat adres gebruiken.

Een Google-contact zoeken

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in op uw Google-account.
  3. Zoek naar de naam of het adres van een contact. Overeenkomende contacten worden als suggesties weergegeven.
  4. Als u het contact op de kaart wilt weergeven, selecteert u de naam of het adres.
  5. Als u de gegevens van het contact wilt bekijken, tikt u onder in het scherm.

Een adres toevoegen aan een Google-contact

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek naar een adres.
  3. Tik onderaan op het adres.
  4. Tik op Label.
  5. Voer de naam in van iemand in uw Google Contacten. Als u een nieuw contact wilt maken, tikt u op Contact maken.
  6. Kies een optie:
    • Woonadres toevoegen: voeg het adres toe als het woonadres van uw contact.
    • Werkadres toevoegen: voeg het adres toe als het werkadres van uw contact.
    • Ander adres toevoegen: maak een nieuw label voor het adres van uw contact, zoals 'vakantieadres'.

Opmerking: Alleen mensen die in Google Contacten zijn opgeslagen, worden als suggesties weergegeven. U ziet geen contactgegevens van personen die op uw telefoon of tablet zijn opgeslagen.

Het adres van een Google-contact verbergen of verwijderen

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Opgeslagen Plaats opslaan. Tik onder Je lijsten op Gelabeld.

3. Tik naast het contact op 'Meer' Meer.
    • Tik op Contact verbergen en dan Verbergen om het contact op Google Maps te verbergen.
    • Tik op Adres van contact verwijderen en dan Verwijderen om een adres van uw contact op Google te verwijderen.

Tip: Als u alle adressen van uw Google Contacten op de kaart wilt verbergen, opent u de Google Maps-app Google Maps en dan tikt u op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Instellingen en dan Persoonlijke content en dan zet de schakelaar naast 'Google Contacten' uit. De schakelaar wordt grijs wanneer deze is uitgeschakeld.

Tips voor het oplossen van problemen

Als uw contacten niet worden weergegeven in de zoekresultaten of wanneer u een adres selecteert, kunt u het volgende proberen:

• Controleer of 'Web- en app-activiteit' is ingeschakeld. Web- en app-activiteit moet zijn ingeschakeld om uw contacten via Google Maps in de zoekresultaten weer te geven.
  • Controleer of de naam en het adres van de betreffende persoon in Google Contacten staan. Lees hoe u een contact toevoegt of bewerkt.