Google Maps sneller laden

Als Google Maps langzaam wordt geladen, kun je het volgende proberen.

De nieuwste versie van de app downloaden

Update de versie van uw Maps-app voor optimale prestaties en toegang tot de meest recente functies. Volg onderstaande stappen om de Maps-app te updaten.

1. Ga op uw iPhone of iPad naar de App Store.
  2. Tik in de rechterbenedenhoek op Updates.
  3. Tik op Alles updaten.

Als u de Maps-app nog niet heeft geïnstalleerd, downloadt u de nieuwste Google Maps-app.

App-gegevens wissen

Google Maps slaat bepaalde gegevens, zoals gedeelde en opgeslagen locaties en kaarttegels, op uw telefoon of tablet op.

Als u deze gegevens wist, worden de volgende items verwijderd:

• Gegevens in het cachegeheugen (waaronder zoeksuggesties, opgezochte routebeschrijvingen, kaarttegels en content van uw pagina Kaartactiviteiten die op uw apparaat zijn opgeslagen)
  • Cookies

Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt. Verwijder de app-gegevens dus alleen als u zeker weet dat u alle bovengenoemde items wilt wissen. Met deze actie verwijdert u alleen gegevens die op uw telefoon of tablet zijn opgeslagen. Gegevens die op de servers van Google zijn opgeslagen, worden niet verwijderd.

Volg onderstaande stappen om app-gegevens van de Google Maps-app te wissen.

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Over, voorwaarden en privacy.
  4. Tik op Appgegevens wissen.
  5. Tik op OK.

Hulp vragen aan een Maps-expert

Als het bovenstaande niet heeft geholpen, kun je naar het productforum van Google Maps gaan voor andere oplossingen. Als Google Maps nog steeds langzaam wordt geladen, stuur je ons feedback.