Bruk lag for å finne steder, trafikk, terreng, sykkelruter og kollektivtransport

Med Google Maps kan du blant annet finne

• trafikk langs pendleruten din
  • kollektivtrafikkruter i en ny by
  • sykkelvennlige ruter
  • satellittbilder
  • informasjon om landskapet
  • steder i nærheten

Tips: Du kan finne trafikkinformasjon, ulike alternativer for kollektivtransport og lokale steder av interesse på bare noen få sekunder. Finn ut mer om reiser og steder i nærheten.

Få informasjon om trafikk, kollektivtransport eller terreng

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten.
  2. Trykk på Lag Lag øverst til høyre.
  3. Trykk på karttypen du vil se.
  4. Trykk på kartdetaljene du vil ta med:
    • Kollektivtransport: informasjon om kollektivtransport, for eksempel toglinjer og bussruter
    • Trafikk: trafikkflyt på veiene.
    • På sykkel: sykkelstier du kan ta.
    • Street View: Street View-bilder av området.
    • 3D: bygninger i 3D
    • Luftkvalitet: informasjon om luftkvalitet
  5. For å slå av en visning eller skjule detaljene trykker du én gang til på det aktuelle alternativet.

Tips: Trafikkinformasjon er ikke tilgjengelig overalt.

Få satellittvisningen hele tiden

1. Åpne Google Maps-appen Kart.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Innstillinger Innstillinger.
  3. Slå på Start Maps i satellittvisning.

Tips: Du bruker mer data i satellittvisningen enn i den vanlige kartvisningen.

Finn direkte trafikk for busser

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten din.
  2. Søk etter ønsket destinasjon, og velg deretter veibeskrivelser for kollektivtransport. Finn ut hvordan du kan få veibeskrivelser.
  3. Hvis en bussrute har trafikkinformasjon i sanntid for busser, vises en av disse meldingene:
    • Vanlig trafikk
    • Hvor mange minutter som legges til for trafikk

Sett deg inn i betydningen av fargene og symbolene i forklaringen

Steder av interesse i nærheten
Miniknappenålene på kartet angir steder av interesse i nærheten vi tror du kommer til å like. Nålene tilhører ulike forskjellige kategorier, deriblant disse:
Mat og drikke
Food Wine Bar or pub Cafe
Detaljhandel:
Shopping Grocery
Utendørs attraksjoner:
Camping Golf Zoo Park Mountain
Nødtjenester:
Pharmacy Medical aid Red Cross Red Crescent Red Shield of David
Offentlige tjenester:
Police School Restroom Post Office Library

Du kan finne ut mer om de små knappenålene og hva de representerer, i den fullstendige forklaringen.

Trafikk

Fargekoder for trafikk

Fargekoden viser hastigheten på trafikken på veien.

• Grønn: ingen forsinkelser i trafikken.
  • Oransje: middels trafikk.
  • Rød: forsinkelser i trafikken. Jo mørkere rødfargen er, desto tregere går trafikken.

Tips: Grå eller blå linjer på kartet viser rutene dine.

Symboler for trafikkhendelser

Trafikkhendelser omfatter disse typene forsinkelser:

• kollisjoner Accident
  • veiarbeid Construction
  • veisperringer Road closure
  • andre trafikksituasjoner Other incident

Klikk eller trykk på ikonet for å se detaljer om hva som har skjedd.

Tips: Du kan se veisperringer merket med en stiplet rød linje på den aktuelle strekningen.

Kollektivtrafikk

Linjene på kartet viser ruter for tog, buss og t-bane. For å finne mer informasjon og kommende tog- eller bussavganger, velg et stoppikon Station stop.

For å finne stopp, se etter ikoner for kollektivtransport, for eksempel Bart logo, Metro logo eller London Underground logo.

Tips: De fargede linjene på kartet samsvarer med fargesystemet som brukes av det aktuelle transportselskapet, i tilfeller der dette lar seg gjøre. A-linjen i New York City er for eksempel farget blå av Metro Transit Authority (MTA), så den vises som blå på kartet.

Sykkelruter

Fargene viser hvilken type sykkelsti det er snakk om.

• Mørkegrønn: ruter uten biltrafikk.
  • Grønn: veier som deles med biler og har et eget sykkelfelt.
  • Prikket grønn linje: Sykkelvennlige veier har ingen egne sykkelfelt, men anbefales for syklister.
  • Brun: uasfalterte terrengstier.
Terreng
Finn høyden på landskapet, for eksempel gjel og fjell. Høydekurver på kartet viser høydeforskjeller, og høyde over havet angis med grå tall.
Street View
Blå linjer på kartet viser hvor Street View er tilgjengelig.