Opprett og rediger tilpassede kart

Du kan opprette tilpassede kart som du kan dele på nettet via Google My Maps. Du kan for eksempel opprette et kart over de beste turstiene for hundelufting eller lagre nye steder for å utvide virksomheten.

Opprett et nytt kart

1. Logg på Google Maps med Logg på-knappen øverst i høyre hjørne på kartet.
  2. Sørg for at søkefeltet er tomt, og klikk i det.
  3. Klikk på My Maps.
  4. Klikk på Opprett-knappen edit.

Tilpass kartet ditt

Legg til steder på kartet

Sånn legger du til steder:

• Klikk på knappenål-knappen add a placemarker og deretter hvor som helst på kartet.
  • Søk etter et sted, klikk på den grønne knappenålen på kartet, og klikk på Legg til på kartet.

Finn ut mer om hvordan du tilpasser kartet ditt.

Legg til linjer og former på kartet ditt

Hvis du vil merke opp en tursti på kartet ditt, tegner du bare en linje. Klikk på linjeknappen draw a line or shape på verktøylinjen. Klikk på hvert punkt langs linjen. Når du vil avslutte tegningen, dobbeltklikker du på det siste punktet.

Hvis du vil merke opp et område der du kunne tenke deg å bo, kan du tegne en form. Klikk på formknappen draw a line or shape på verktøylinjen. Klikk på hvert punkt i formen. Når du vil avslutte tegningen, dobbeltklikker du på startpunktet.

Finn ut mer om hvordan du tilpasser kartet ditt.

Gå direkte til My Maps

Se, endre og administrer My Maps

Åpne et eksisterende kart i My Maps

Hvis du har opprettet et kart i My Maps, kan du se de fem nyeste kartene dine i Google Maps.

1. Logg på Google Maps med Logg på-knappen øverst i høyre hjørne på kartet.
  2. Sørg for at søkefeltet er tomt, og klikk i det.
  3. Klikk på My Maps for å se en liste over kart du nylig har opprettet.
  4. Klikk på et kart fra listen (eller klikk på Se alle kartene dine).
  5. Klikk på Åpne originalkartet for å endre kartet du åpnet.
Slett et kart

Åpne et eksisterende kart ved å følge instruksjonene ovenfor. Hvis du vil slette kartet, klikker du på menyikonet på kartet og deretter på Slett dette kartet.

Sånn ser du stedene dine

Du kan se «Mine steder» på kartet, for eksempel steder du har lagret, vurderinger, innsjekkinger og steder du har søkt etter.

1. Åpne Google Maps.
  2. Logg på Google-kontoen din ved å klikke på Logg på-knappen øverst på kartet. Hvis du ikke ser noen påloggingsknapp, kan det hende du allerede er pålogget.
  3. De lagrede stedene dine vises som gule stjerner på kartet. Andre steder har spesielle markører fremhevet i gult.