Järjestelmä- ja selainvaatimukset

Alla olevassa luettelossa on kerrottu käyttöjärjestelmät ja selaimet, jotka ovat yhteensopivia Google Mapsin kanssa.

Huom. Google ei veloita Google Mapsin käytöstä, mutta Google Maps ‑sovellus käyttää puhelimesi tai tablettisi datayhteyttä ja mobiilipalvelujen tarjoajasi saattaa veloittaa datan käytöstä.

Selaimet ja käyttöjärjestelmät

Google Mapsin uusin versio toimii alla mainituissa käyttöjärjestelmissä ja selaimissa.

Selaimet

3D-kuvat ja Earth-näkymän sisältävän Google Maps -täysversion käyttö edellyttää, että käytössäsi on jonkin seuraavan selaimen uusin versio:

Huom. Jos käytät Google Chromea, varmista, että laitteistokiihdytys on käytössä. Valitse valikkokuvake Lisää ja sitten Asetukset ja sitten klikkaa alareunasta Lisäasetukset. Valitse Järjestelmä-otsikon alta Käytä laitteistokiihdytystä, jos mahdollista.

Käyttöjärjestelmät

3D-kuvat ja Earth-näkymän sisältävän Google Maps -täysversion käyttö edellyttää, että käytössäsi on jonkin seuraavan käyttöjärjestelmän uusin versio:

• Mac OS 10.12.0 tai uudempi
  • Windows 7 tai uudempi
  • Chrome-käyttöjärjestelmä tietokoneessa, jossa on Intelin suoritin
  • Linux

Seuraavilla käyttöjärjestelmillä Google Mapsia voi käyttää ilman 3D-kuvia ja Earth-näkymää:

• Windows XP ja Vista
Näytönohjain ja ajurit

Tietokoneen näytönohjain hallitsee sitä, miten grafiikat (kuten kuvat, videot ja 3D-kuvat) näkyvät.

Etsi internetistä tietoa siitä, miten voit selvittää tietokoneesi näytönohjaimen mallin. Karttaa ei voida näyttää 3D-muodossa, jos tietokoneessa on jokin seuraavista näytönohjaimista:

• AMD Mobility Radeon 4100
  • AMD Mobility Radeon HD 4200
  • AMD Mobility Radeon HD 4225
  • AMD Mobility Radeon HD 4250
  • AMD Radeon 2100
  • AMD Radeon 3100
  • AMD Radeon X1200
  • AMD Radeon X300
  • AMD Radeon X600
  • AMD Radeon HD 3200
  • AMD Radeon HD 6200
  • AMD Radeon HD 6250
  • AMD Radeon HD 6250M
  • AMD Radeon HD 6290
  • AMD Radeon HD 6290M
  • AMD Radeon HD 6300
  • AMD Radeon HD 6310
  • AMD Radeon HD 6310M
  • AMD Radeon HD 6320
  • AMD Radeon HD 6320M
  • AMD Radeon HD 7290
  • AMD Radeon HD 7300
  • AMD Radeon HD 7310
  • AMD Radeon HD 7310M
  • AMD Radeon HD 7340
  • AMD Radeon HD 7340G
  • AMD Radeon HD 7340M
  • AMD Radeon HD 7400G
  • AMD Radeon HD 7500G
  • AMD Radeon HD 8210
  • AMD Radeon HD 8240
  • AMD Radeon HD 8250
  • Intel 82945G
  • Intel 946GZ
  • Intel B43
  • Intel G33
  • Intel G41
  • Intel G45
  • Intel GMA
  • Intel GMA 3150
  • Intel Q33
  • Intel Q35
  • Intel Q965
  • mali-t604
  • nVidia geForce 6100
  • nVidia geForce 6150
  • nVidia geForce 6150SE
  • nVidia geForce 6200
  • nVidia geForce 6600
  • nVidia geForce 7025
  • nVidia geForce 7050
  • nVidia geForce 7100
  • nVidia geForce 7150M
  • nVidia geForce 7300
  • nVidia geForce 8200M
  • nVidia geForce 9100M
  • nVidia geForce G200
  • nVidia geForce GS 7300
  • nVidia ION
  • nVidia Quadro NVS 135M
  • nVidia Quadro NVS 140M
  • nVidia Quadro NVS 285
  • SiS Mirage 3 Graphics.

Jos käytät jotakin seuraavista näytönohjaimista, voit käyttää Mapsia vain yksinkertaistetussa tilassa eivätkä karttasi sisällä 3D-kuvia:

• Intel G965
  • Intel GMA 3600
  • Intel Mobile 4
  • Intel Mobile 45
  • Intel Mobile GM45
  • Intel Mobile 965
  • Intel 965GM.

Jos tietokoneesi täyttää järjestelmävaatimukset, muttet silti näe Mapsin 3D-kuvia sisältävää täyttä versiota, tarkista selaimesi asetukset. Jotkin selaimet estävät WebGL-tekniikan, jota käytetään 3D-kuvien hahmontamiseen. Mahdollisesti ongelmia aiheuttavista selaimista on lisätietoa tässä luettelossa.