Fouten in gegevens of content op Google Maps melden

In dit artikel vind je oplossingen voor fouten op Google Maps.

Belangrijk: Alleen in bepaalde landen en regio's kun je ons helpen een fout op Google Maps te corrigeren.

Informatie over plaatsen toevoegen of bewerken

Je kunt ontbrekende plaatsen zoals openbare herkenningspunten, koffiebars of andere lokale bedrijven toevoegen aan de kaart. Meer informatie over hoe je een ontbrekende plaats op Maps kunt toevoegen

Je kunt informatie over een plaats of bedrijf toevoegen of bewerken, zoals de naam, het adres, de openingstijden of andere feiten. Meer informatie over hoe je gegevens over een plaats toevoegt of bewerkt

Adressen toevoegen of corrigeren

Je kunt postadressen toevoegen of bewerken, aanpassen waar pakketten moeten worden bezorgd of de positie van spelden wijzigen. Meer informatie over hoe je adressen corrigeert

Een weg toevoegen of corrigeren

Als we wegen moeten toevoegen aan Google Maps of als iets op de kaart niet klopt, kun je ons dit laten weten.

Meer informatie over hoe je een weg toevoegt of corrigeert

Een onjuiste of bedrieglijke vermelding verwijderen

Je kunt bedrijven of de namen van bedrijven markeren als je denkt dat ze een identiteit nabootsen of als ze content maken die aanstootgevend, nep, spam of ongepast is.

Opmerking: Je kunt ook juridische kwesties, zoals auteursrecht- of handelsmerkgeschillen, melden.

1. Open Google Maps Maps.
  2. Zoek de plaats die je voor beoordeling wilt markeren.
  3. Selecteer de plaats and then Bewerking voorstellen and then Deze plaats verwijderen.
  4. Kies de reden waarom de plaats moet worden verwijderd.
  5. Selecteer Verzenden.

Een probleem met Street View melden

Ga als volgt te werk om een afbeelding te melden die moet worden gecensureerd of aanstootgevend kan zijn:

1. Zoek de afbeelding op.
  2. Tik op Meer Meer and then Een probleem melden.
  3. Selecteer het probleem en tik op Verzenden.
  4. We onderzoeken je melding onmiddellijk.

Ongepaste reviews en foto's markeren

Je kunt Google vragen ongepaste reviews te verwijderen.Meer informatie over hoe je een review kunt melden

Als je ongepaste of onjuiste foto's ziet op Google Maps, kun je ons dit laten weten. Meer informatie over hoe je een foto op Google Maps kunt melden

Je bewerkingen en hun status bekijken

Je kunt op je telefoon of tablet een lijst bekijken van bewerkingen en plaatsen die je op Google Maps hebt toegevoegd. Je bewerkingen zijn alleen zichtbaar voor jou. Voor sommige plaatsen die je hebt toegevoegd en die als goedgekeurd worden weergegeven, ontvang je mogelijk geen Local Guides-punten als iemand de betreffende plaats al eerder heeft toegevoegd.

Hier vind je meer informatie over Google Maps-bewerkingen.

Andere opties om problemen op te lossen