Visa platser, trafik, terräng, cykel och kollektivtrafik

I Google Maps kan du se information som

• hur mycket trafik det är på vägen till jobbet
  • kollektivtrafiklinjer i en ny stad
  • cykelvänliga vägar
  • satellitbilder
  • information om omgivningarna
  • ställen i närheten.

Så här ser du information om trafik, kollektivtrafik, cykelvägar, satellit eller terräng

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på menyn uppe till vänster.
  3. Välj Trafik, Kollektivtrafik, Cykel eller Terräng.
  4. Mer information visas längst ned.
  5. Om du vill stänga av en vy klickar du på den igen.

Läs mer om satellitbilder och 3D-bilder

Obs! Om en karttyp är grå finns ingen sådan information om den del av kartan som du tittar på.

Vad betyder färgerna och symbolerna i teckenförklaringen?

Intressanta platser i närheten
Om du vill se platser av intresse kan du leta efter mininålar i Google Maps som visar platser i närheten. Platser av intresse är indelade i kategorier som:
Mat och dryck
Mat Vin Bar eller pub Kafé
Butiker:
Shopping Livsmedel
Utomhusattraktioner:
Camping Golf Djurpark Park Berg
Räddningstjänst:
Apotek Medicinsk hjälp Röda korset Röda halvmånen Magen David Adom
Kommunal service:
Polis Skola Toalett Postkontor Bibliotek

Mer information om mininålarna och vad de representerar finns i den fullständiga teckenförklaringen.
Trafik

Trafikfärger

Färgkoden visar trafikens hastighet på vägen.

• Grön: inga trafikförseningar
  • Orange: medelhög trafik
  • Röd: trafikförseningar. Ju mörkare röd färgen är, desto långsammare rör sig trafiken.

Obs! Grå och blå linjer på kartan visar dina rutter.

Symboler för trafikstörningar

Trafikstörningar omfattar följande typer av förseningar:

• olyckor Olyckor
  • vägarbete Byggentreprenör
  • avstängda vägar Avstängda vägar
  • andra problem Andra problem

Klicka eller tryck på ikonen om du vill se mer information om vad som har hänt.

Obs! Avstängda vägar markeras med en prickad röd linje.

Kollektivtrafik

Linjerna på kartan visar buss, tunnelbana och spårväg. Välj en hållplatsikon för mer information samt kommande tåg- och bussavgångar.

Du hittar hållplatser vid kollektivtrafiksymboler som Logotyp för BART, Logotyp för METRO och Logotyp för Londons tunnelbana.

Tips! Där det är möjligt motsvarar de färgade linjerna på kartan transportföretagets färgsystem. MTA (Metro Transit Authority) brukar till exempel visa sin A-linje i New York City i blått. Därför gör vi också det.

Cykelvägar

Färgen anger vilken typ av cykelväg du tittar på.

• Mörkgrön: leder utan biltrafik
  • Grön: särskilda cykelbanor, det vill säga vägar med biltrafik där det finns ett separat körfält för cykel
  • Streckad grön linje: cykelvänliga vägar som inte har ett separat körfält för cykel men som rekommenderas för cyklister
  • Brun: oasfalterade vägar som grusvägar eller stigar
Terräng

Se höjdskillnader i omgivningen, till exempel berg och raviner. Konturlinjer på kartan visar höjdskillnad och grå siffror visar höjd över havet.