De instellingen voor je woon- en werkadres updaten

Je kunt het woon- en werkadres van je Google-account gebruiken om de functionaliteit in Google-producten te personaliseren.

Als je een woon- en werkadres instelt voor je Google-account, krijg je sneller relevantere resultaten en routes. We gebruiken je adressen om je gebruikerservaring op Google te personaliseren. Zo kunnen we zoekresultaten in de buurt van je huis laten zien, een route naar je werk bieden en relevantere advertenties tonen. Je kunt je adressen wanneer je wilt uit je Google-account verwijderen.

Je woon- of werkadres toevoegen of wijzigen

1. Open de app Instellingen Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Google en dan Je Google-account beheren en dan Persoonlijke informatie.
  3. Tik onder Adressen op Woonadres of Werk.
  4. Voer je adres in.
  5. Tik op Opslaan.

Tip: Alleen jij hebt toegang tot woon- en werkadressen. Als je een adres openbaar wilt maken in je Google-account, kun je het toevoegen als profieladres.

Je woon- of werkadres verwijderen

1. Open de app Instellingen Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Google en dan Je Google-account beheren en dan Persoonlijke informatie.
  3. Tik onder Adressen op Woonadres of Werk.
  4. Tik op Verwijderen.

Route naar huis of werk vastzetten

Op het tabblad Gaan in Google Maps vind je je vastgezette reizen met de geschatte aankomsttijd en verkeersinformatie. Meer informatie over je favoriete reizen

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek je woon- of werkadres.
  3. Tik op Route Route.
  4. Selecteer je vervoermiddel.
  5. Tik op Thuis of Werk.
  6. Tik onderaan op Vastzetten .

Een icoon voor thuis of werk kiezen

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Opgeslagen Plaats opslaan.
  3. Tik onder Je lijsten op Gelabeld.
  4. Tik naast Thuis of Werk op Meer  en dan Icoon wijzigen.
  5. Kies een icoon voor je woon- of werkadres.
  6. Tik op Opslaan.