Fouten in gegevens of content op Google Maps melden

In dit artikel vind je oplossingen voor fouten op Google Maps.

Belangrijk: Alleen in bepaalde landen en regio's kun je ons helpen een fout op Google Maps te corrigeren.

Informatie over plaatsen toevoegen of bewerken

Je kunt ontbrekende plaatsen zoals openbare herkenningspunten, koffiebars of andere lokale bedrijven toevoegen aan de kaart. Meer informatie over hoe je een ontbrekende plaats op Maps kunt toevoegen

Je kunt informatie over een plaats of bedrijf toevoegen of bewerken, zoals de naam, het adres, de openingstijden of andere feiten. Meer informatie over hoe je gegevens over een plaats toevoegt of bewerkt

Adressen toevoegen of corrigeren

Je kunt postadressen toevoegen of bewerken, aanpassen waar pakketten moeten worden bezorgd of de positie van spelden wijzigen. Meer informatie over hoe je adressen corrigeert

Een weg toevoegen of corrigeren

Als we wegen moeten toevoegen aan Google Maps of als iets op de kaart niet klopt, kun je ons dit laten weten.

Meer informatie over hoe je een weg toevoegt of corrigeert

Een onjuiste of bedrieglijke vermelding verwijderen

Je kunt bedrijven of de namen van plaatsen melden wegens nabootsing van identiteit, of wegens spam of aanstootgevende, valse of ongepaste content.

Tip: Je kunt ook juridische kwesties, zoals auteursrecht- of handelsmerkgeschillen, melden.

1. Open Google Maps Maps.
  2. Zoek de plaats die je wilt melden ter beoordeling.
  3. Selecteer de plaats en dan selecteer Bewerking voorstellen en dan selecteer Verwijderen of markeren als gesloten.
  4. Kies de reden waarom de plaats moet worden verwijderd.
  5. Klik op Verzenden.

Een probleem met Street View melden

Ga als volgt te werk om een afbeelding te melden die moet worden gecensureerd of aanstootgevend kan zijn:

1. Zoek de afbeelding op.
  2. Klik op Meer Meer en dan Een probleem melden.
  3. Selecteer het probleem en klik op Verzenden.
  4. We onderzoeken je melding onmiddellijk.

Ongepaste reviews en foto's melden

Je kunt Google vragen ongepaste reviews te verwijderen.Meer informatie over hoe je een review kunt melden

Als je ongepaste of onjuiste foto's aantreft op Google Maps, kun je dit ook aan ons laten weten. Meer informatie over hoe je een foto op Google Maps kunt melden

Je bewerkingen en de status ervan bekijken

Je kunt op je telefoon of tablet een lijst bekijken van bewerkingen en plaatsen die je op Google Maps hebt toegevoegd. Je bewerkingen zijn alleen zichtbaar voor jou. Je krijgt mogelijk geen Local Guides-punten als iemand de betreffende plaats al eerder heeft bewerkt.

Meer informatie over Google Maps-bewerkingen

Andere opties om problemen op te lossen