Reittiohjeiden hakeminen kodin ja työpaikan osoitteen avulla

Google Mapsin avulla löydät helposti kotiin tai työpaikalle. Tallenna kodin tai työpaikan osoite, niin voit käyttää sitä haussa tai reittiohjeissa tietokoneessa tai mobiililaitteessa. Varmista, että olet kirjautunut Google-tiliisi.

Kodin ja työpaikan osoitteiden asettaminen

1. Avaa Google Maps ja varmista, että olet kirjautunut tiliisi.
  2. Kirjoita hakuruutuun "koti" tai "työpaikka".
  3. Klikkaa hakukentän alla näkyvän hakutuloksen vierestä aseta sijainti.
     Jos aseta sijainti -linkkiä ei näy, katso vaihtoehtoiset ohjeet tämän sivun alareunasta.
  4. Kirjoita kodin tai työpaikan osoite ja paina Enter.

Näytä ohjeet

Kodin ja työpaikan osoitteiden käyttäminen hauissa tai reittiohjeissa

Kun haet paikkaa kartalla, näet automaattisesti sen etäisyyden kotiisi tai työpaikkaasi. Matka-aika näytetään paikan vieressä.

Reittiohjeet voi hakea myös manuaalisesti:

1. Hae jotakin paikkaa.
  2. Klikkaa hakukentän alta Reittiohjeet. Hakemasi paikka näkyy määränpäänä.
    Jos Reittiohjeet-painiketta ei näy, lue vaihtoehtoiset ohjeet tämän sivun lopusta.
  3. Valitse lähtöpisteeksi joko Koti tai Työ. Reittiohjeet näkyvät kartalla.
  4. Jos haluat vaihtaa lähtöpisteen ja määränpään päinvastaisiksi, klikkaa  -nuolikuvaketta.

Voit myös kirjoittaa reittiohjekenttään "koti" tai "työpaikka" ja käyttää sitä aloituspisteenä tai määränpäänä.

Huomautus: verkko- ja sovellustoiminnan on oltava käytössä, jotta koti- ja työpaikka-sijainteja voi käyttää ha'uissa ja reittiohjeissa. Jos Mapsissa ei näy koti- ja työpaikka-sijainteja, verkko- ja sovellustoiminta on pois käytöstä. Voit silti siirtyä omiin paikkoihisi perinteisessä Mapsissa, jos haluat päivittää näitä paikkoja.

Vaihtoehtoiset ohjeet

Jos edellä olevista ohjeista ei ole apua, saatat käyttää Mapsin perinteistä versiota. Noudata seuraavia vaihtoehtoisia ohjeita:

Kodin ja työpaikan osoitteiden asettaminen perinteisessä Google Mapsissa

Kodin ja työpaikan osoitteiden lisääminen

1. Avaa Google Maps ja valitse Omat paikat.
  2. Varmista, että olet kirjautunut Google-tiliisi.
  3. Valitse Aseta kodin sijainti tai  Aseta työn sijainti.
  4. Kirjoita osoite ruutuun.
  5. Klikkaa Tallenna.
Huomautus: verkko- ja sovellustoimintojen on oltava käytössä, jotta "kotia" ja "työpaikkaa" voi käyttää hakujen tekemiseen ja reittiohjeiden hakemiseen.

Voit muokata tallennettuja osoitteita tai poistaa niitä klikkaamalla koti- tai työ-kuvakkeen oikealla puolella olevaa avattavan valikon nuolta ja valitsemalla Muokkaa tai Poista.

Jos poistat kodin tai työn osoitteen, et voi käyttää sanoja "koti" ja "työ" haussa tai reittiohjeissa. Lisäksi kartalla ei enää näy koti- ja työ-kuvakkeita.

Kodin ja työpaikan osoitteiden käyttäminen perinteisen Google Mapsin haussa ja reittiohjeissa

Voit käyttää kodin tai työpaikan osoitetta helposti käyttämällä sanoja "koti" ja "työpaikka", kun hakuja Mapsissa tai haet reittiohjeita. Google Maps näyttää koti- tai työosoitteen avattavassa valikossa olevissa ehdotuksissa, joten koko osoitetta ei tarvitse kirjoittaa.

Jos käytät Google Mapsin Android- tai iPhone-sovellusta, voit käyttää näitä tallennettuja paikkoja helposti reittiohjeissa ja haussa ollessasi liikkeellä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita: