Hvis du vil oppdatere bedriftsinformasjonen din raskt, kan du gå til Google Min bedrift-kontoen og administrere bedriftsoppføringen din.

Rapportér feil i data eller innhold på Google Maps

I denne artikkelen finner du løsninger på feil du kan komme til å se på Maps.

Viktig: Det er bare i visse land og områder brukere kan foreslå endringer på Maps.

Legg til eller endre informasjon om steder

Du kan offentlig legge til steder som mangler, for eksempel kafeer, andre lokale bedrifter og offentlige landemerker på kartet. Finn ut hvordan du kan legge til steder som mangler på Maps.

Du kan legge til eller endre informasjon om steder eller bedrifter, for eksempel navn, adresse, åpningstider og annen informasjon. Finn ut hvordan du kan legge til eller endre informasjon om steder.

Legg til eller korriger adresser

Du kan offentlig endre eller legge til postadresser, endre pakkers leveringsadresse eller justere plasseringen av knappenåler. Her kan du finne ut hvordan du korrigerer adresser.

Legg til eller korriger veier

Hvis det mangler veier på Google Maps, eller om noe på kartet ikke stemmer, kan du fortelle oss om dette.

Her kan du finne ut hvordan du kan legge til eller korrigere veier.

Fjern ukorrekte eller falske oppføringer

Du kan rapportere bedrifter eller navn på steder for å være nettsøppel, bruke falsk identitet eller ha innhold som er falskt, støtende eller upassende.

Tips: Send inn en rapport hvis henvendelsen din dreier seg om juridiske spørsmål, for eksempel en tvist knyttet til opphavsrett eller et varemerke.

1. Åpne Google Maps Kart.
  2. Finn stedet du vil ha gjennomgått.
  3. Velg stedet og så Foreslå en endring og så Steng eller fjern.
  4. Velg grunnen til at stedet bør fjernes.
  5. Klikk på Send inn.

Finn endringene dine og forstå statusene de er tilordnet

Du kan se en liste over endringene du har gjort – og stedene du har lagt til – på Google Maps, hvis du bruker telefon eller nettbrett. Det er bare du som kan se disse endringene. Du får kanskje ikke Local Guides-poeng hvis noen andre allerede har redigert det samme stedet før deg.

Finn ut mer om Maps-endringer her.

Rapporter andre feil i innhold på Google Maps

Rapporter feil drivstoffpriser

I bedriftsprofilen til bensinstasjoner på Google Maps og Søk vises gjeldende drivstoffpriser. For å finne drivstoffpriser kan kunder søke etter «bensinstasjoner» eller et konkret navn på en bensinstasjon.

Hvis informasjonen om drivstoffpriser er uriktig, kan du kontakte OPIS.

Uskarphet i oversiktsbilder
Selv om vi gjør vårt beste for å sikre at bildene våre overholder lovene i det aktuelle landet, kan brukerne sende inn juridiske klager via nettskjemaene våre for å be om at innhold fjernes på bakgrunn av lokal lov og rett.
Med unntak av tilfeller der juridiske eller nasjonale sikkerhetsmessige årsaker kan gjelde, skal ikke Google gjøre oversiktsbilder uskarpe.
Hvis du mener at et bilde bør fjernes av disse årsakene, kan du sende inn en forespørsel om fjerning her. Hvis du arbeider for en offentlig etat, kan du be om fjerning av innhold via dette skjemaet