Paikkojen, liikennetietojen, maastokarttojen, pyöräilyreittien ja julkisen liikenteen linjojen katsominen tasojen avulla

Google Mapsilla voit katsoa

• työmatkaliikennettä
  • julkisen liikenteen linjoja uudessa kaupungissa
  • pyöräilyreittejä
  • satelliittikuvia
  • maisematietoja
  • lähellä olevia paikkoja.

Oma kartta ja omat tiedot

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Jos haluat vaihtaa karttatyyppiä, klikkaa vasemmasta alakulmasta Tasot Tasot.
    • Kartta: Tiet, paikat ja suuret maamerkit
    • Satelliitti: Ilmakuvat
  3.  Vie hiiri Tasot-kohdan päälle Tasot ja klikkaa Lisää, jos haluat lisätietoja seuraavista:
    • Maanpinta: Paikallinen maasto
    • Liikenne: Paikalliset liikenneolosuhteet
    • Julkiset: Linja-auto-, metro- ja junareitit
    • Pyöräily: Pyöräilyreitit
    • Street View: Alue Street View ‑näkymässä
    • Maapallonäkymä: Loitonna ja katso maailmaa kolmiulotteisena
    • Ilmanlaatu: Ilmanlaatutiedot

Vinkki: Jotkin tasot eivät ole valittavissa, jos tietoja ei ole tarpeeksi.

Värien ja symbolien selitteet

Lähellä olevat mielenkiintoiset paikat
Minimerkit näyttävät kartalta paikkoja, jotka ovat lähellä ja joista olet ehkä kiinnostunut. Merkit on jaettu muun muassa seuraaviin luokkiin:
Ruoka ja juoma:
Food Wine Bar or pub Cafe
Vähittäiskauppa:
Shopping Grocery
Ulkona sijaitsevat nähtävyydet:
Camping Golf Zoo Park Mountain
Hätäpalvelut:
Pharmacy Medical aid Red Cross Red Crescent Red Shield of David
Julkiset palvelut:
Police School Restroom Post Office Library

Lue lisää minimerkeistä ja siitä, mitä ne tarkoittavat, tarkemmasta kuvauksesta.

Liikenne

Liikennetietojen värit

Värikoodi ilmaisee liikenteen nopeuden tiellä.

• Vihreä: Liikenne ei ole ruuhkautunut.
  • Oranssi: Liikenteessä on jonkin verran ruuhkaa.
  • Punainen: Liikenne on ruuhkautunut. Mitä tummempi punainen väri on, sitä hitaampaa liikenne on kyseisellä tiellä.

Vinkki: Kartalla näkyvät harmaat tai siniset viivat ovat reittivaihtoehtojasi.

Liikennehäiriöiden symbolit

Liikennehäiriöitä ja viivästyksiä aiheuttavat esimerkiksi:

• kolarit Accident
  • tietyöt Construction
  • suljetut tieosuudet Road closure
  • muut liikennetapahtumat Other incident.

Voit lukea lisätietoja liikennehäiriöstä klikkaamalla tai napauttamalla kuvaketta.

Vinkki: Suljetut tieosuudet on merkitty punaisella pisteviivalla.

Julkinen liikenne

Kartan viivat kuvaavat bussi-, metro- ja rautatiereittejä. Lisätietoja ja seuraavat junat ja linja-autot näet valitsemalla pysäkkikuvakkeen Station stop.

Pysäkit on merkitty tällaisilla kuvakkeilla: Bart logo, Metro logo tai London Underground logo).

Vinkki: Kartalla näkyvät värilliset viivat vastaavat mahdollisuuksien mukaan liikennelaitoksen värijärjestelmää. Esimerkiksi New Yorkissa A-linja on Metro Transit Authorityn (MTA) mukaan sininen, joten se näkyy kartalla sinisenä.

Pyöräilyreitit

Väri ilmaisee pyöräilyreitin tyypin.

• Tummanvihreä: Pyöräilyreitillä ei ole autoliikennettä.
  • Vihreä: Pyöräilyyn suunniteltu tie on autotie, jolla on erillinen pyöräkaista.
  • Vihreä pisteviiva: Pyöräilyyn sopiva tie, jolla ei ole erillistä pyöräkaistaa mutta jota suositellaan pyöräilyyn.
  • Ruskea: Pyöräilyreitti kulkee päällystämättömällä hiekkatiellä.
Maanpinta
Näet maanpinnan korkeuden vaihtelut, esimerkiksi vuoret ja kanjonit. Kartan päällä on korkeuskäyrät, ja korkeustiedot näkyvät harmailla numeroilla.
Street View
Kartalla näkyvät siniset viivat osoittavat tiet, joilla Street View on käytettävissä.