Uw thuis- en werkadres instellen of wijzigen

Typ minder en genereer sneller routebeschrijvingen door uw thuis- en werkadres in te stellen. Op uw telefoon of tablet kunt u ook een pictogram voor uw thuis- en werkadres kiezen.

Opmerking: U moet zijn ingelogd om uw thuis- en werkadres in te stellen, te bewerken en op de kaart te bekijken. Meer informatie over hoe u inlogt bij Google Maps.

Uw thuis- of werkadres instellen

1. Open de Google Maps-app Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op  Opgeslagen  Plaats opslaan. Tik onder 'Je lijsten' op Gelabeld.

3. Kies Thuis of Werk.
  4. Geef het adres op.

Uw thuis- of werkadres wijzigen

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op  Opgeslagen  Plaats opslaan. Tik onder 'Je lijsten' op Gelabeld.

3. Tik naast 'Thuis' of 'Werk' op 'Meer' Meer en dan Thuislocatie bewerken of Werklocatie bewerken.
  4. Wis het huidige adres en voeg een nieuw adres toe.

Uw thuis- of werkadres verwijderen

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op  Opgeslagen  Plaats opslaan. Tik onder 'Je lijsten' op Gelabeld.

3. Tik naast 'Thuis' of 'Werk' op 'Meer' Meer en dan Thuislocatie verwijderen of Werklocatie verwijderen.

Routebeschrijving naar huis of naar het werk genereren

1. Open de Google Maps-app Maps. Stel uw thuis- en werkadres in als u dat nog niet heeft gedaan.
  2. Tik op 'Route' Route.
  3. Selecteer uw vervoermiddel.
  4. Tik op Thuis of Werk.

Uw vaste route weergeven of verbergen

Als locatiegeschiedenis is ingeschakeld, geven de routebeschrijvingen soms uw vaste route naar huis of naar het werk weer. U kunt uw vaste route in Google Maps op elk gewenst moment verbergen.

1. Tik op uw profielfoto of initiaal Cirkel voor account en dan Instellingen en dan Persoonlijke content.
  2. Om de routes te verbergen, schakelt u Vaste routes uit.

Uw favoriete icoon kiezen voor uw thuis- of werkadres

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op  Opgeslagen  Plaats opslaan. Tik onder 'Je lijsten' op Gelabeld.

3. Tik naast 'Thuis' of 'Werk' op 'Meer' Meer en dan Icoon wijzigen.
  4. Tik in de lijst op een nieuw icoon voor uw thuis- of werkadres.
  5. Tik op Opslaan.

Opmerkingen:

• U kunt alleen een icoon voor uw thuis- en werkadres toevoegen.
  • Uw gelabelde plaatsen zijn privé, dus ze zijn alleen voor u zichtbaar.

Problemen met de weergave van uw thuis- en werkadres in Google Maps oplossen

Als u uw thuis- en werklocatie wilt gebruiken om te zoeken of voor een routebeschrijving, moet u Web- en app-activiteit inschakelen. Als uw thuis- of werklocatie niet wordt weergegeven in Maps, bekijkt u hoe u Web- en app-activiteit inschakelt.