Utilitzar capes per veure llocs, el trànsit, el relleu i les rutes amb bicicleta i amb transport públic

Amb Google Maps podeu trobar el següent:

• Trànsit dels desplaçaments diaris
  • Línies de transport públic d'una ciutat que no conegueu
  • Rutes aptes per a bicicletes
  • Imatges de satèl·lit
  • Informació sobre el paisatge
  • Llocs a prop

Triar un mapa i una informació

1. A l'ordinador, obriu Google Maps.
  2. Per canviar el tipus de mapa, a la part inferior esquerra, feu clic a Capes Capes.
    • Mapa: vies, llocs i punts de referència principals.
    • Satèl·lit: imatges aèries.
  3.  Assenyaleu les capes Capes i feu clic a Més per obtenir informació sobre:
    • Relleu: relleu local.
    • Trànsit: estat del trànsit local.
    • Transport públic: rutes d'autobús, de metro i de ferrocarril.
    • Bicicleta: pistes bici.
    • Street View: imatges de Street View de la zona.
    • Visualització de globus: reduïu el mapa i visualitzeu el món en 3D.
    • Qualitat de l'aire: informació sobre la qualitat de l'aire.

Consell: en el cas d'algunes capes, quan no hi ha prou informació, es mostren com a no disponibles i no es poden seleccionar.

Conèixer el significat dels colors i dels símbols de la llegenda

Llocs d'interès propers
Els minimarcadors dels mapes indiquen llocs d'interès propers que us poden agradar. Els marcadors es mostren en categories diferents, incloses les següents:
Menjar i begudes
Food Wine Bar or pub Cafe
Comerç al detall:
Shopping Grocery
Activitats a l'aire lliure:
Camping Golf Zoo Park Mountain
Serveis d'emergències:
Pharmacy Medical aid Red Cross Red Crescent Red Shield of David
Serveis municipals:
Police School Restroom Post Office Library

Per obtenir més informació sobre els minimarcadors i el seu significat, consulteu tota la llegenda.

Trànsit

Colors del trànsit

El codi de color mostra la velocitat del trànsit a les vies.

• Verd: no hi ha retencions.
  • Taronja: hi ha un volum mitjà de trànsit.
  • Vermell: hi ha retencions. Com més fosc és el color vermell, més lenta és la velocitat del trànsit a les vies.

Consell: les línies de color gris o blau del mapa mostren les vostres rutes.

Símbols dels incidents de trànsit

Els incidents de trànsit inclouen aquests tipus de retards:

• Col·lisions Accident
  • Obres Construction
  • Tancaments de vies Road closure
  • Altres incidències Other incident

Per veure detalls sobre què ha passat, toqueu la icona o feu-hi clic.

Consell: els tancaments de vies s'indiquen amb una línia vermella puntejada allà on una via està tancada.

Transport públic

Les línies del mapa mostren les rutes d'autobús, de metro i de ferrocarril. Per veure més informació sobre els propers trens o autobusos, trieu la icona de parada Station stop.

Per veure les parades que hi ha, cerqueu les icones de transport públic, com ara Bart logo, Metro logo o London Underground logo.

Consell: quan sigui possible, els colors de les línies del mapa coincidiran amb el sistema de colors de l'agència de transport. Per exemple, com que la línia 1 del metro de Barcelona és de color vermell als materials de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), també apareix en vermell al mapa.

Camins per a bicicletes

Els colors indiquen els tipus de pistes bici.

• Verd fosc: camins sense trànsit rodat.
  • Verd: els carrils bici són vies que es comparteixen amb els cotxes i tenen un carril separat per a bicicletes.
  • Línia verda puntejada: les vies aptes per a ciclistes són vies que no tenen carril bici però que estan recomanades per a ciclistes.
  • Marró: els carrils sense asfaltar són camins de sorra.
Relleu
Cerqueu l'elevació del paisatge, com ara les muntanyes i els canyons. Les línies de contorn superposades al mapa indiquen l'elevació, mentre que els números de color gris indiquen l'altitud.
Street View
Les línies blaves superposades al mapa mostren on Street View està disponible.