Een gegevensprobleem melden

Als u ziet dat er iets niet klopt op de kaart, zoals onjuiste bedrijfsgegevens of een onjuiste straatnaam, kunt u ons dat laten weten door onderstaande instructies te volgen. Als u van mening bent dat iets om juridische redenen moet worden verwijderd, dient u een juridisch verzoek in.

Opmerking: u kunt niet in alle landen en regio's een gegevensprobleem melden.

Volg onderstaande stappen om een probleem met de informatie op Google Maps te melden.

Wat u kunt melden

U kunt een probleem melden over een bedrijf, adres of straat. Afhankelijk van wat u wilt melden, is hier een lijst met onderwerpen waarover u ons iets kunt laten weten:

• Bedrijfsnaam
  • Adres
  • Categorie
  • Markeringslocatie
  • Telefoonnummer
  • Website
  • Openingstijden
  • Een plaats is permanent gesloten of bestaat niet

Als het probleem dat u heeft, niet in bovenstaande lijst staat, stuur ons dan uw feedback.

Een probleem melden

Computer
  1. Open Google Maps en zorg dat u bent ingelogd.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op het hoofdmenu .
  3. Klik op Feedback verzenden.
  4. Kies Gegevensprobleem melden.
  5. Volg de instructies om uw probleem te melden.
  6. Klik op Verzenden.

Tip: als u een plaats zoekt en onjuiste bedrijfsgegevens ziet, kunt u wijzigingen voorstellen door te klikken op Een bewerking voorstellen.

Opmerking: als u de Lite-versie van Maps gebruikt, kunt u geen gegevensprobleem melden bij Google Maps.

Telefoon of tablet

Een gegevensprobleem melden via het menu

Android-telefoon of -tablet

1. Open de Google Maps-app maps.
  2. Tik op het menu > Feedback verzenden > Gegevensprobleem melden.

iPhone of iPad

1. Open de Google Maps-app maps.
  2. Tik op het menu > Help en feedback > Feedback verzenden > Gegevensprobleem melden.

Een gegevensprobleem melden na het zoeken naar een plaats

1. Open de Google Maps-app maps.
  2. Zoek naar een plaats of tik op een punt op de kaart.
  3. Tik onderaan op de naam of het adres van de plaats.
  4. Scrol omlaag en tik op Een bewerking voorstellen of Een probleem melden.
  5. Volg de instructies om uw probleem te melden.
  6. Tik rechtsboven op de pijl of op Verzenden.

Opmerking: u kunt ook Google Map Maker gebruiken om plaatsen die u belangrijk vindt op Google Maps te bewerken.

De tijd die het beoordelen van bewerkingen in beslag neemt

Uw bewerkingen worden beoordeeld en het kan daarom enige tijd duren voordat ze worden weergegeven op de kaart. Google stuurt u mogelijk een e-mail over de status van uw bewerkingen en kan eventuele vragen aan u doorsturen van andere gebruikers die uw bewerkingen beoordelen.

Andere typen feedback naar ons verzenden

Als u ons wilt laten weten dat er een plaats ontbreekt op de kaart, voegt u een ontbrekende plaats toe. U kunt ons ook in het algemeen informeren over uw ervaring met Google Maps.

Een foto of Street View-afbeelding melden

U kunt een foto in de Google Maps-app melden of een Street View-afbeelding melden.

Een foto in de Maps-app melden

Als u een foto wilt melden op uw mobiele apparaat, heeft u de nieuwste versie van de Maps-app nodig.

De nieuwste versie downloaden

Een foto melden

Als u een ongeschikte foto in de Maps-app wilt melden, volgt u de stappen hieronder.

1. Open de Google Maps-app maps.
  2. Zoek naar een plaats of tik op een punt op de kaart.
  3. Tik onderaan op de naam of het adres van de plaats.
  4. Tik op foto's.
  5. Selecteer een foto.
  6. Tik rechtsonder op de vlag .
Een afbeelding in Street View melden

Als u een afbeelding wilt melden op uw mobiele apparaat, heeft u de nieuwste versie van de Street View-app nodig.

De Street View-app downloaden

Een afbeelding in Street View melden

Laat het ons weten als u een ongeschikte Street View-afbeelding ziet, zoals een wazige afbeelding of een afbeelding van slechte kwaliteit.

Tips voor het oplossen van problemen

Ik heb de stappen gevolgd en de informatie is nog steeds onjuist

Als de kaart nog steeds fout is, kunt u de informatie zelf corrigeren met Google Map Maker. Bewerkingen in Map Maker worden toegepast zodra controleurs hebben bevestigd dat deze juist zijn.

Er worden persoonlijke gegevens weergegeven voor een niet-gerelateerd bedrijf

Als er persoonlijke gegevens worden weergegeven in de zoekresultaten voor een bedrijf of plaats in Maps, Google+ of Google Zoeken, kunt u ons dat als volgt laten weten.

1. Open Google Maps en zorg dat u bent ingelogd.
  2. Zoek naar het bedrijf.
  3. Klik onder het zoekvak op Een bewerking voorstellen.
  4. Volg de instructies om uw probleem te melden.
  5. Klik op Verzenden.
Satellietbeelden moeten worden geüpdatet

U kunt geen satellietbeelden melden, maar u kunt gebruikmaken van de tool Follow Your World om te achterhalen wanneer er nieuwe afbeeldingen beschikbaar komen.

Routebeschrijving is onjuist

Computer

1. Open Google Maps en zorg dat u bent ingelogd.
  2. Routebeschrijvingen
  3. Klik in de linkerbovenhoek op het hoofdmenu .
  4. Klik op Feedback verzenden.
  5. Kies Gegevensprobleem melden.
  6. Volg de instructies om uw probleem te melden.
  7. Klik op Verzenden.

Telefoon of tablet

1. Open de Google Maps-app maps.
  2. Zoek naar een plaats of tik op een punt op de kaart.
  3. Tik onderaan op de naam van de bestemming.
  4. Veeg omhoog om meer informatie weer te geven.
  5. Tik op Een bewerking voorstellen of Een probleem melden.
  6. Volg de instructies op het scherm om uw feedback te verzenden.

Als de rijbaanaanwijzingen onjuist zijn, volgt u de stappen hieronder.

1. Open de Google Maps-app maps.
  2. Zoek naar een plaats en start de stapsgewijze navigatie.
  3. Tik linksboven op het rijbaansymbool.
  4. Kies het probleem dat u ondervond.
  5. Als u ons een melding stuurt, ontvangen we uw geschatte locatie. We verzamelen geen informatie over uw route in het algemeen of over uw bestemming.

Belangrijk: Verzend geen meldingen terwijl u rijdt. Houd tijdens het rijden uw blik op de weg en houdt u aan de verkeersregels.