Ställa in eller ändra din hem- och jobbadress

Om du sparar din hem- och jobbadress slipper du skriva in adresserna varje gång och kan få vägbeskrivningar snabbare. Du kan också välja en symbol för hemmet och jobbet på din mobil eller surfplatta.

Obs! Du måste vara inloggad innan du kan spara, redigera och se din hem- och jobbadress på kartan. Läs om hur du loggar in på Google Maps.

Ange din hem- eller jobbadress

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på  Sparade  Spara plats. Tryck på Har etikett under Dina listor.

3. Välj Hem eller Arbete.
  4. Ange adressen.

Ändra din hem- eller jobbadress

1. Öppna Google Maps-appen Maps.
  2. Tryck på  Sparade  Spara plats. Tryck på Har etikett under Dina listor.

3. Tryck på Mer Mer följt av Redigera hemadress eller Redigera jobbadress vid Hem eller Arbete.
  4. Ta bort den befintliga adressen och lägg till en ny.

Radera din hem- eller jobbadress

1. Öppna Google Maps-appen Maps.
  2. Tryck på  Sparade  Spara plats. Tryck på Har etikett under Dina listor.

3. Tryck på Mer Mer följt av Ta bort hemadress eller Ta bort jobbadress bredvid Hem eller Arbete.

Visa vägbeskrivning till hemmet eller arbetet

1. Öppna Google Maps-appen Maps. Ange din hem- och jobbadress om du inte redan har gjort det.
  2. Tryck på Vägbeskrivning Vägbeskrivning.
  3. Välj transportmedel.
  4. Tryck på Hem eller Arbete.

Visa eller dölja din vanliga rutt

Om du har aktiverat Platshistorik visar vägbeskrivningen ibland din vanliga väg hem eller till jobbet. Du kan dölja din vanliga rutt när som helst i Google Maps.

1. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel  följt av Inställningar följt av Personligt innehåll.
  2. Dölj rutterna genom att stänga av Vanliga rutter.

Välja en favoritsymbol för hem eller arbete

1. Öppna Google Maps-appen Maps.
  2. Tryck på  Sparade  Spara plats. Tryck på Har etikett under Dina listor.

3. Tryck på Mer Mer följt av  Ändra ikon bredvid Hem eller Arbete.
  4. Tryck på en ny ikon för ditt hem eller arbete på listan.
  5. Tryck på Spara.

Obs!

• Du kan bara lägga till symboler för hem och arbete.
  • Dina platser med etiketter är privata, så det är bara du som kan se dem.

Åtgärda problem med att se hem- och jobbadressen i Maps

Du måste aktivera Webb- och appaktivitet om du vill använda din hem- och jobbadress när du söker efter platser och begär vägbeskrivningar. Om du inte ser hem- och jobbadressen i Maps kan du läsa om hur du aktiverar Webb- och appaktivitet.