Rapportera felaktig information

Du kan tala om för oss om du ser något som är fel på kartan, t.ex. om informationen om ett företag är fel eller om en gata har fel namn, genom att följa instruktionerna nedan. Om du anser att något ska tas bort av juridiska skäl ska du skicka en juridisk begäran.

Obs! Du kan bara rapportera felaktig information i vissa länder och regioner.

Rapportera ett problem med informationen i Google Maps genom att följa stegen nedan.

Vad du kan rapportera

Du kan rapportera felaktig information om ett företag, en adress eller en gata. Beroende på vad du rapporterar kan du berätta om följande:

• Företagsnamn
  • Adress
  • Kategori
  • Markörens position
  • Telefonnummer
  • Webbplats
  • Öppettider
  • En plats som är permanent stängd eller inte finns

Om problemet du har upptäckt inte finns i listan ovan kan du skicka feedback.

Rapportera ett problem

Dator
  1. Öppna Google Maps och kontrollera att du är inloggad.
  2. Klicka på huvudmenyn högst upp till vänster.
  3. Klicka på Skicka feedback.
  4. Välj Rapportera felaktig information.
  5. Följ instruktionerna för att rapportera problemet.
  6. Klicka på Skicka.

Tips: Om du söker efter en plats och ser felaktig information om ett företag kan du föreslå ändringar genom att klicka på Föreslå en ändring.

Obs! Om du använder Maps i Begränsat läge kan du inte rapportera ett dataproblem till Google Maps.

Telefon eller surfplatta

Rapportera felaktig information på menyn

Telefon eller surfplatta med Android

1. Öppna appen Google Maps maps.
  2. Tryck på menyn  > Skicka feedback > Rapportera felaktig information.

iPhone eller iPad

1. Öppna appen Google Maps maps.
  2. Tryck på menyn > Hjälp och feedback > Skicka feedback > Rapportera felaktig information.

Rapportera felaktig information när du har sökt efter en plats

1. Öppna appen Google Maps maps.
  2. Sök efter en plats eller tryck på en plats på kartan.
  3. Tryck på platsens namn eller adress längst ned.
  4. Rulla ned och tryck på Föreslå en ändring eller Rapportera ett problem.
  5. Följ instruktionerna för att rapportera problemet.
  6. Tryck på pilen eller Skicka högst upp till höger.

Obs! Du kan även använda Google Map Maker för att redigera platser som du tycker är viktiga på Google Maps.

Hur lång tid tar det att granska redigeringar

Vi granskar dina redigeringar, så det kan ta lite tid innan ändringarna visas på kartan. Google kan skicka e-post om statusen för dina redigeringar och vidarebefordra frågor från andra användare som granskar dina redigeringar.

Skicka andra typer av feedback till oss

Om du vill tala om för oss att en plats inte är med på kartan kan du lägga till en plats som saknas. Du kan också berätta vad du tycker om Maps i allmänhet.

Rapportera ett foto eller en Street View-bild

Du kan rapportera ett foto i Google Maps-appen eller en Street View-bild.

Rapportera ett foto i Maps-appen

Du behöver den senaste versionen av Maps-appen för att rapportera ett foto på din mobila enhet.

Hämta den senaste versionen

Anmäl ett foto

Följ stegen nedan för att rapportera ett olämpligt foto i Maps-appen.

1. Öppna appen Google Maps maps.
  2. Sök efter en plats eller tryck på en plats på kartan.
  3. Tryck på platsens namn eller adress längst ned.
  4. Tryck på foton.
  5. Välj ett foto.
  6. Tryck på flaggan längst ned till höger.
Rapportera en bild i Street View

Du behöver den senaste versionen av Street View-appen för att rapportera en bild på din mobila enhet.

Hämta Street View-appen

Rapportera en bild i Street View

Meddela oss om Street View-bilder med olämpligt innehåll, t.ex. oskärpa eller dålig bildkvalitet.

Felsökningstips

Jag följde stegen men informationen stämmer ändå inte

Om kartan fortfarande innehåller fel kan du korrigera dem i Google Map Maker. Redigeringar från Map Maker läggs upp när granskarna har bekräftat dem.

Mina personliga uppgifter visas vid ett företag som inte har med mig att göra

Om personliga uppgifter visas vid ett företag eller en plats i sökresultaten i Maps, Google+ eller Google Search kan du meddela oss genom att följa stegen nedan.

1. Öppna Google Maps och kontrollera att du är inloggad.
  2. Sök efter verksamheten.
  3. Klicka på Föreslå en ändring under sökrutan.
  4. Följ instruktionerna för att rapportera problemet.
  5. Klicka på Skicka.
Satellitbild behöver uppdateras

Du kan inte rapportera satellitbilder, men du kan ta reda på när nya bilder blir tillgängliga med verktyget Follow Your World.

Köranvisningarna är fel

Dator

1. Öppna Google Maps och kontrollera att du är inloggad.
  2. Visa vägbeskrivningar.
  3. Klicka på huvudmenyn högst upp till vänster.
  4. Klicka på Skicka feedback.
  5. Välj Rapportera felaktig information.
  6. Följ instruktionerna för att rapportera problemet.
  7. Klicka på Skicka.

Telefon eller surfplatta

1. Öppna appen Google Maps maps.
  2. Sök efter en plats eller tryck på en plats på kartan.
  3. Tryck på destinationen nedtill på kartan.
  4. Dra uppåt om du vill se mer information.
  5. Välj Föreslå en ändring eller Rapportera ett problem.
  6. Skicka in din kommentar enligt anvisningarna på skärmen.

Om körfältsanvisningarna är fel kan du följa stegen nedan.

1. Öppna appen Google Maps maps.
  2. Sök efter en plats och starta detaljerad vägbeskrivning.
  3. Tryck på körfältssymbolen högst upp till vänster.
  4. Välj det aktuella problemet.
  5. När du skickar en rapport till oss får vi din ungefärliga position. Vi samlar inte in information om hela rutten eller vart du var på väg.

Viktigt: Skicka inte rapporten medan du kör. Håll ögonen på vägen och följ trafikreglerna under körning.