Systeem- en browservereisten voor Google Maps bekijken

In de lijst hieronder zie je de besturingssystemen en browsers die werken met Google Maps.

Opmerking: Google brengt geen kosten in rekening voor het gebruik van Google Maps, maar de Google Maps-app gebruikt de dataverbinding van je telefoon of tablet, en je serviceprovider kan kosten in rekening brengen voor datagebruik.

Browser en besturingssystemen

De nieuwste versie van Google Maps werkt met de volgende besturingssystemen en browsers.

Zie de systeem- en browservereisten

Als je alle functies van Google Maps met 3D-afbeeldingen en Google Earth-weergave wilt gebruiken, heb je de nieuwste versie van een van deze browsers nodig:

Tip: Als je Google Chrome gebruikt, moet je hardwareversnelling aanzetten. Daarvoor ga je naar Meer Meer en danInstellingen. Klik onderaan op Geavanceerd. Zet bij Systeem de optie Hardwareversnelling gebruiken indien beschikbaar aan.

Als uw computer aan de systeemvereisten voldoet, maar u de volledige versie van Maps met 3D nog steeds niet kunt weergeven, is er mogelijk een probleem met uw browser. Bepaalde browsers blokkeren de WebGL-technologie waarmee 3D-beelden worden gemaakt. Als je wilt weten welke browsers problemen kunnen veroorzaken, bekijk je deze lijst voor meer informatie. Bekijk deze website om te zien of je webbrowser WebGL kan gebruiken.

Besturingssystemen

Als je alle functies van Google Maps met 3D-afbeeldingen en Google Earth-weergave wilt gebruiken, heb je de nieuwste versie van een van deze besturingssystemen nodig:

• Mac OS 10.12.0 of hoger
  • Windows 7 of hoger
  • Chrome OS met een Intel-processor
  • Linux
Videokaart met stuurprogramma's

De videokaart in je computer regelt hoe beelden, zoals foto's, video's en 3D-afbeeldingen, worden getoond. Je kunt online zoeken als je wilt weten welke videokaart je gebruikt.

Met deze videokaarten kun je kaarten niet weergeven in 3D:

• Intel 965GM
  • Intel B43
  • Intel G41
  • Intel G45
  • Intel G965
  • Intel GMA 3600
  • Intel Mobile 4
  • Intel Mobile 45
  • Intel Mobile 965