Street View'n käyttäminen Google Mapsissa

Street View'n avulla voit tutkia eri puolilla maailmaa olevia maamerkkejä ja luonnonihmeitä sekä tutustua museoihin, areenoihin, ravintoloihin, pienyrityksiin ja muihin paikkoihin. Street View on käytettävissä Google Mapsissa ja Street View ‐galleriassa.

Katso, mistä Street View ‑kuvia on saatavilla.

Street View ‑näkymään siirtyminen Google Mapsissa

Näin pääset Street View ‐kuviin:

• Hae paikkaa tai osoitetta Google Mapsissa.
  • Vedä Pegman haluamaasi paikkaan kartalla.
  • Hae paikkaa tai osoitetta Google-haussa.
Hae paikkaa tai osoitetta Google Mapsissa
  1. Avaa Google Maps.
  2. Hae paikkaa tai klikkaa sijaintimerkkiä kartalla.
  3. Valitse vasemmalta valokuva, jossa näkyy Street View ‑kuvake 360-kuva.
  4. Kun olet valmis, klikkaa vasemmasta yläkulmasta Takaisin-painiketta Takaisin.
Käytä Pegmania
  1. Avaa Google Maps.
  2. Klikkaa oikeasta alakulmasta Pegmania Pegman.
  3. Vedä Pegman alueelle, johon haluat tutustua.
  4. Pudota Pegman kartalle sinisen viivan, sinisen pisteen tai oranssin pisteen kohdalle.
  5. Kun olet valmis, klikkaa vasemmasta yläkulmasta Takaisin-painiketta Takaisin.
Käytä Google Hakua
  1. Avaa Google Haku.
  2. Hae paikkaa tai osoitetta.
  3. Klikkaa kuvaa, jossa lukee "Näytä ulkoa".

Vanhojen katutason kuvien etsiminen

Voit etsiä eri aikoina otettuja katutason kuvia Street View ‐arkistoista ja muilta sisällön lisääjiltä. Voit esimerkiksi tutkia, miten naapurustosi on muuttunut ajan myötä.

1. Vedä Pegman kartalle.
  2. Klikkaa Näytä lisää päivämääriä.
  3. Voit siirtyä ajassa taaksepäin vierittämällä pikkukuvagalleriaa.
  4. Kun haluat poistua Street View -näkymästä, klikkaa vasemmasta yläkulmasta Takaisin-painiketta Takaisin.

Vinkki: Vanhoja kuvia ei välttämättä ole saatavilla kaikista paikoista, joista on otettu Street View ‑kuvia.

Street View ‑näkymän tutkiminen

• Voit edetä katua pitkin viemällä hiiren kohdistimen haluamaasi suuntaan. Osoitin muuttuu nuoleksi, joka näyttää kulkusuuntasi.
  • X-merkki osoittaa paikan, johon voit siirtyä seuraavaksi. Kun klikkaat X-merkkiä, siirryt sen kohdalle.
  • Voit katsoa ympärillesi vetämällä hiirellä. Voit myös käyttää kompassin vasemmalla ja oikealla puolella olevia nuolia.
  • Voit lähentää tai loitontaa näkymää vierittämällä hiiren painiketta tai käyttämällä kahden sormen zoomausta kosketuslevyllä. Voit myös käyttää kompassin alapuolella näkyviä plus- ja miinuspainikkeita (+ ja ).
  • Voit suunnata Street View'n kohti pohjoista klikkaamalla oikeassa alakulmassa olevaa kompassia.
  • Voit siirtyä kadulta toiselle klikkaamalla sinisiä reittejä, jotka näkyvät vasemmassa alakulmassa olevassa Takaisin karttaan ‑ikkunassa.

Reittiohjeiden esikatselu Street View'ssa

Tärkeää: Hae reittiohjeet Street View'ssa valitsemalla Reittiohjeet Reittiohjeet. Lisää sitten aloituspiste ja määränpää.

1. Klikkaa tietokoneella haluamasi reitin alta Tiedot.
  2. Jos haluat nähdä tarkat reittiohjeet, klikkaa Laajenna Laajenna.
  3. Osoita reittiohjeiden vaihetta. Jos Street View on käytettävissä, näet esikatselukuvan.
  4. Pääset haluamasi vaiheen Street View ‐näkymään klikkaamalla kuvaa.
    • Jos haluat nähdä reitin muun vaiheen Street View -näkymän, klikkaa vasemmasta alakulmasta Edellinen vaihe tai Seuraava vaihe.
    • Voit poistua esikatselusta klikkaamalla oikeasta yläkulmasta Sulje Sulje.

Street View'hun liittyvästä ongelmasta ilmoittaminen

Jos haluat ilmoittaa kuvasta, joka pitäisi sensuroida tai joka voidaan tulkita loukkaavaksi, toimi seuraavasti:
  1. Etsi kuva.
  2. Klikkaa Lisää Lisää ja sitten Ilmoita ongelmasta.
  3. Valitse ongelma ja klikkaa Lähetä.
  4. Ilmoituksesi tarkistetaan viipymättä.