Uw thuis- en werkadres instellen of wijzigen

Typ minder en genereer sneller routebeschrijvingen door uw thuis- en werkadres in te stellen. Op uw telefoon of tablet kunt u ook een pictogram voor uw thuis- en werkadres kiezen.

Opmerking: U moet zijn ingelogd om uw thuis- en werkadres in te stellen, te bewerken en op de kaart te bekijken. Meer informatie over hoe u inlogt bij Google Maps.

Uw thuis- of werkadres instellen

1. Open Google Maps op uw computer en zorg dat u bent ingelogd.
  2. Klik op Menu Menu en dan Mijn plaatsen en dan Gelabeld.
  3. Kies Thuis of Werk.
  4. Typ uw thuis- of werkadres en klik op Opslaan.

Opmerking: Als u de Lite-versie van Maps gebruikt, kunt u uw thuis- en werkadres niet instellen.

Uw thuis- of werkadres wijzigen

1. Open Google Maps en zorg ervoor dat u bent ingelogd.
  2. Typ thuis of werk in het zoekvak.
  3. Klik naast het adres dat u wilt wijzigen op Bewerken
  4. Typ een nieuw adres en klik op Opslaan.

Uw thuis- of werkadres verwijderen

1. Open Google Maps en zorg ervoor dat u bent ingelogd.
  2. Klik op Menu Menu en dan Mijn plaatsen en dan Gelabeld.
  3. Klik op Sluiten naast uw thuis- of werkadres.

Routebeschrijving naar huis of naar het werk genereren

1. Open Google Maps en zorg ervoor dat u bent ingelogd.
  2. Typ thuis of werk in het zoekvak.
  3. Klik op Routebeschrijving Route.
  4. Kies Auto, Openbaar vervoer, Lopen of Fietsen.

Tip: U kunt ook thuis of werk typen in de routebeschrijvingsvelden om de betreffende locatie als vertrekpunt of bestemming te gebruiken.

Problemen met de weergave van uw thuis- en werkadres in Google Maps oplossen

Als u uw thuis- en werklocatie wilt gebruiken om te zoeken of voor een routebeschrijving, moet u Web- en app-activiteit inschakelen. Als uw thuis- of werklocatie niet wordt weergegeven in Maps, bekijkt u hoe u Web- en app-activiteit inschakelt.