Street View gebruiken in Google Maps

Met Street View kun je wereldberoemde herkenningspunten en natuurwonderen verkennen en plaatsen ontdekken zoals museums, stadions, restaurants en kleine bedrijven. Je kunt Street View gebruiken in Google Maps en in de Street View-galerij.

Bekijk waar Street View beschikbaar is.

Street View gebruiken in Google Maps

Als je Street View-foto's wilt, kun je zoeken naar een plaats, een speld plaatsen, op een plaatsmarkering tikken of de Street View-laag gebruiken.

Zoeken naar een plaats of een speld neerzetten

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek naar een plaats of zet een speld neer op de kaart.
    • Als je een speld wilt neerzetten, tik je op een plaats op de kaart en houd je deze vast.
  3. Tik onderaan op de naam of het adres van de plaats.
  4. Scroll en selecteer de foto met het label Street View of selecteer de miniatuur met het Street View-icoon 360º-foto.
  5. Als je klaar bent, tik je linksboven op Terug Terug.

Tikken op een plaatsmarkering

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op een plaatsmarkering.
  3. Tik onderaan op de naam of het adres van de plaats.
  4. Scroll en selecteer de foto met het label Street View.
    • Je kunt ook de miniatuur met het Street View-icoon 360º-foto selecteren.
  5. Als je klaar bent, tik je linksboven op Terug Terug.

De Street View-laag gebruiken

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Lagen Lagen en dan Street View.
  3. De blauwe lijnen op de kaart geven de Street View-dekking aan. Tik op een blauwe lijn om Street View te openen.

Afbeeldingen op straatniveau van andere datums zoeken

Je kunt afbeeldingen op straatniveau uit de Street View-archieven en van andere bijdragers bekijken die op verschillende momenten zijn gemaakt. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe je buurt door de jaren heen is veranderd.

Belangrijk: Niet voor alle plaatsen met Street View-afbeeldingen zijn historische afbeeldingen beschikbaar.

1. Open de Google Maps-app Maps op je mobiele apparaat of tablet.
  2. Tik op Lagen Lagen.
  3. Selecteer Street View en tik op Sluiten.
  4. Tik op een blauwe lijn.
  5. Tik op de link Meer datums bekijken. Deze link is niet voor alle locaties op Google Maps beschikbaar.
  6. Ga omlaag, scroll en selecteer een afbeelding in de carrousel.
  7. Als je klaar bent, tik je linksboven op Terug Terug.

Een Street View-afbeelding delen

Als je een Street View-afbeelding wilt delen, tik je op het scherm. Tik vervolgens op Meer Meer en dan Delen.

Street View verkennen

• Verkennen in Street View: sleep je vinger over het scherm of tik op het kompas.
  • Bewegen: tik op de pijlen of dubbeltik op de afbeelding in de richting waarin je wilt gaan.
  • Voor een bredere weergave en wijziging in de liggende modus: draai je apparaat zijwaarts.
  • Inzoomen: spreid je je vingers op het scherm.
  • Uitzoomen: knijp je je vingers samen op het scherm.

Street View op het gesplitste scherm verkennen

Overschakelen van een Street View-afbeelding op volledig scherm naar een gesplitst scherm waarop ook een kleine kaart wordt weergegeven.

• Tik rechtsonder in de Street View-afbeelding op het icoon Gesplitst scherm . Onderaan het gesplitste scherm wordt een kleine kaart getoond.
    • Inzoomen op een kaart: spreid je je vingers op het scherm.
    • Uitzoomen: knijp je je vingers samen op het scherm.
    • Als je op de kleinere kaart een benoemde interessante plaats selecteert: de kaart wordt meteen opnieuw gecentreerd en worden er nieuwe afbeeldingen geladen, zodat je optimaal zicht hebt op die plaats.
    • Als je op de kleinere kaart op een blauwe lijn tikt: de kaart wordt meteen opnieuw gecentreerd.

Voorbeeld van routebeschrijving weergeven in Street View

Belangrijk: Als je een routebeschrijving wilt krijgen in Street View, geef je een bestemming op en tik je op Route Route.
  1. Als je een gedetailleerde routebeschrijving wilt bekijken op je Android-telefoon of -tablet, open je het venster onderaan.
  2. Als er een voorbeeld beschikbaar is voor een stap, wordt er een foto getoond. Tik op de foto om naar Street View te gaan voor de gewenste stap.
    • Swipe onderaan naar links om naar de volgende stap van de route te gaan.
    • Swipe onderaan naar rechts om naar de vorige stap te gaan.
    • Als je Street View wilt afsluiten, tik je linksboven op de pijl-terug Back.

Een probleem met Street View melden

Ga als volgt te werk om een afbeelding te melden die moet worden gecensureerd of aanstootgevend kan zijn:
  1. Zoek de afbeelding op.
  2. Klik op Meer Meer en dan Een probleem melden.
  3. Selecteer het probleem en klik op Sturen.
  4. We onderzoeken je melding onmiddellijk.