Street View gebruiken in Google Maps

Met Street View verken je herkenningspunten van over de hele wereld, ontdek je natuurwonderen en loop je binnen bij plaatsen zoals museums, stadions, restaurants en bedrijven. Je kunt Street View gebruiken in Google Maps, de Street View-galerij en de Street View-app.

Bekijk waar Street View beschikbaar is.

Street View gebruiken in Google Maps

Je kunt op de volgende manieren Street View-foto's bekijken:

• Zoek naar een plaats of adres in Google Maps.
  • Sleep Pegman naar een locatie op de kaart.
  • Zoek naar een plaats of adres in Google Zoeken.
Zoeken naar een plaats of adres in Google Maps
  1. Open Google Maps.
  2. Zoek naar een plaats of klik op een plaatsmarkering op de kaart.
  3. Selecteer links de foto met het Street View-icoon 360º-foto.
  4. Als je klaar bent, klik je linksboven op Terug Terug.
Pegman gebruiken
  1. Open Google Maps.
  2. Klik rechtsonder op Pegman  en sleep deze naar het gebied dat je wilt verkennen.
  3. Laat de muisknop los om Pegman neer te zetten op een blauwe lijn, een blauwe stip of een oranje stip op de kaart.
  4. Als je klaar bent, klik je linksboven op Terug Terug.
Google Zoeken gebruiken
  1. Open Google Zoeken.
  2. Zoek naar een plaats of adres.
  3. Klik op de foto met het label Buitenkant bekijken.

Beelden op straatniveau uit het verleden bekijken

In de volledige versie van Google Maps kun je oude beelden op straatniveau uit het Street View-archief bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe je buurt door de jaren heen is veranderd.

1. Sleep Pegman op de kaart.
  2. Klik op Tijd .
  3. Gebruik de schuifregelaar onderaan om terug te gaan in de tijd.
  4. Als je Street View wilt verlaten, klik je linksboven op Terug Terug.

Opmerking: Mogelijk zijn niet voor alle plaatsen met Street View-afbeeldingen historische afbeeldingen beschikbaar.

Street View verkennen

• Als je je wilt verplaatsen, beweeg je de muisaanwijzer in de gewenste richting. De aanwijzer verandert in een pijl die aangeeft welke kant je opgaat.
  • Kijk naar de X om te zien waar je nu naartoe kunt. Klik 1 keer om naar de X te gaan.
  • Als je wilt rondkijken, klik je en sleep je met de muis. Je kunt ook de pijlen links en rechts naast het kompas gebruiken.
  • Als je wilt in- of uitzoomen, scroll je met de muis of zoom je met twee vingers (als je een touchpad gebruikt). Je kunt ook de + en - onder het kompas gebruiken.
  • Als je de kompasrichting van Street View wilt herstellen (met het noorden boven), klik je rechtsonder op het kompas.
  • Als je een andere straat wilt bekijken, ga je naar het venster 'Terug naar kaart' linksonder en klik je op een van de blauw gemarkeerde routes.