Google Apper
Hovedmenyen

Hvis du vil oppdatere bedriftsinformasjonen din raskt, kan du gå til Google Min bedrift-kontoen og administrere bedriftsoppføringen din.

Slik rapporterer du en feil på kartet

Du kan gi oss beskjed hvis du finner feil i Google Maps, for eksempel feil adresse eller feilaktig bedriftsinformasjon, ved å foreslå en endring. Hvis du mener noe bør fjernes av juridiske årsaker, ber vi deg sende inn en juridisk forespørsel.

Merk: Du kan bare foreslå en endring i visse land og områder.

Rapportér en feil på kartet

1. Åpne Google Maps, og sjekk at du er pålogget.
  2. Klikk på Meny øverst til venstre.
  3. Klikk på Send tilbakemelding.
  4. Velg Rapportér et problem.
  5. Følg veiledningen for å rapportere problemet.
  6. Klikk på Send.

Merknader:

• Hvis du søker etter et sted og ser feilaktige bedriftsopplysninger, kan du foreslå endringer ved å klikke på Foreslå en endring.
  • Hvis du bruker Maps i Lite-modus, kan du ikke foreslå endringer.

Hvor lang tid tar det før korrigeringene publiseres?

Vi gjennomgår først endringene dine, så det kan ta litt tid før de vises på kartet. Google kan sende deg e-poster med statusoppdateringer for endringene dine og kan også videresende spørsmål fra andre som gjennomgår endringene.

Problemer du kan rapportere

Nedenfor ser du en liste over ting du kan rapportere.

Steder som en bedriftsoppføring, en flyplass eller en park
  • Et sted er nedlagt eller eksisterer ikke
  • Navn
  • Adresse
  • Kategori
  • Markørplassering
  • Telefonnummer
  • Nettsted
  • Åpningstider
Adresser
  • Adresse
  • Markørplassering
Veier
  • Feil navn
  • Feil angivelse av enveis-/toveiskjøring
  • Veien er tegnet feil
  • Veien er stengt
  • Veien finnes ikke

Rapportér andre problemer

Rapportér et bilde
  1. Åpne Google Maps.
  2. Søk etter et sted.
  3. Velg et bilde.
  4. Klikk på Rapportér et problem nederst til høyre.
  5. Følg veiledningen for å rapportere problemet.
  6. Klikk på Send.
Gjør et Street View-bilde uskarpt eller fjern det

Hvis du ser et Street View-bilde med upassende innhold, kan du be om at bildet gjøres uskarpt eller fjernes.

Informasjonen i bedriftsoppføringen din er feil

Hvis du eier en bedrift, kan du administrere informasjonen i oppføringen din gratis i Google Min bedrift. Du kan raskt håndtere informasjon som åpningstider, adresse og bilder.

For å oppdatere bedriftsinformasjonen din på Google Maps, gjør krav på og bekreft bedriften din på datamaskinen.

Når du har gjort krav på og bekreftet bedriften din, kan du oppdatere bedriftsinformasjonen.

Feilaktige bedriftsbeskrivelser

Google prøver å holde de korte beskrivelsene av bedrifter oppdaterte og nøyaktige. Vi fjerner ikke beskrivelser basert på at de er uklare eller negative. Vi fjerner bare følgende:

• Søkeord og tekstutdrag fra anmeldelser som har blitt knyttet til feil sted
  • Redaksjonelle oppsummeringer som inneholder informasjon om tjenester bedriften ikke tilbyr

Hvis du vil, kan du rapportere en feilaktig beskrivelse av en bedrift.

Finn ut mer om lokale retningslinjer for gjennomgang.

Gi beskjed om steder som mangler, eller send tilbakemelding

Du kan gi oss beskjed om et annet problem ved å klikke på et av alternativene nedenfor.