Als u uw bedrijfsinformatie snel wilt updaten, gaat u naar uw Google Mijn Bedrijf-account om uw bedrijfsvermelding te beheren.

Stappen om een fout op de kaart te melden

Volg de onderstaande instructies om ons op de hoogte te stellen van fouten in Google Maps, zoals een verkeerd adres of onjuiste bedrijfsinformatie. Als u van mening bent dat iets om juridische redenen moet worden verwijderd, dient u een juridisch verzoek in.

Opmerking: U kunt niet in alle landen en regio's een gegevensprobleem melden.

Een fout op de kaart melden

1. Open Google Maps en zorg dat u bent ingelogd.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op het menu .
  3. Klik op Feedback verzenden.
  4. Kies Gegevensprobleem melden.
  5. Volg de instructies om uw probleem te melden.
  6. Klik op Verzenden.

Opmerkingen:

• Als u zoekt naar een plaats en onjuiste bedrijfsgegevens ziet, kunt u bewerkingen voorstellen door op Een bewerking voorstellen te klikken.
  • Als u de Lite-versie van Maps gebruikt, kunt u geen gegevensprobleem melden bij Google Maps.

Hoe lang het duurt voordat correcties worden gepubliceerd

Uw bewerkingen worden eerst beoordeeld. Daarom kan het enige tijd duren voordat de kaart wordt geüpdatet. Google stuurt u mogelijk een e-mail over de status van uw bewerkingen en kan eventuele vragen aan u doorsturen van andere gebruikers die uw bewerkingen beoordelen.

Het soort problemen dat u kunt melden

Hieronder vindt u een lijst met onderwerpen waarover u ons iets kunt laten weten.

Plaatsen zoals een bedrijfsvermelding, luchthaven of park
  • Een plaats is permanent gesloten, verhuisd of bestaat niet
  • Naam
  • Adres
  • Categorie
  • Markeringslocatie
  • Telefoonnummer
  • Website
  • Openingstijden
Wegen
  • Onjuiste naam
  • Onjuiste informatie over eenrichtings-/tweerichtingsverkeer
  • Onjuist getekende weg
  • Afgesloten weg
  • Bestaat niet

Andere problemen melden

Een foto melden
  1. Open Google Maps .
  2. Zoek naar een plaats.
  3. Kies een foto.
  4. Klik op Een probleem melden in de rechterbenedenhoek.
  5. Volg de instructies om uw probleem te melden.
  6. Klik op Verzenden.
De gegevens van mijn bedrijfsvermelding kloppen niet

Als u een bedrijf heeft, gebruikt u Google Mijn Bedrijf om gratis de gegevens in uw vermelding te beheren. Hiermee beheert u snel gegevens zoals uw openingstijden, adres en foto's.

Claim en verifieer uw bedrijf via uw computer om uw bedrijfsinformatie op Google Maps te updaten.

Als u dit heeft gedaan, kunt u uw bedrijfsinformatie updaten.

Onjuiste beschrijvingen van bedrijven

Google streeft ernaar correcte en actuele korte beschrijvingen van bedrijven weer te geven. We verwijderen beschrijvingen echter niet als deze onduidelijk of negatief zijn. We verwijderen alleen:

• Zoekwoorden en reviewfragmenten die zijn gekoppeld aan een onjuiste plaats.
  • Redactionele samenvattingen waarin services worden beschreven die het bedrijf in kwestie niet aanbiedt.

U kunt desgewenst een onjuiste beschrijving van een bedrijf melden.

Meer informatie over lokaal reviewbeleid.

Ontbrekende plaatsen melden of feedback verzenden

Klik op een van de opties hieronder om ons van een ander probleem op de hoogte te stellen.