Brug lag til at finde oplysninger om steder, trafikforhold, terrænforhold, cykelruter og offentlig transport

I Google Maps kan du finde følgende:

• Trafik på din pendlerrute
  • Offentlig transport i en ny by
  • Cykelvenlige ruter
  • Satellitbilleder
  • Oplysninger om landskabet
  • Steder i nærheden

Vælg kort og oplysninger

1. Åbn Google Maps på din computer.
  2. Klik på Lag Lag nederst til venstre for at ændre korttypen.
    • Kort: Veje, steder og vigtige vartegn
    • Satellit: Luftfotos
  3.  Peg på Lag Lag, og klik på Mere for at finde oplysninger om følgende:
    • Terræn: Lokalt terræn
    • Trafik: Lokale trafikforhold
    • Offentlig transport: Bus-, metro- og jernbanelinjer
    • På cykel: Cykelstier
    • Street View: Street View-billeder fra området
    • Globusvisning: Zoom ud for at se verden i 3D
    • Luftkvalitet: Oplysninger om luftkvalitet

Tip! Nogle lag kan være angivet som utilgængelige, hvis der ikke er nok oplysninger, og de kan i så fald ikke vælges.

Få oplysninger om betydningen af farver og symboler i forklaringen

Interessante steder i nærheden
Minimarkørerne på kortene viser interessante steder i nærheden. Markørerne vises i forskellige kategorier, herunder:
Mad og drikkevarer:
Food Wine Bar or pub Cafe
Detailhandel:
Shopping Grocery
Udendørsattraktioner:
Camping Golf Zoo Park Mountain
Nødtjenester:
Pharmacy Medical aid Red Cross Red Crescent Red Shield of David
Offentlige tjenester:
Police School Restroom Post Office Library

Se den udførlige forklaring for at få flere oplysninger om minimarkørerne og deres betydning.

Trafik

Trafikfarver

Farvekoden angiver de aktuelle trafikforhold på vejen.

• Grøn: Ingen trafikale forsinkelser.
  • Orange: Mellemstor trafikmængde.
  • Rød: Trafikale forsinkelser. Jo mørkere den røde farve er, desto langsommere bevæger trafikken sig på vejen.

Tip! De grå eller blå linjer på kortet viser dine ruter.

Symboler for trafikhændelser

Trafikhændelser omfatter følgende typer forsinkelser:

• Trafikuheld Accident
  • Vejarbejde Construction
  • Vejspærringer Road closure
  • Andre hændelser Other incident

Du kan finde nærmere oplysninger om, hvad der er sket, ved at klikke eller trykke på ikonet.

Tip! Vejspærringer er markeret med en stiplet rød linje på den strækning, hvor vejen er lukket.

Offentlig transport

Linjerne på kortet viser bus-, metro- og jernbanelinjer. Du kan finde flere oplysninger, bl.a. om kommende tog eller busser, ved at vælge et stoppestedsikon Station stop.

Stationer og stoppesteder vises med ikoner for offentlig transport, f.eks. Bart logo, Metro logo eller London Underground logo.

Tip! De farvede linjer på kortet svarer så vidt muligt til transportselskabets farvesystem. Eksempelvis er linje "A" i New York City farvet blå hos MTA (Metro Transit Authority), og den er derfor også blå på kortet.

Cykelruter

Farverne viser, hvilken type cykelrute der er tale om.

• Mørkegrøn: Ruter uden biltrafik.
  • Grøn: Særlige kørebaner er veje med biltrafik og en separat cykelsti.
  • Stiplet grøn linje: Cykelvenlige veje er veje, som anbefales til cyklister, selvom der ikke er cykelsti.
  • Brun: Ikke-asfalterede veje er grusveje og lignende.
Terræn
Find landskabets højdeforskelle, f.eks. bjerge og kløfter. Overlejrede højdekurver på kortet viser højdeforskelle, og de grå tal viser højde.
Street View
De overlejrede blå linjer på kortet viser, hvor Street View er tilgængelig.