Paikkojen hakeminen Google Mapsissa

Voit hakea Google Mapsissa paikkoja ja sijainteja.

Kun kirjaudut Google Mapsiin, voit saada tarkempia hakutuloksia. Voit löytää aiemmin hakemiasi paikkoja ja hakea yhteystietoja nimen mukaan.

Paikan hakeminen Google Mapsissa

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta yläreunasta hakukenttää ja lisää osoite tai paikan nimi tai valitse kategoria, kuten huoltoasemat tai ruokakaupat.
    • Jos haluat käyttää puhehakua, napauta Puhu Puhu.
Vinkki: Kun olet löytänyt paikan kartalta, voit nähdä reittiohjeet luettelomuodossa, katsoa paikkaa koskevia tietoja tai saada reittiohjeet puhuttuna.

Hakutulosten suodattaminen Google Mapsissa

Kaikki suodatusvaihtoehdot eivät ole käytettävissä kaikilla kielillä ja alueilla.

1. Hae tietyntyyppistä yritystä, ravintolaa tai paikkaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta hakutulosten yläpuolelta Lisää suodattimia.
  3. Valitse, miten haluat suodattaa tuloksia. Napauta sitten Käytä.

Paikkoja koskevien hakuehdotusten katsominen

1. Avaa Google Maps Maps Android-laitteella.
  2. Kirjoita hakukenttään haku, esimerkiksi ravintolat.
    • Hakukentän alla voi näkyä personoituja hakutuloksia.
  3. Valitse paikka, niin näet sen kartalla ja saat siitä lisätietoja.
Hakuehdotusten poistaminen

Tietokone:

1. Klikkaa hakukenttää.
  2. Vie hiiri hakuehdotuksen päälle.
  3. Klikkaa Poista .

Android:

1. Napauta hakukenttää.
  2. Paina hakuehdotusta pitkään.
  3. Valitse Poista.

iPhone ja iPad:

1. Napauta hakukenttää.
  2. Pyyhkäise hakuehdotusta vasemmalle tai oikealle.

Vinkki: Voit ylläpitää kaikkea dataasi ja toimintaasi OmissaTapahtumissa.

Vinkkejä:

• Hakutulokset sisältävät aiemmin hakemiasi paikkoja. Jos olet kirjautunut sisään mutta et näe personoituja hakutuloksia, laita Verkko- ja sovellustoiminta päälle.
  • Käytä hakuehdotuksia koskevia kategoriapainikkeita, jotka löytyvät näytön yläreunasta.
  • Kategoriapainikkeet vaihtelevat kulkutavan mukaan, joten näet aina sopivimmat vaihtoehdot. Esimerkiksi jos kulkutapa on autoilu, vaihtoehtoina näkyvät muun muassa "Huoltoasema", "Sähköajoneuvojen lataus" ja "Hotellit".

Vinkkejä hakujen tekemiseen Google Mapsissa

Esimerkkejä:

• Tietyt yritykset: Starbucks
  • Tietyntyyppiset paikat: kahvila lähellä osoitetta keskustori
  • Tulosten rajaaminen tietylle paikkakunnalle ja seudulle: ruokakauppa Espoo, Uusimaa
  • Tulosten rajaaminen tietylle postinumeroalueelle: huoltoasema 05840
  • Risteys: Mannerheimintie ja Runeberginkatu, Helsinki
  • Osoite, kaupunki, alue, osavaltio, maa tai lentokenttä: Torikatu 1 Joensuu, HEL, Helsinki-Vantaan lentoasema tai Mount Everest, Nepal
  • Leveys- ja pituuskoordinaatit: 41.40338, 2.17403.
  • Ystävien ja muiden henkilöiden yhteystiedot (edellyttää kirjautumista): Antti Virtanen
  • Muiden henkilöiden nimet G Suite ‑yhteystiedoissasi

Lisätietojen saaminen tietystä paikasta

Jos haluat lisätietoja jostakin paikasta, tee jokin seuraavista:

• Valitse kartalla näkyvä pieni merkki.
  • Lisää merkki kartalle.
  • Hae haluamaasi paikkaa.

Voit saada paikasta esimerkiksi seuraavia tietoja: osoite, aukioloajat, puhelinnumero, verkkosivusto, arvioita ja arvosteluja.

Vinkki: iPhone 6s ‑puhelimissa ja sitä uudemmissa malleissa voit hakea paikan verkkosivuston, tallentaa paikan, etsiä reittiohjeet ja jakaa paikan 3D Touchin avulla. Voit ottaa 3D Touchin käyttöön valitsemalla Asetukset-sovelluksesta ja sitten Yleiset ja sitten Käyttöapu ja sitten 3D Touch. Avaa sitten Google Maps ja paina paikkaa voimakkaasti.

Paikallisten tulosten näkyminen Google Mapsissa

Yleiset paikat kartalla

Paikalliset tulokset näkyvät käyttäjille, jotka hakevat itseään lähellä olevia yrityksiä ja paikkoja. Tulokset näkyvät eri paikoissa Mapsissa ja Haussa.

Jos esimerkiksi haet mobiililaitteellasi italialaista ravintolaa, voit nähdä paikallisia tuloksia. Googlessa näkyy lähellä olevia ravintoloita, jotka voisivat kiinnostaa sinua.

Paikallisiin tuloksiin vaikuttavat monet eri tekijät, joista tärkeimpiä ovat osuvuus, etäisyys ja näkyvyys. Kun nämä tekijät yhdistetään, saadaan hakua parhaiten vastaavia tuloksia.

Jos esimerkiksi etsimääsi asiaa on todennäköisesti saatavilla hieman kauempana olevassa yrityksessä, Googlen algoritmit saattavat sijoittaa yrityksen korkeammalle paikallisissa tuloksissa.

Lue lisää Googlen paikallisista hakutuloksista.

Vinkki: Yritysten tekemät maksut eivät vaikuta Google Mapsin hakutuloksiin. Maksettu sisältö on merkitty Google Mapsissa erikseen.

Sinulle tärkeät paikat

Voit nähdä Google Mapsissa personoituja hakutuloksia.

Tiedot voivat olla peräisin esimerkiksi seuraavista lähteistä:

Google Maps

Näkemäsi personoidut paikat voivat perustua

• kartalla oleviin paikkoihin kohdistuneeseen toimintaasi (mukaan lukien muilla sivustoilla käyttämäsi Google Maps ‑kartat)
  • äskettäisiin hakuihisi (myös reittiohjehakuihin)
  • paikkoihin, jotka olet tallentanut tai merkinnyt tähdellä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla
  • paikkoihin, jotka sinä tai piireihisi kuuluvat henkilöt ovat arvioineet tai arvostelleet
  • koti- tai työosoitteeseesi, jos olet lisännyt ne Google Mapsiin tai syötteeseesi.
Jos et halua nähdä hakuehdotuksia Google Mapsissa, poista verkko- ja sovellustoiminta käytöstä.

Muut Google-tuotteet

Näkemäsi personoidut paikat voivat perustua

Jos et halua nähdä hakuehdotuksia Google Mapsissa, päivitä asetuksesi muissa Google-tuotteissa.