Använda Street View i Google Maps

Med Street View kan du utforska världens sevärdheter, se naturens underverk och gå in på ställen som museer, arenor, restauranger och butiker. Du kan använda Street View i Google Maps, Street View-galleriet och Street View-appen.

Obs! Street View-bilder är inte tillgängliga överallt. Se var Street View är tillgängligt.

Öppna Street View i Google Maps

Så här kan du visa Street View-foton:

• Sök efter en plats eller en adress i Google Maps.
  • Dra Pegman till en plats på kartan.
  • Sök efter en plats eller adress i Google Sök.
Söka efter en plats eller en adress i Google Maps
  1. Öppna Google Maps.
  2. Sök efter en plats eller klicka på en platsmarkör på kartan.
  3. Till vänster väljer du den bild som har en Street View-ikon 360-gradersfoto.
  4. När du är klar går du till det övre vänstra hörnet och klickar på Föregående Tillbaka.
Använda Pegman
  1. Öppna Google Maps.
  2. I det nedre högra hörnet klickar du på Pegman . Dra sedan Pegman till det område du vill utforska.
  3. Släpp musknappen för att släppa Pegman på en blå linje, en blå punkt eller en orange prick på kartan.
  4. När du är klar går du till det övre vänstra hörnet och klickar på Föregående Tillbaka.
Använda Google Sök
  1. Öppna Google Sök.
  2. Sök efter en plats eller adress.
  3. Klicka på bilden med etiketten Visa utsidan.

Se bilder på gatunivå från förr i tiden

I den fullständiga versionen av Google Maps kan du se historiska bilder på gatunivå från Street View-arkivet. Du kan t.ex. se hur din stadsdel har förändrats genom åren.

1. Dra och släpp Pegman på kartan.
  2. Klicka på Tid .
  3. Längst ned använder du reglaget om du vill gå längre bak i tiden.
  4. Om du vill avsluta Street View går du till det övre vänstra hörnet och klickar på Föregående Tillbaka.

Obs! Det kanske inte finns historiska bilder för varje plats som har Street View-bilder.

Upptäck Street View

• Förflytta dig genom att hålla muspekaren i den riktning du vill resa. Muspekaren blir till en pil som visar i vilken riktning du färdas.
  • Leta efter X om du vill se vart du kan fortsätta. Klicka en gång när du vill gå till X.
  • Se dig omkring genom att klicka och dra musen. Du kan även använda pilarna till höger och vänster om kompassen.
  • Zooma in och ut genom att rulla med musen eller zooma med två fingrar på en styrplatta. Du kan även använda + och - nedanför kompassen.
  • Placera Street View-vyn i nordlig riktning genom att klicka på kompassen längst ned till höger.
  • Hoppa mellan gator genom att klicka på de blå, markerade rutterna i fönstret Tillbaka till kartan nere till vänster.