Je woon- en werkadres instellen of wijzigen

Typ minder en genereer sneller routebeschrijvingen door je woon- en werkadres in te stellen. Op je telefoon of tablet kun je ook een icoon voor je woon- en werkadres kiezen.

Tip: Je moet zijn ingelogd om je woon- en werkadres in te stellen, te bewerken en op de kaart te vinden. Meer informatie over hoe je inlogt bij Google Maps

Je woon- of werkadres instellen

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Opgeslagen Plaats opslaan. Tik onder 'Je lijsten' op Gelabeld.

3. Kies Thuis of Werk.
  4. Geef het adres op.

Uw woon- of werkadres wijzigen

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Opgeslagen Plaats opslaan. Tik onder 'Je lijsten' op Gelabeld.

3. Tik naast 'Thuis' of 'Werk' op 'Meer' Meer en dan Thuislocatie bewerken of Werklocatie bewerken.
  4. Wis het huidige adres en voeg een nieuw adres toe.

Je woon- of werkadres verwijderen

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Opgeslagen Plaats opslaan. Tik onder 'Je lijsten' op Gelabeld.

3. Tik naast Thuis of Werk op Meer Meer en dan Thuislocatie verwijderen of Werklocatie verwijderen.

Routebeschrijving naar huis of naar het werk vastzetten

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad. Stel je woon- en werkadres in als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Tik op 'Route' Route.
  3. Selecteer je vervoermiddel.
  4. Tik op Thuis of Werk.
  5. Tik onderaan op Vastzetten .

Je vindt je vastgezette reizen op het tabblad Ga Go met de verwachte aankomsttijd en verkeersinformatie voor die reis. Meer informatie over je favoriete reizen

Je favoriete icoon kiezen voor je woon- of werkadres

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Opgeslagen Plaats opslaan. Tik onder 'Je lijsten' op Gelabeld.

3. Tik naast 'Thuis' of 'Werk' op 'Meer' 더보기 en dan Icoon wijzigen.
  4. Tik in de lijst op een nieuw icoon voor je woon- of werkadres.
  5. Tik op Opslaan.

Tip:

• Je kunt alleen een icoon voor je woon- en werkadres toevoegen.
  • Je gelabelde plaatsen zijn privé, dus ze zijn alleen voor jou zichtbaar.

Problemen met de weergave van je woon- en werkadres in Google Maps oplossen

Als je je woon- en werklocatie wilt gebruiken om te zoeken of een routebeschrijving te maken, moet je Web- en app-activiteit inschakelen. Als je woon- en werklocatie niet wordt weergegeven in Maps, bekijk je meer informatie over hoe je Web- en app-activiteit inschakelt.