Een gegevensprobleem melden

Als u fouten ontdekt op de kaart, bijvoorbeeld een onjuiste routebeschrijving of een ontbrekende plaats, kunt u dit melden via de link 'Gegevensprobleem melden'. Plaatsen op Google Maps die u belangrijk vindt, kunt u bewerken met Google Map Maker.

Een probleem melden

Ga als volgt te werk om een probleem op de kaart te melden:

1. Open Google Maps en zorg dat u bent ingelogd.
  2. Zoom in en klik op het gebied waar het probleem zich voordoet. Dit kan een weg, een routebeschrijving, een adres, een bedrijf of een andere plaats zijn. Of zoek naar de plaats die u wilt updaten.
  3. Klik in de linkerbovenhoek op het hoofdmenu ​.
  4. Klik op Gegevensprobleem melden.
    Als de link 'Gegevensprobleem melden' niet wordt weergegeven, kunt u hieronder meer informatie vinden.
  5. Volg de instructies om het probleem te melden. Als u een nieuwe plaats wilt toevoegen, zoals een restaurant of een park, klikt u op Een ontbrekende plaats toevoegen.
  6. Klik op Verzenden.
Opmerking: Als u Maps in de eenvoudige modus gebruikt, kunt u vanuit Maps geen probleem melden. Mogelijk kunt u in plaats daarvan uw wijzigingen indienen via Map Maker.

Wat gebeurt er met uw melding?

Als u een probleem op Google Maps meldt, worden uw wijzigingen doorgaans verzonden naar Google Map Maker. Met Map Maker kunnen gebruikers meldingen verzenden en meldingen van anderen over ontbrekende of onjuiste informatie op de kaart beoordelen. Uw wijziging wordt vergeleken met verscheidene bronnen om de juistheid te controleren.

Opmerking: niet alle meldingen komen terecht bij Map Maker. Sommige meldingen worden direct naar Google verzonden ter beoordeling.

Laat me zien hoe

Wordt de link 'Een probleem melden' niet weergegeven?

Als de link 'Een probleem melden' niet wordt weergegeven, kunt u op dit moment geen probleem melden op Google Maps.

U kunt mogelijk wel problemen melden aan een externe gegevensprovider van Google Maps:

1. Zoom in op het gebied waar het probleem zich voordoet.
  2. Zoek naar de naam van de gegevensprovider in de rechterbenedenhoek van de kaart.
  3. Zoek met Google Zoeken naar de gegevensprovider en neem rechtstreeks contact op met de provider.

Problemen oplossen met informatie op de kaart

Ik heb de stappen gevolgd, maar de informatie is nog steeds fout

Als de kaart nog steeds fout is, kunt u de informatie zelf corrigeren met Google Map Maker. Bewerkingen in Map Maker worden vergeleken met diverse bronnen en worden toegepast zodra is bevestigd dat ze juist zijn.

Street View-afbeelding moet worden vervaagd of geüpdatet
Meld een Street View-afbeelding die is verouderd of persoonlijke gegevens bevat (zoals een gezicht of een kentekenplaat).
Satellietbeelden moeten worden geüpdatet
Momenteel kunt u satellietbeelden niet melden. U kunt echter wel gebruikmaken van de tool Follow Your World om te achterhalen wanneer er nieuwe afbeeldingen beschikbaar komen.
Er worden persoonlijke gegevens weergegeven voor een niet-gerelateerd bedrijf

Als er persoonlijke gegevens worden weergegeven in de zoekresultaten voor een bedrijf of plaats in Maps, Google+ of Google Zoeken, kunt u dit probleem melden via Google Maps.

1. Open Google Maps en zorg dat u bent ingelogd.
  2. Zoek naar het bedrijf.
  3. Klik op Een bewerking voorstellen op de kaart onder het zoekvak.
  4. Volg de instructies om het probleem te melden.
  5. Klik op Verzenden.

Inhoud verwijderen om juridische redenen
Als u inhoud wilt melden die om juridische redenen van Google moet worden verwijderd, neemt u contact met ons op.