Google Maps sneller laden

Als Google Maps langzaam wordt geladen, kun je het volgende proberen.

De nieuwste versie van de app downloaden

Update de versie van uw Maps-app voor de beste prestaties en toegang tot de meest recente functies.

Download de nieuwste Google Maps-app.

Teruggaan naar de oorspronkelijke versie van de app

Volg onderstaande stappen als u terug wilt gaan naar de oorspronkelijke versie van Google Maps die vooraf op uw telefoon of tablet was geïnstalleerd.

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw telefoon of tablet.
  2. Selecteer onder Apparaat de optie Apps.
  3. Kies  Maps Maps.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer.
  5. Tik op Updates verwijderen.

Opmerking: Instructies kunnen verschillen afhankelijk van uw apparaat.

App-gegevens wissen

Google Maps slaat bepaalde gegevens, zoals gedeelde en opgeslagen locaties en kaarttegels, op uw telefoon of tablet op.

Als u deze gegevens wist, worden de volgende items verwijderd:

• Gegevens in het cachegeheugen (waaronder zoeksuggesties, opgezochte routebeschrijvingen, kaarttegels en content van uw pagina Kaartactiviteiten die op uw apparaat zijn opgeslagen)
  • Cookies

Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt. Verwijder de app-gegevens dus alleen als u zeker weet dat u alle bovengenoemde items wilt wissen. Met deze actie verwijdert u alleen gegevens die op uw telefoon of tablet zijn opgeslagen. Gegevens die op de servers van Google zijn opgeslagen, worden niet verwijderd.

Volg onderstaande stappen om app-gegevens van de Google Maps-app te wissen.

1. Open de app Instellingen Instellingen-app.
  2. Tik op Apps of Applicatiebeheer (dit kan anders zijn afhankelijk van uw apparaat).
  3. Selecteer Maps.
  4. Tik op Opslag.
  5. Tik op Gegevens wissen.

Opmerking: Instructies kunnen verschillen afhankelijk van uw apparaat.

Hulp vragen aan een Maps-expert

Als het bovenstaande niet heeft geholpen, kun je naar het productforum van Google Maps gaan voor andere oplossingen. Als Google Maps nog steeds langzaam wordt geladen, stuur je ons feedback.