Ställa in eller ändra din hem- och jobbadress

Om du sparar din hem- och jobbadress slipper du skriva in adresserna varje gång och kan få vägbeskrivningar snabbare. Du kan också välja en symbol för hemmet och jobbet på din mobil eller surfplatta.

Obs! Du måste vara inloggad innan du kan spara, redigera och se din hem- och jobbadress på kartan. Läs om hur du loggar in på Google Maps.

Ange din hem- eller jobbadress

1. Öppna Google Maps och se till att du är inloggad.
  2. Klicka på menyn Meny följt av Dina platser följt av Har etikett.
  3. Välj Hem eller Arbete.
  4. Ange din hem- eller jobbadress och klicka på Spara.

Obs! Du kan inte ange hem- och jobbadress om du använder Maps i begränsat läge.

Ändra din hem- eller jobbadress

1. Öppna Google Maps och kontrollera att du är inloggad.
  2. Skriv hem eller arbete i sökrutan.
  3. Klicka på Redigera vid adressen du vill ändra.
  4. Skriv en ny adress och klicka på Spara.

Radera din hem- eller jobbadress

1. Öppna Google Maps och kontrollera att du är inloggad.
  2. Klicka på menyn Meny följt av Dina platser följt av Har etikett.
  3. Klicka på Stäng vid din hem- eller jobbadress.

Visa vägbeskrivning till hemmet eller arbetet

1. Öppna Google Maps och kontrollera att du är inloggad.
  2. Skriv hem eller arbete i sökrutan.
  3. Klicka på Vägbeskrivningar Vägbeskrivning.
  4. Välj bil, kollektivtrafik, gång eller cykel.

Tips! Du kan också skriva home eller work i vägbeskrivningsfälten om du vill använda en av adresserna som startpunkt eller destination.

Åtgärda problem med att se hem- och jobbadressen i Maps

Du måste aktivera Webb- och appaktivitet om du vill använda din hem- och jobbadress när du söker efter platser och begär vägbeskrivningar. Om du inte ser hem- och jobbadressen i Maps kan du läsa om hur du aktiverar Webb- och appaktivitet.