Vereisten voor 3D- en Earth-weergave

Als u de volledige versie van Google Maps wilt gebruiken, met 3D-afbeeldingen en Earth-weergave, heeft u het volgende nodig op uw computer:

• De nieuwste versie van een van de volgende browsers:
    • Google Chrome
    • Firefox
    • Internet Explorer
    • Safari
  • Een van de volgende besturingssystemen:
    • Mac OS 10.8.3 en hoger
    • Windows 7, 8 of 8.1
    • Chrome OS met een Intel-processor
    • Linux (niet met Firefox)
  • Up-to-date videokaart met de meest recente stuurprogramma's. Zie hieronder voor meer informatie.

Controleer uw computer of gebruik de Lite-versie

Als uw computer niet aan de installatievereisten voldoet, kan Maps mogelijk niet worden geladen of kunt u alleen de Lite-versie van Maps gebruiken. Controleer uw computer en kijk hieronder voor meer informatie.

Update uw browser

Maps werkt het beste als u de nieuwste versie van uw webbrowser heeft. Gebruik deze links om de nieuwste versie op uw computer te installeren:

Gebruikt u een pc? Controleer de instellingen van uw videokaart

De grafische kaart in uw computer regelt hoe beelden (foto's, video's en 3D) worden weergegeven. Als uw computer een van de onderstaande videokaarten gebruikt, worden er in uw kaarten geen 3D-beelden weergegeven.

U kunt online zoeken als u wilt weten welke grafische kaart u gebruikt. Met de volgende videokaarten kunt u kaarten niet weergeven in 3D:

• AMD Mobility Radeon 4100
  • AMD Mobility Radeon HD 4200
  • AMD Mobility Radeon HD 4225
  • AMD Mobility Radeon HD 4250
  • AMD Radeon 2100
  • AMD Radeon 310
  • AMD Radeon X1200
  • AMD Radeon X300
  • AMD Radeon X600
  • AMD Radeon HD 3200
  • AMD Radeon HD 6200
  • AMD Radeon HD 6250
  • AMD Radeon HD 6250M
  • AMD Radeon HD 6290
  • AMD Radeon HD 6290M
  • AMD Radeon HD 6300
  • AMD Radeon HD 6310
  • AMD Radeon HD 6310M
  • AMD Radeon HD 6320
  • AMD Radeon HD 6320M
  • AMD Radeon HD 7290
  • AMD Radeon HD 7300
  • AMD Radeon HD 7310
  • AMD Radeon HD 7310M
  • AMD Radeon HD 734
  • AMD Radeon HD 7340G
  • AMD Radeon HD 7340M
  • AMD Radeon HD 7400G
  • AMD Radeon HD 7500G
  • AMD Radeon HD 8210
  • AMD Radeon HD 8240
  • AMD Radeon HD 8250
  • Intel 82945
  • Intel 946GZ
  • Intel B43
  • Intel G33
  • Intel G41
  • Intel G45
  • Intel GMA
  • Intel GMA 3150
  • Intel Q33
  • Intel Q3
  • Intel Q965
  • mali-t604
  • nVidia geForce 6100
  • nVidia geForce 6150
  • nVidia geForce 6150SE
  • nVidia geForce 6200
  • nVidia geForce 6600
  • nVidia geForce 7025
  • nVidia geForce 7050
  • nVidia geForce 7100
  • nVidia geForce 7150M
  • nVidia geForce 7300
  • nVidia geForce 8200M
  • nVidia geForce 9100M
  • nVidia geForce G200
  • nVidia geForce GS 7300
  • nVidia ION
  • nVidia Quadro NVS 135M
  • nVidia Quadro NVS 140M
  • nVidia Quadro NVS 285
  • Sis Mirage 3 Graphics

Bij de volgende videokaarten wordt standaard de Lite-versie van Maps weergegeven:

• Intel G965
  • Intel GMA 3600
  • Intel Mobile 4
  • Intel Mobile 45
  • Intel Mobile GM45
  • Intel Mobile 965
  • Intel 965GM
Als uw computer aan de systeemvereisten voldoet, maar u de volledige versie van Maps met 3D nog steeds niet kunt weergeven, is er mogelijk een probleem met uw browser. Bepaalde browsers blokkeren de WebGL-technologie waarmee 3D-beelden worden gemaakt. In deze lijst vindt u meer informatie over de stuurprogramma's die problemen kunnen veroorzaken.
Gebruik in plaats daarvan de Lite-versie

Als uw computer niet aan de vereisten voldoet, kan Maps automatisch overschakelen naar de Lite-versie. U kunt als volgt controleren of u de Lite-versie al gebruikt:

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op het hoofdmenu .
  3. Als de Lite-versie actief is, ziet u linksonder een vak met een bliksemschicht en de tekst 'U gebruikt nu de Lite-versie'.

De Lite-versie van Maps gebruiken

De Lite-versie is een lichtere versie van Google Maps, die geen ondersteuning biedt voor 3D-weergave van Earth en andere elementen

Meer informatie over de Lite-versie.

Relevante links

Laura is Google Maps-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over de pagina.

Hoe nuttig is dit artikel:

Feedback is geregistreerd. Hartelijk dank.
  • Helemaal niet nuttig
  • Niet erg nuttig
  • Een beetje nuttig
  • Erg nuttig
  • Uitermate nuttig