To quickly update your business information, go to your Google My Business account and manage your business listing.

Rapportér et dataproblem

Hvis du oppdager feil eller noe galt ved kartet, for eksempel feilaktige bedriftsopplysninger eller gatenavn, kan du gi oss beskjed ved å følge veiledningen nedenfor. Hvis du mener noe bør fjernes av juridiske årsaker, ber vi deg sende inn en juridisk forespørsel.

Merk: Du kan bare rapportere dataproblemer i visse land og områder.

Feil som kan rapporteres

Du kan rapportere problemer knyttet til bedrifter, adresser og veier. Her er en oversikt over hva du kan fortelle oss om, avhengig av hva feilen er knyttet til:

• Bedriftsnavn
  • Adresse
  • Kategori
  • Markørplassering
  • Telefonnummer
  • Nettsted
  • Åpningstider
  • At stedet er nedlagt eller ikke eksisterer

Hvis problemet du vil rapportere, ikke er knyttet til noen av punktene ovenfor, kan du i stedet sende oss en tilbakemelding.

Rapportér et problem

1. Åpne Google Maps og sjekk at du er pålogget.
  2. Klikk på menyen øverst til venstre.
  3. Klikk på Send tilbakemelding.
  4. Velg Rapportér et problem.
  5. Følg veiledningen for å rapportere problemet.
  6. Klikk på Send.

Tips: Hvis du oppdager feil i bedriftsinformasjonen når du søker etter et sted, kan du foreslå endringer ved å klikke på Foreslå en endring.

Merknader:

• Du kan også bruke Google Kartmaker for å redigere steder som er viktige for deg i Google Maps.
  • Hvis du bruker Maps i Lite-modus, kan du ikke rapportere dataproblemer til Google Maps.

Behandlingstid for gjennomgang av endringer

Vi gjennomgår endringer før de publiseres, så det kan ta litt tid før endringene dine vises på kartet. Google kan sende deg e-post med statusoppdatering for rettelsene dine, eller videresende spørsmål fra andre som gjennomgår endringene dine.

Send oss andre typer tilbakemeldinger

Hvis du ønsker å fortelle oss om et sted som ikke vises på kartet, kan du legge til et sted som mangler. Du kan også gi generelle tilbakemeldinger om erfaringene dine med Maps.

Rapportér et bilde eller Street View-bilde

Du kan rapportere et bilde i Google Maps-appen eller et Street View-bilde.

Rapportér et bilde i Maps-appen

For å kunne rapportere et bilde på mobilenheten din, må du ha den nyeste versjonen av Maps-appen.

Last ned den nyeste versjonen

Meld fra om et bilde

Slik rapporterer du problemer knyttet til et bilde i Maps-appen:

1. Åpne Google Maps-appen maps.
  2. Søk etter et sted, eller trykk på et punkt på kartet.
  3. Trykk på stedsnavnet eller adressen nederst på siden.
  4. Trykk på Bilder.
  5. Velg et bilde.
  6. Trykk på flagget nederst til høyre.
Rapportér et Street View-bilde

For å kunne rapportere et bilde på mobilenheten din, må du ha den nyeste versjonen av Street View-appen.

Last ned Street View-appen

Rapportér et Street View-bilde

Gi oss beskjed hvis du oppdager problemer knyttet til Street View-bilder, for eksempel bilder som er uskarpe eller har lav kvalitet.

Rapportér feil i beskrivelser av bedrifter

Google prøver å holde de korte beskrivelsene av bedrifter oppdaterte og nøyaktige. Vi fjerner ikke beskrivelser basert på at de er uklare eller negative. Vi fjerner bare følgende:

• Søkeord og tekstutdrag fra anmeldelser som har blitt knyttet til feil sted
  • Redaksjonelle oppsummeringer som inneholder informasjon om tjenester bedriften ikke tilbyr

Hvis du vil rapportere en beskrivelse, kan du ta kontakt.

Finn ut mer om lokale retningslinjer for gjennomgang

Feilsøkingstips

Jeg har fulgt fremgangsmåten, men informasjonen er fortsatt feil

Hvis opplysningene på kartet fortsatt ikke stemmer, kan du rette dem opp selv ved hjelp av Google Kartmaker. Endringer som er foretatt i Kartmaker, publiseres så snart vurdererne bekrefter at de er riktige.

Personopplysninger vises for en bedrift uten tilknytning

Hvis det vises personopplysninger i resultatene for et bedrifts- eller stedssøk i Maps, Google+ eller Google Søk, er det fint om du gir oss beskjed på følgende måte:

1. Åpne Google Maps, og sjekk at du er pålogget.
  2. Søk etter bedriften.
  3. Trykk på Foreslå en endring nedenfor søkefeltet.
  4. Følg veiledningen for å rapportere problemet.
  5. Klikk på Send inn.
Veibeskrivelsene stemmer ikke

På datamaskiner

1. Åpne Google Maps, og sjekk at du er pålogget.
  2. Få veibeskrivelser.
  3. Klikk på menyen øverst til venstre.
  4. Klikk på Send tilbakemelding.
  5. Velg Rapportér et problem.
  6. Følg veiledningen for å rapportere problemet.
  7. Klikk på Send inn.

På telefoner og nettbrett

1. Åpne Google Maps-appen maps.
  2. Søk etter et sted, eller trykk på et punkt på kartet.
  3. Trykk på navnet på stedet nederst.
  4. Sveip oppover for å se mer informasjon.
  5. Trykk på Foreslå en endring eller Rapportér et problem.
  6. Følg veiledningen på skjermen for å sende en tilbakemelding.

Kjørefeltveiledningen er feil

Hvis kjørefeltveiledningen ikke stemmer, gjør du følgende:

1. Åpne Google Maps-appen maps.
  2. Søk etter et sted, og start trinnvis navigasjon.
  3. Trykk på kjørefeltsymbolet øverst til venstre.
  4. Angi hvilket problem du har opplevd.

Når du sender oss en rapport, mottar vi den omtrentlige posisjonen din. Vi registrerer ikke informasjon om hele ruten din eller hvor du er på vei.

Viktig: Ikke prøv å sende rapporten mens du kjører. Hold øynene på veien og følg trafikkreglene mens du kjører.