Paikkojen hakeminen Google Mapsissa

Google Mapsissa voit tehdä monenlaisia hakuja. Voit hakea esimerkiksi postitoimistoja, valokuva-automaatteja, bussipysäkkejä tai kadunnimiä.

Saat parempia hakutuloksia, jos kirjaudut Google Mapsiin. Kirjautumalla löydät nopeasti aiemmin hakemasi paikat ja voit hakea yhteystietoja nimen mukaan.

Paikan hakeminen Google Mapsissa

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Kirjoita paikan osoite tai nimi.
  3. Paina Enter tai klikkaa Haku Hae.
    • Voit suodattaa hakutuloksia käyttämällä hakukentän alla olevia avattavia valikoita.
Hakutulokset näkyvät pieninä punaisina merkkeinä tai punaisina pisteinä. Pienet merkit näkyvät parhaiden tulosten kohdalla. Violetit merkit tarkoittavat mainoksia. Lue lisää siitä, mitä pienet merkit tarkoittavat.

Koko kartan katsominen

Jos haluat nähdä koko kartan ja piilottaa sivupaneelin, klikkaa paneelin oikealla puolella olevaa nuolta Tiivistä sivupaneeli.

Hakutulosten suodattaminen Google Mapsissa

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Hae tietyntyyppistä yritystä, ravintolaa tai paikkaa.
  3. Valitse suodatin:
  • Hinta: Hae ravintolan hintatason perusteella.
  • Aukioloajat: Hae auki olevia paikkoja.
  • Hotellitiedot: Hae saapumispäivän ja tähtiluokituksen perusteella.

Vinkkejä hakemiseen

Seuraavassa on muutamia esimerkkihakuja Google Mapsissa:

• Tietyt yritykset: Starbucks
  • Tietynlaiset paikat: kahvila lähellä osoitetta Kauppatori
  • Tulosten rajaaminen tietylle paikkakunnalle ja seudulle: ruokakauppa Espoo, Uusimaa
  • Tulosten rajaaminen tiettyyn postinumeroon: huoltoasema 05840
  • Risteys: Mannerheimintie ja Runeberginkatu, Helsinki
  • Osoite, kaupunki, alue, osavaltio, maa tai lentokenttä: Torikatu 1 Joensuu, HEL, Helsinki-Vantaan lentoasema tai Mount Everest, Nepal
  • Leveys- ja pituuskoordinaatit: 41.40338, 2.17403
  • Ystävien ja muiden tuttujen yhteystiedot (edellyttää kirjautumista): Antti Virtanen
  • Muiden henkilöiden nimet G Suite ‑yhteystiedoissasi.

Lisätietojen saaminen tietystä paikasta

Jos haluat lisätietoja jostakin paikasta, tee jokin seuraavista:

• Valitse kartalla näkyvä pieni merkki.
  • Lisää merkki kartalle.
  • Hae jotakin paikkaa.

Näet paikkaan liittyviä tietoja, kuten osoitteen, aukioloajat, puhelinnumeron, verkkosivuston ja arviot tai arvostelut.

Vinkki: iPhone 6s ‑puhelimissa ja sitä uudemmissa malleissa voit hakea paikan verkkosivuston, tallentaa paikan, etsiä reittiohjeet ja jakaa paikan 3D Touchin avulla. Voit ottaa 3D Touchin käyttöön valitsemalla Asetukset-sovelluksesta ja sitten Yleiset ja sitten Käyttöapu ja sitten 3D Touch. Avaa sitten Google Maps ja paina paikkaa voimakkaasti.

Paikkojen hakuehdotusten tarkasteleminen

1. Kirjaudu Google Mapsiin.
  2. Avaa Google Maps tai Google Maps ‑sovellus Google Maps.
  3. Ryhdy kirjoittamaan hakukenttään hakua, kuten ravintoloita.
  4. Henkilökohtaisia hakutuloksia voi näkyä hakukentän alla, ja niiden joukossa voi olla esimerkiksi aiemmin hakemiasi paikkoja. Jos olet kirjautunut Google-tilillesi, mutta henkilökohtaisia hakutuloksia ei tule näkyviin, varmista, että verkko- ja sovellustoiminta on otettu käyttöön.
  5. Valitse paikka, niin näet sen kartalla ja saat lisätietoja.

Paikallisten hakutulosten näkyminen Mapsissa

Yleiset paikat kartalla

Paikalliset hakutulokset näkyvät henkilöille, jotka hakevat yrityksiä ja paikkoja oman sijaintinsa läheltä. Tulokset näkyvät eri paikoissa Mapsissa ja Haku-sivustolla.

Näet todennäköisesti paikallisia hakutuloksia, jos esimerkiksi haet mobiililaitteellasi "italialaista ravintolaa". Tällöin Google yrittää näyttää sellaisen lähellä olevan ravintolan, jossa haluat ehkä käydä.

Paikallisiin hakutuloksiin vaikuttaa moni tekijä, etenkin osuvuus, etäisyys ja näkyvyys. Kun nämä tekijät yhdistetään, saadaan hakua parhaiten vastaavat tulokset.

Googlen algoritmit saattavat esimerkiksi päätellä, että kauempana sijaitseva yritys tarjoaa etsimääsi tuotetta tai palvelua todennäköisemmin kuin lähempänä sijaitseva yritys. Siksi kauempana sijaitseva yritys voi olla paikallisissa hakutuloksissa korkeammalla.

Huom. Yritysten tekemät maksut eivät vaikuta Google Mapsin hakutuloksiin. Maksettu sisältö on merkitty Google Mapsissa erikseen.

Lue lisää Googlen paikallisista hakutuloksista.

Sinulle tärkeät paikat

Jotkin Google Mapsissa näkemäsi henkilökohtaiset paikat eivät näy muille. Jos käytät Google+:aa, mukana voi olla myös piireissäsi olevien henkilöiden suosittelemia tai jakamia paikkoja.

Tiedot voivat olla peräisin esimerkiksi seuraavista lähteistä:

Google Maps:

Näkemäsi henkilökohtaiset paikat voivat perustua

• kartalla oleviin paikkoihin kohdistuneisiin toimiisi (mukaan lukien muilla sivustoilla käyttämäsi Google Maps ‑kartat)
  • äskettäisiin omiin hakuihisi (myös reittiohjehakuihin)
  • paikkoihin, jotka olet tallentanut tai merkinnyt tähdellä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla
  • paikkoihin, jotka sinä tai piireihisi kuuluvat henkilöt ovat arvioineet tai arvostelleet
  • koti- tai työosoitteeseesi, jos olet määrittänyt ne Google Mapsiin tai syötteeseen.

Jos et halua nähdä hakuehdotuksia Google Mapsissa, poista verkko- ja sovellustoiminta käytöstä.

Muut Google-tuotteet:

Näkemäsi henkilökohtaiset paikat voivat perustua

• muokattuihin karttoihin, jos sinulla on sellaisia My Mapsissa
  • Google-yhteystietoihin lisäämiisi henkilöihin tai paikkoihin, kuten Paavon pizzeria
  • lähettämiisi tai sinulle näkyviin Google+ ‑postauksiin, ‑arvosteluihin tai ‑tähtiluokituksiin, jotka on merkitty paikkatagilla.

Jos et halua nähdä hakuehdotuksia Google Mapsissa, päivitä asetuksesi muissa Google-tuotteissa.