Street View gebruiken in Google Maps

Met Street View verkent u herkenningspunten van over de hele wereld, ontdekt u natuurwonderen en loopt u binnen bij plaatsen zoals museums, stadions, restaurants of bedrijven. U kunt Street View gebruiken in Google Maps, de Street View-galerij of de Street View-app.

Opmerking: Street View-afbeeldingen zijn niet overal beschikbaar. Bekijk waar Street View beschikbaar is.

Street View gebruiken in Google Maps

U kunt als volgt Street View-foto's bekijken:

• Zoek naar een plaats of adres in Google Maps.
  • Sleep Pegman naar een locatie op de kaart.
  • Zoek naar een plaats of adres in Google Zoeken.
Zoeken naar een plaats of adres in Google Maps
  1. Open Google Maps.
  2. Zoek naar een plaats of klik op een plaatsmarkering op de kaart.
  3. Selecteer aan de linkerkant de foto met een Street View-pictogram 360º-foto.
  4. Als u klaar bent, klik u linksboven op Terug Terug.
Pegman gebruiken
  1. Open Google Maps.
  2. Klik in de rechterbenedenhoek op Pegman . Sleep Pegman naar het gebied dat u wilt verkennen.
  3. Laat de muisknop los om Pegman neer te zetten op een blauwe lijn, een blauwe stip of een oranje stip op de kaart.
  4. Als u klaar bent, klik u linksboven op Terug Terug.
Google Zoeken gebruiken
  1. Open Google Zoeken.
  2. Zoek naar een plaats of adres.
  3. Klik op de foto met het label 'Buitenkant bekijken'.

Beelden op straatniveau uit het verleden bekijken

U kunt oude beelden op straatniveau uit het Street View-archief bekijken in de volledige versie van Google Maps. Zo kunt u bijvoorbeeld zien hoe uw buurt door de jaren heen is veranderd.

1. Sleep Pegman op de kaart.
  2. Klik op Tijd .
  3. Gebruik de schuifregelaar onderaan om terug te gaan in de tijd.
  4. Als u Street View wilt verlaten, klik u linksboven op Terug Terug.

Opmerking: niet voor alle plaatsen met Street View-afbeeldingen zijn mogelijk historische afbeeldingen beschikbaar.

Street View verkennen

• Als u wilt bewegen, beweegt u de muisaanwijzer in de richting waarin u wilt gaan. De muisaanwijzer verandert in een pijl die aangeeft in welke richting u beweegt.
  • Kijk naar de X om te zien waar u nu naartoe kunt. Klik één keer om naar de X te gaan.
  • Als u wilt rondkijken, klikt u en sleept u met de muis. U kunt ook de pijlen links en rechts naast het kompas gebruiken.
  • Als u wilt in- of uitzoomen, scrolt u met de muis of zoomt u met twee vingers (als u een touchpad gebruikt). U kunt ook de + en - onder het kompas gebruiken.
  • Als u de kompasrichting van Street View wilt herstellen (met het noorden boven), klikt u rechtsonder op het kompas.
  • Als u een andere straat wilt bekijken, gaat u naar het venster 'Terug naar kaart' in de linkerbenedenhoek en klikt u op de blauw gemarkeerde routes.

Een Street View-afbeelding vervagen of verwijderen

Als u een beeld vindt dat persoonlijke gegevens of illegale content bevat, volgt u onderstaande stappen om het beeld te laten vervagen of verwijderen.

Opmerking: Foto's die worden aangeleverd door mensen die Maps gebruiken, worden alleen verwijderd uit juridische overwegingen of vanwege schending van ons beleid. Dergelijke foto's worden door Google niet vervaagd.

1. Open Google Maps.
  2. Klik in de rechterbenedenhoek op de gele Pegman . Sleep de Pegman vervolgens op de kaart.
  3. Zoek het Street View-beeld. Zorg ervoor dat u het exacte beeld ziet dat u wilt melden.
  4. Klik op Een probleem melden in de rechterbenedenhoek.
  5. Vul het formulier in.
  6. Klik op Verzenden.

We controleren uw melding zo snel mogelijk. Als u uw e-mailadres heeft opgegeven op het formulier, kunnen we u per e-mail op de hoogte houden van de status van uw melding.

Meer informatie over het beleid van Google ten aanzien van acceptatie van Google Maps-afbeeldingen en privacy.