Söka efter platser på Google Maps

Du kan söka efter platser med Google Maps.

När du loggar in på Google Maps kan du få mer detaljerade sökresultat. Du kan hitta platser som du har sökt efter tidigare och söka efter kontakter utifrån namn.

Söka efter en plats på Google Maps

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på sökrutan högst upp och ange en adress eller plats, eller välj en kategori, som bensinstationer eller livsmedelsbutiker.
    • Om du vill använda röstsökning kan du trycka på Läs upp Tala.
Tips! När du har hittat en plats kan du se vägbeskrivningar till platsen på en lista, se information om platsen eller få vägbeskrivningar med röststyrd navigering.

Filtrera sökresultaten på Google Maps

Inte alla filtreringsalternativ är tillgängliga för alla språk och länder/regioner.

1. Sök efter en typ av företag, restaurang eller plats på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Filtrera nedanför sökresultaten.
  3. Välj vad du vill filtrera. Tryck på Använd.

Hitta sökförslag för platser

1. Öppna appen Google Maps Maps på din iOS-telefon eller iOS-surfplatta.
  2. Skriv in en sökning, till exempel restauranger i sökrutan.
    • Du kan se anpassade sökresultat under sökrutan.
  3. När du väljer en plats visas den på kartan tillsammans med mer information.
Radera sökförslag

På datorn:

1. Klicka på sökrutan.
  2. Håll muspekaren över ett sökförslag.
  3. Klicka på Radera .

På Android:

1. Tryck på sökrutan.
  2. Håll sökförslaget nedtryckt.
  3. Tryck på Radera.

På iPhone och iPad:

1. Tryck på sökrutan.
  2. Svep sökförslaget åt vänster eller höger.

Tips! Hantera all data och aktivitet i Min aktivitet.

Tips

• Dina sökresultat innehåller platser som du har sökt efter tidigare. Om du är inloggad men inte ser anpassade sökresultat aktiverar du Webb- och appaktivitet.
  • Använd kategoriknapparna högst upp på skärmen för att se sökförslag.
  • Kategoriknapparna ändras beroende på transportsätt, för att kunna erbjuda de bästa alternativen. Om du exempelvis kör bil visas alternativ som Bensin, Laddning av elfordon och Hotell.

Tips för sökningar på Google Maps

Några exempel:

• specifika företag: Åhléns
  • typer av platser: kafé nära stortorget
  • begränsa resultaten genom att ange ort eller region: livsmedelsbutik i falköping
  • begränsa resultaten genom att ange postnummer: bensin i 21153
  • hitta en korsning: väderkvarnsgatan och vaksalagatan
  • adresser, orter, regioner, länder eller flygplatser: kungsbron 2 stockholm, MMX, Sturup, Mount Everest, Nepal
  • latitud- och longitudkoordinater: 41.40338, 2.17403.
  • vänner och andra kontakter (du måste vara inloggad): Bernt Eriksson
  • andra namn på personer i dina G Suite-kontakter

Hämta mer information om en plats

Om du vill ha mer information om en plats kan du

• välja en mininål på kartan
  • sätta en nål på kartan
  • söka efter en specifik plats.

Du kan se information om platsen, till exempel adress, öppettider, telefonnummer, webbplats samt betyg eller recensioner.

Tips! Du kan hitta webbplatsen för en plats, spara platser, se vägbeskrivningar och dela platser med hjälp av 3D Touch på iPhone 6s eller senare. Aktivera 3D Touch genom att öppna appen Inställningar följt av Allmänt följt av Tillgänglighet följt av 3D Touch. Öppna Google Maps och tryck hårt på en plats.

Så visas lokala resultat på Google Maps

Allmänna platser på kartan

Lokala resultat visas för personer som söker efter företag och platser i närheten av deras position. De visas på olika ställen på Maps och Sök.

Om du till exempel söker efter ”italiensk restaurang” på din mobila enhet kan du se lokala resultat. Google visar restauranger i närheten som kan vara av intresse för dig.

De lokala resultaten påverkas av flera faktorer, i första hand relevans, avstånd och prominens. Tillsammans bidrar de här faktorerna till att vi hittar den bästa matchningen för din sökning.

Om det du söker efter troligen finns på en plats som ligger längre bort kan det hända att den rankas högre i de lokala resultaten av Googles algoritmer.

Läs mer om lokala sökresultat på Google.

Tips! Betalningar från andra företag påverkar inte resultaten på Google Maps. Betalt innehåll på Google Maps visas med en etikett.

Platser som är relevanta för dig

Du kan söka med anpassade sökningar på Google Maps.

Här kommer några exempel på varifrån informationen hämtas:

Inifrån Google Maps

Anpassade platser kan hämtas från

• platser som du har klickat på på kartan, bland annat Googles kartor som du använder på andra webbplatser
  • dina senaste sökningar, bland annat sökningar efter vägbeskrivningar
  • platser som du har sparat eller stjärnmärkt på din dator, telefon eller surfplatta
  • platser som du eller personer i dina kretsar har betygsatt eller recenserat
  • dina hem- och jobbadresser, om du har angett dem på Google Maps eller ditt flöde.
Om du inte vill se sökförslag på Google Maps ska du inaktivera Webb- och appaktivitet.

Andra produkter från Google

Anpassade platser kan hämtas från

Om du inte vill se sökförslag på Google Maps måste du ändra inställningarna i de andra produkterna från Google.