Slik rapporterer du dataproblemer

Hvis du oppdager feil i kartet, som for eksempel feilaktige bedriftsopplysninger eller at et gatenavn er feil, kan du gi oss beskjed ved å følge veiledningen nedenfor. Hvis du mener at innhold bør fjernes av juridiske hensyn, kan du i stedet sende inn en juridisk forespørsel.

Obs! Du kan bare rapportere dataproblemer i visse land og områder.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å rapportere problemer med opplysningene i Google Maps.

Hva du kan rapportere

Du kan rapportere problemer knyttet til bedrifter, adresser og veier. Her er en oversikt over hva du kan fortelle oss om, avhengig av hva feilen er knyttet til.

• Bedriftsnavn
  • Adresse
  • Kategori
  • Markørplassering
  • Telefonnummer
  • Nettsted
  • Åpningstider
  • At stedet er nedlagt eller ikke eksisterer

Hvis problemet du opplever, ikke er oppført ovenfor, kan du i stedet sende oss en tilbakemelding.

Rapportér et problem

På datamaskiner
  1. Åpne Google Maps, og sjekk at du er pålogget.
  2. Klikk på hovedmenyen øverst til venstre.
  3. Klikk på Send tilbakemelding.
  4. Velg Rapportér et problem.
  5. Følg veiledningen for å rapportere problemet.
  6. Klikk på Send.

Tips: Hvis du oppdager feil i bedriftsinformasjonen når du søker etter et sted, kan du foreslå endringer ved å klikke på Foreslå en endring.

Obs! Hvis du bruker Maps i Lite-modus, kan du ikke rapportere dataproblemer til Google Maps.

På telefoner og nettbrett

Rapportér et dataproblem via menyen

Android-telefoner og -nettbrett

1. Åpne Google Maps-appen maps.
  2. Trykk på menyen > Send tilbakemelding > Rapportér et dataproblem.

iPhone og iPad

1. Åpne Google Maps-appen maps.
  2. Trykk på menyen > Hjelp og tilbakemelding > Send tilbakemelding > Rapportér et dataproblem.

Rapportér et dataproblem etter at du har søkt etter et sted

1. Åpne Google Maps-appen maps.
  2. Søk etter et sted, eller trykk på et punkt på kartet.
  3. Trykk på navnet på stedet eller adressen til stedet nederst.
  4. Rull nedover, og trykk på Foreslå en endring eller Rapportér et problem.
  5. Følg veiledningen for å rapportere problemet.
  6. Trykk på pilen eller Send øverst til høyre.

Obs! Du kan også redigere steder i Google Maps ved hjelp av Google Kartmaker.

Hvor lang tid det tar å gjennomgå endringer

Vi gjennomgår endringer før de publiseres, så det kan ta litt tid før endringene vises på kartet. Google kan sende deg e-poster med statusoppdateringer for endringene dine og kan også videresende spørsmål fra andre som gjennomgår endringene.

Send oss ​​andre typer tilbakemeldinger

Hvis du ønsker å fortelle oss om et sted som ikke vises på kartet, kan du legge til et sted som mangler. Du kan også gi generelle tilbakemeldinger om erfaringene dine med Maps.

Rapportér et bilde eller Street View-bilde

Du kan rapportere et bilde i Google Maps-appen eller et Street View-bilde.

Rapportér et bilde i Maps-appen

For å kunne rapportere et bilde på mobilenheten din, må du ha den nyeste versjonen av Maps-appen.

Last ned den nyeste versjonen

Meld fra om et bilde

Slik rapporterer du problemer knyttet til et bilde i Maps-appen:

1. Åpne Google Maps-appen maps.
  2. Søk etter et sted, eller trykk på et punkt på kartet.
  3. Trykk på navnet på stedet eller adressen til stedet nederst.
  4. Trykk på bilder.
  5. Velg det aktuelle bildet.
  6. Trykk på flagget nederst til høyre.
Rapportér et Street View-bilde

For å kunne rapportere et bilde på mobilenheten din, må du ha den nyeste versjonen av Street View-appen.

Last ned Street View-appen

Rapportér et Street View-bilde

Gi oss beskjed hvis du oppdager problemer knyttet til Street View-bilder, for eksempel bilder som er uskarpe eller har lav kvalitet.

Feilsøkingstips

Jeg har fulgt fremgangsmåten, men informasjonen er fortsatt feil

Hvis opplysningene på kartet fortsatt ikke stemmer, kan du rette dem opp selv ved hjelp av Google Kartmaker. Endringer som er foretatt i Kartmaker, publiseres så snart vurdererne bekrefter at de er riktige.

Personopplysninger vises for en bedrift uten tilknytning

Hvis det vises personopplysninger i resultatene for et bedrifts- eller stedssøk i Maps, Google+ eller Google Søk, er det fint om du gir oss beskjed på følgende måte:

1. Åpne Google Maps, og sjekk at du er pålogget.
  2. Søk etter bedriften.
  3. Trykk på Foreslå en endring nedenfor søkefeltet.
  4. Følg veiledningen for å rapportere problemet.
  5. Klikk på Send.
Satellittbildene må oppdateres

Det er ikke mulig å rapportere satellittbilder, men du kan finne ut når nye bilder kommer til å være tilgjengelige, med Kartoppdateringer-verktøyet.

Veibeskrivelsene stemmer ikke

På datamaskiner

1. Åpne Google Maps, og sjekk at du er pålogget.
  2. Få veibeskrivelser.
  3. Klikk på hovedmenyen øverst til venstre.
  4. Klikk på Send tilbakemelding.
  5. Velg Rapportér et problem.
  6. Følg veiledningen for å rapportere problemet.
  7. Klikk på Send.

På telefoner og nettbrett

1. Åpne Google Maps-appen maps.
  2. Søk etter et sted, eller trykk på et punkt på kartet.
  3. Trykk på navnet på stedet nederst.
  4. Sveip oppover for å se mer informasjon.
  5. Trykk på Foreslå en endring eller Rapportér et problem.
  6. Følg veiledningen på skjermen for å sende en tilbakemelding.

Hvis kjørefeltveiledningen ikke stemmer, gjør du følgende:

1. Åpne Google Maps-appen maps.
  2. Søk etter et sted, og start trinnvis navigasjon.
  3. Trykk på kjørefeltsymbolet øverst til venstre.
  4. Angi hvilket problem du har opplevd.
  5. Når du sender en rapport til oss, mottar vi den omtrentlige posisjonen din. Vi registrerer ikke informasjon om hele ruten din eller hvor du er på vei.

Viktig: Ikke prøv å sende en rapport mens du kjører. Hold øynene på veien og overhold trafikkreglene mens du kjører.