Lagen gebruiken om plaatsen, verkeer, terrein, fietsroutes en openbaar vervoer te vinden

In Google Maps kun je het volgende vinden:

• Het verkeer op je woon-werkroute
  • De OV-lijnen in een plaats waar u niet eerder bent geweest
  • Fietsvriendelijke routes
  • Satellietbeelden
  • Informatie over het landschap
  • Plaatsen in de buurt

Tip: Binnen enkele seconden kun je verkeersinformatie, opties voor openbaar vervoer en interessante lokale plaatsen zien. Meer informatie over plaatsen in de buurt en reizen.

Informatie over verkeer, openbaar vervoer of terrein opvragen

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op Lagen Lagen.
  3. Tik op de gewenste weergave:
    • Standaard: de normale Google Maps-weergave.
    • Satelliet: een weergave van bovenaf die meer details van afzonderlijke gebouwen en objecten toont.
    • Terrein: een weergave die meer details van bergen, meren en andere landschapselementen laat zien.
  4. Tik op de kaartgegevens die je wilt opnemen:
    • Openbaar vervoer: informatie over openbaar vervoer, zoals spoorlijnen en busroutes.
    • Verkeer: doorstroming van het verkeer op de wegen.
    • Fietsen: beschikbare fietspaden.
    • Street View: Street View-beelden voor het gebied.
    • 3D: gebouwen in 3D.
    • Luchtkwaliteit: informatie over luchtkwaliteit
  5. Als je een weergave wilt uitzetten of kaartgegevens wilt verbergen, tik je er opnieuw op.

Tip: Verkeersinformatie is niet overal beschikbaar.

Live verkeer voor bussen bekijken

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Zoek naar uw bestemming en selecteer vervolgens een ov-route. Meer informatie over hoe je een route kunt opvragen.
  3. Als er informatie over live verkeer voor bussen beschikbaar is op een busroute, wordt een van de volgende opties weergegeven:
    • Normale verkeersdrukte.
    • Het aantal minuten dat is toegevoegd wegens verkeersdrukte.

De betekenis van kleuren en symbolen in de legenda

Interessante plaatsen in de buurt
De minispelden op de kaarten tonen plaatsen in de buurt die je misschien interessant vindt. De spelden worden in verschillende categorieën vermeld, waaronder de volgende:
Eten en drinken:
Food Wine Bar or pub Cafe
Detailhandel:
Shopping Grocery
Openluchtrecreatie:
Camping Golf Zoo Park Mountain
Hulpdiensten:
Pharmacy Medical aid Red Cross Red Crescent Red Shield of David
Openbare voorzieningen:
Police School Restroom Post Office Library

Bekijk de hele legenda voor meer informatie over de minispelden en wat ze betekenen.

Verkeer

Kleuren voor verkeer

De kleurcode geeft de snelheid van het verkeer op de weg aan.

• Groen: Geen vertragingen in het verkeer.
  • Oranje: Gemiddelde hoeveelheid verkeer.
  • Rood: Vertragingen in het verkeer. Hoe donkerder rood, hoe lager de snelheid van het verkeer op de weg.

Tip: Grijze of blauwe lijnen op de kaart geven je routes aan.

Symbolen voor verkeersincidenten

De volgende typen verkeersincidenten worden onderscheiden:

• Ongevallen Accident
  • Wegwerkzaamheden Construction
  • Wegafsluitingen Road closure
  • Overige incidenten Other incident

Klik of tik op het icoon voor meer informatie over een incident.

Tip: Je kunt wegafsluitingen herkennen aan een rode stippellijn waar de weg is afgesloten.

Openbaar vervoer

De lijnen op de kaart stellen bus-, metro- en treinroutes voor. Klik of tik op een haltepictogram Station stop voor meer informatie en voor aanstaande vertrektijden van treinen of bussen.

Zoek voor haltes naar OV-iconen zoals Bart logo, Metro logo of London Underground logo.

Tip: Indien mogelijk sluiten de gekleurde lijnen op de kaart aan bij het kleurensysteem van de betreffende vervoersmaatschappij. Voor de Erasmuslijn in Rotterdam hanteert de RET bijvoorbeeld de kleur blauw. Daarom wordt de lijn op de kaart ook in blauw weergegeven.

Fietsroutes

De kleur geeft het type fietspad aan.

• Donkergroen: Routes zonder autoverkeer.
  • Groen: Wegen met autoverkeer, maar met een afzonderlijke fietsstrook.
  • Groene stippellijn: Fietsvriendelijke wegen. Dit zijn wegen die geen afzonderlijke fietsstrook hebben, maar wel geschikt zijn voor fietsers.
  • Bruin: Onverharde paden. Dit zijn niet-geasfalteerde paden over ruw terrein.
Terrein
Bekijk de hoogte van het landschap, zoals bergen en kloven. Op de kaart wordt een overlay met topografische contourlijnen geplaatst die de hoogteniveaus aangeven. De hoogtewaarden worden in grijs weergegeven.
Street View
De blauwe lijnen op de kaart geven aan waar Street View beschikbaar is.