Street View gebruiken in Google Maps

Met Street View verken je herkenningspunten van over de hele wereld, ontdek je natuurwonderen en loop je binnen bij plaatsen zoals museums, stadions, restaurants en bedrijven. Je kunt Street View gebruiken in Google Maps, de Street View-galerij en de Street View-app.

Bekijk waar Street View beschikbaar is.

Street View gebruiken in Google Maps

Je kunt op de volgende manieren Street View-foto's bekijken:

• Zoek naar een plaats of zet een speld neer.
  • Tik op een plaatsmarkering.
Zoeken naar een plaats of een speld neerzetten
  1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek naar een plaats of zet een speld neer op de kaart.
    • Als je een speld wilt neerzetten, tik je op een plaats op de kaart en houd je deze vast.
  3. Tik onderaan op de naam of het adres van de plaats.
  4. Scroll omlaag en selecteer de foto met het label Street View of selecteer de miniatuur met het Street View-icoon 360º-foto.
  5. Als je klaar bent, tik je linksboven op Terug Terug.
Tikken op een plaatsmarkering
  1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op een plaatsmarkering.
  3. Tik onderaan op de naam of het adres van de plaats.
  4. Scroll omlaag en selecteer de foto met het label Street View.
    • Je kunt ook de miniatuur met het Street View-icoon 360º-foto selecteren.
  5. Als je klaar bent, tik je linksboven op Terug Terug.

Een Street View-afbeelding delen

Als je een Street View-afbeelding wilt delen, tik je op het scherm. Tik vervolgens op Meer Meer en dan Delen.

Street View verkennen

• Sleep je vinger over het scherm of tik op het kompas om rond te kijken in Street View.
  • Als je je wilt verplaatsen, swipe je naar links of rechts. Je kunt ook omhoog of omlaag swipen op de blauwe lijn.
  • Draai je apparaat zijwaarts om een bredere weergave te bekijken en over te schakelen naar de liggende modus.
  • Als je wilt inzoomen, spreid je je vingers op het scherm. Als je wilt uitzoomen, knijp je je vingers samen op het scherm.

Street View op het gesplitste scherm verkennen

Overschakelen van een Street View-afbeelding op volledig scherm naar een gesplitst scherm waarop ook een kleine kaart wordt weergegeven.

• Tik rechtsonder in de Street View-afbeelding op het icoon Gesplitst scherm . Onderaan het gesplitste scherm wordt een kleine kaart weergegeven.
    • Als je op een kaart wilt inzoomen, spreid je je vingers op het scherm. Als je wilt uitzoomen, knijp je je vingers samen op het scherm.
    • Als je op de kleinere kaart een benoemde interessante plaats selecteert, wordt de kaart meteen opnieuw gecentreerd en worden er nieuwe afbeeldingen geladen, zodat je optimaal zicht hebt op die plaats.
    • Als je op de kleinere kaart op een blauwe lijn tikt, wordt de kaart meteen opnieuw gecentreerd.